Mi köze a magyar határzárnak a horvát választásokhoz? Novemberig nem lesz határzár, csak a horvát választások után vizsgálják meg a kérdést.
Annak az országnak kell regisztrálnia a menekülteket, és oda kell visszatoloncolni, ahol először beléptek az EU-ba. Ezért volt olyan fontos a szerb kerítés. Akik ott jöttek be, ha később nem kellenek a németeknek, ide toloncolják vissza.
Mostmár a horvátokon keresztül jönnek, tehát, ha nem kellenek a németeknek már, akkor oda fogják visszaküldeni.
Most az a szabálytalan állapot van, hogy a horvátok vonatra rakják őket, mi átvesszük, átadjuk az osztrákoknak, azok a németeknek.
A probléma akkor lesz, ha az osztrákok már nem akarják átvenni tőlünk őket. Abban a pillanatban le kell zárni a határt, különben a nyakunkon maradnak. Addig nem kell lezárni, elég, ha elkészül nagyjából.
A választások pedig azért fontosak, mert ha az új vezetés már nem akarja ránktolni az illegális migránsokat, akkor szintén fölösleges. De jó, hogy ott van készenlétben.
A kulcsszó egyébként az "illegális". Igazi menekült bármelyik határátkelőn bejöhet, és kérhet menedékjogot. A szerb határon is, a horváton is, mindenhol. Úgy, ahogy Te is és én is, ha átmegyünk egy másik országba, akkor valamilyen okmányt mutatunk a határátkelőn, és elmondjuk mit akarunk.
Én úgy láttam, hogy az elmúlt napokban inkább a horvát miniszterelnök volt nagyon megijedve, ahogy szidalmazta Orbánt. Gondolom a határzár azonnali kaotikus állapotokat okozott volna Horvátországban. Biztos vereség a választásokon. Talán jobb is, ha a nyugati államok mondják ki a zárást, mert besokallnak. Egyelőre még úgy tűnik bírják, sőt még mindíg minket kritizálnak. Kell még egy pár milliót szállítani nekik.
A bevándorlók egyébként Görögo.-ban lépnek először az EU területére.
Magyar oldalon olvastam, hogy Milanovic azt mondta, hogy ha a magyarok meg akarják védeni a határaikat, akkor lőniük kell. És az a helyzet, hogy kimondta a nagy igazságot. Ugyanis, ha a németek és az osztrákok besokallnak, akkor a horvét-szerb és magyar-szerb határ az EU külső határa (egyébként is az), ott akkor határzár. És akkor pl. a 4,4 milliós Horváto.nak kellene befogadni több millió menekültet? Mert ez nem a novemberről szól, hanem min. a következő 20 év. De amikor majd felgyűlik 8000, 80.000, 200.000 menekült, akkor ki az isten állítja meg azt a tömeget?? Főleg olyan céllal, hogy védjük Németo. és Ausztria elhatározását, hogy ők nem kérnek több menekültet? A horvátok ezt fogják fel ésszel. A menekültek nem akarnak sem náluk maradni, sem Magyaro-n (sem Finno-ban), tovább akarnak menni nyugatra, északra. Akkor meg mi védjük az életünk árán is a nyugatot? Ők meg még szemétkedve, lenácizva bennünket (osztrák kancellár?) kukucskálnak a biztos távolból, hogy megvédjük-e őket, de ha megvédjük, akkor meg nácik vagyunk.
1526 feelingem van... :(
És mi az, hogy Görögo. felmentést kapott? Egyébként mi a helyyzet az olaszokkal? Oda jön Afrika. Csak ott már hajózni sem kell, mert a EU hadihajók a líbiai partokról hozzák őket! Kimegy egy líbiai pecás a tengerre, az épp nem akar menekülni, vagy aki csak úszni akart egyet, még azt is begyűjtik:))) Szerintem azokért meg rendesen küldjenek hajókat, sőt cruisereket. mert ugy nehogymá' még kólában, meg fantában hiányt szenvedjenek az utazás alatt. Meg kerüljenek egyet Róma felé, falultatív kirándulásra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!