Ha 1941-ben ti lettetek volna Hitler helyében, megkockáztattátok volna a Barbarossa-t, vagy maradtok a helyeteken és inkább megvárjátok, mit lépnek a szovjetek?
'Inkább szorosabbra fűztem volna a szovjet-német kapcsolatokat.'
Mely területeken erősítetted volna a kötelékeket?
Én biztosan nem támogattam volna, nagyon kockázatos hadművelet volt.
Mondjuk én egyéb kockázatokat sem vállaltam volna. Például '39-ben sem támogattam volna Lengyelország felosztását Németország és a Szovjetunió között.
Én a német vezetés helyében, csak Lengyelország nyugati részét, az első világháború végén elcsatolt jelentős részt németek lakta Nyugat-Poroszországot foglaltam volna el. Erről aztán a furcsa háború alatt lehetett volna egyezkedni, nagy valószínűséggel megegyeztek volna a nagyhatalmakkal a határmódosításokról és Németország jelentős veszteségek nélkül megnyerte volna a háborút, anélkül, hogy egy a Nagy Háborúhoz hasonló kockázatos totális háborúba sodródik.
'hát én visszamentem volna szobafestőnek'
Csak szólok, ez urban legend, a Führer akvarell festő volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!