Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Ha 1941-ben ti lettetek volna...

Ha 1941-ben ti lettetek volna Hitler helyében, megkockáztattátok volna a Barbarossa-t, vagy maradtok a helyeteken és inkább megvárjátok, mit lépnek a szovjetek?

Figyelt kérdés
Kérdésem kizárólag elméleti, semmi anyázás, ha kérhetem.
2015. okt. 7. 11:26
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
A háború a kockázat vállalásról is szól, ha nem próbálok meg valamit, nyilván soha nem tudom meg, mi alakult volna másképp.
2015. okt. 7. 11:30
 2/13 anonim ***** válasza:
22%
Hitler és kora elmúlt. Nem időszerű. A kérdésből pedig semmiféle tanulság nem vonható le. Ezért az ellenségképzésen kívül más célja és értelme nincs. A válaszok sehová nem visznek.
2015. okt. 7. 11:31
 3/13 A kérdező kommentje:
Attól függ 2-es, milyen ellenségképzésre célzol.
2015. okt. 7. 11:32
 4/13 anonim ***** válasza:
87%
Inkább szorosabbra fűztem volna a szovjet-német kapcsolatokat.
2015. okt. 7. 11:37
 5/13 A kérdező kommentje:

'Inkább szorosabbra fűztem volna a szovjet-német kapcsolatokat.'

Mely területeken erősítetted volna a kötelékeket?

2015. okt. 7. 11:46
 6/13 anonim ***** válasza:
36%
Hitler helyében...... hát én visszamentem volna szobafestőnek és tovább folytattam volna hobbiművészként festői tevékenységemet is, családot alapítottam volna Évával és neveltük volna fél tucat gyerekünket, majd végelgyengülésben leheltem volna ki lelkemet 90 valahány éves koromban....
2015. okt. 7. 11:53
 7/13 anonim ***** válasza:
74%

Én biztosan nem támogattam volna, nagyon kockázatos hadművelet volt.

Mondjuk én egyéb kockázatokat sem vállaltam volna. Például '39-ben sem támogattam volna Lengyelország felosztását Németország és a Szovjetunió között.

Én a német vezetés helyében, csak Lengyelország nyugati részét, az első világháború végén elcsatolt jelentős részt németek lakta Nyugat-Poroszországot foglaltam volna el. Erről aztán a furcsa háború alatt lehetett volna egyezkedni, nagy valószínűséggel megegyeztek volna a nagyhatalmakkal a határmódosításokról és Németország jelentős veszteségek nélkül megnyerte volna a háborút, anélkül, hogy egy a Nagy Háborúhoz hasonló kockázatos totális háborúba sodródik.

2015. okt. 7. 11:59
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
A németeknek kellett a szovjetek olaja, "muszáj" volt támadni. Talán a Nyugat helyett eleve keleten kellett volna nyomulni. Persze utólag könnyű okoskodni :D
2015. okt. 7. 12:06
 9/13 A kérdező kommentje:

'hát én visszamentem volna szobafestőnek'

Csak szólok, ez urban legend, a Führer akvarell festő volt.

2015. okt. 7. 12:15
 10/13 szántóvető ***** válasza:
100%
a történelem menetét ismerve nem lehet objektív választ adni.várhattak volna a '39-es lengyelországi lerohanással pár évet,közben csiszolgathatták volna a V2-eseiket hogy pontosan célba érjenek.'41-ben a háború közepén már késő volt bármin is változtatni.
2015. okt. 7. 13:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!