Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » A nyugat-európaiak miért...

A nyugat-európaiak miért vannak még mindig a bevándorlás mellett a történtek ellenére is?

Figyelt kérdés

Van egy francia ismerősöm, akivel most össze is vesztem emiatt.

Részvétemet nyilvánítottam és mondtam, hogy sajnálom ami történt, aztán hozzátettem, hogy a nyugatiak maguknak generálják a bajokat.

Itt már elkezdett kiakadni.

Mondtam, ha nem engedtek volna be közel-keletieket meg észak-afrikaiakat, akkor nem lett volna soha terrorizmus az országukban.

Erre ő :"Ez túl extrém!Mi az, hogy az ember vallása meg etnikuma határozza meg, hogy hol éljen"....blablabla

Hát pedig, kivonnánk Franciaországból az Afrikából, Közel-Keletről származókat, akkor egy deka terrorizmus nem lenne.Gettók sem lennének és totál élhető ország lenne.

Nem azért alakultak ki különböző kultúrkörök, hogy egy nap összekeverjük őket.

Nem minden kultúrkör kompatibilis egymással.

2015. nov. 15. 13:57
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

igaza van a kilencesnek, a náci németországban is

kb 15 -20 százaléka volt igazi hithű náci, a többi sodródott vagy beilleszkedett félelemből

2015. dec. 15. 00:07
 12/12 anonim ***** válasza:

1. Egyrészt Európának (benne egyébként Magyarországnak is) égetően szüksége van bevándorlókra egyszerű demográfiai, gazdasági okokból.

2. Alapvető európai, keresztény és konzervatív érték, hogy a bajbajutottaknak segíteni kell, a menedékkérőt be kell fogadni, ahogyan minket is befogadtak már sok helyen.

3. A nyugati világot történelmi felelősség terheli azon globális problémák miatt, ami a migrációt beindította így nyilván a megoldásból is nagyobb mértékben ki kell vennie a részét.

4. Értelmes ember sehol a világon nem rasszista, nem idegengyűlölő és ahogy Bibó fogalmazott "demokratának lenni azt jelenti, hogy nem félni".

5. Az emberiség egy kultúrát alkot ami persze sokszínű. Az iszlám, buddhizmus, kereszténység, zoroasztrizmus vagy a sámánvallások egyaránt részei az emberiség közös kultúrkincsének. Egyik sem rosszabb a másiknál, mindegyikből lehet tanulni. Rosszat csinálni mindenféle vallású, nemzetiségű, bőrszínű emberek szoktak. A legnagyobb bűnöket és legnagyobb gonoszságokat eddig a történelemben fehér, keresztény, európai-gyökerű emberek követték el (holokauszt, amerikai néger-rabszolgaság, inkvizíció, pogromok), tehát ha valakiket ki kellene tenni európából akkor azok nem az afrikai vagy közel keleti menekültek lennének, hanem a szélsőjobboldali, idegengyűlölő, fanatikus bennszülöttek.

2015. dec. 15. 10:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!