Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Miért van az, hogy a náci...

Miért van az, hogy a náci eszmét, ami a saját felsőbbrendűségét hirdette, tűzzel-vassal üldöztük, az iszlámot, ami ugyanezt teszi, viszont nem?

Figyelt kérdés

Én már eleget hallottam az "az iszlám a béke vallása"-érvet, és nem veszem be. Tudom, hogy vannak békés muzulmánok, de ez alapvetően egy terjeszkedő, más vallásokat kirekesztő, merev, bigott, fejlődésre képtelen vallás. Az olyan muzulmán országok, ahol erős az iszlám, olyanok, mintha 500 évvel lemaradtak volna. Nem demokratikusak, semmibe veszik a nőket, nevetséges, törzsi törvényeket alkalmaznak, embertelen, a világ civilizált részen már évszázadok óta betiltott kivégzési formákat használnak. A pokolba ezzel az egész vallással! Eddig nem volt komoly gondunk vele, mivel nagyrészt csak a sivatagban voltak a követői, de ma már a saját érdekünk, hogy védjük magunkat.

Alapvetően nem lenne velük bajom egyébként, csak azt nem értem, hogy például hogy gondolják, hogy ők határozzák meg annak az országnak a játékszabályait, ahova őket vendégként befogadták (ld. Charlie Hebdo-ügy). Iszonyú veszélyes a gondolkodásmódjuk. Szerintem a nácikéhoz hasonlítható. Ti ezt hogy látjátok?

2015. szept. 9. 16:51
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:
Reformáció: Husz János, majd később Luther korában (1517), illetve Kálvin János tanai által. Vallásháborúk, vallásbékék. A felvilágosodás, ami a francia forradalom idején volt, pedig egész Európára és a keresztény világra kihatott. Ilyen nem volt az arab világban.
2015. szept. 24. 15:14
 12/12 anonim ***** válasza:
Ez pont most zajlik az arab világban ha kinyitod a szemed, Lutherről meg inkább ne beszéljünk a béke kontextusában miután szerinte minden zsidót meg kellett fosztani minden tulajdonától és hagyni éhenhalni őket.
2015. szept. 24. 15:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!