Miért van az, hogy a náci eszmét, ami a saját felsőbbrendűségét hirdette, tűzzel-vassal üldöztük, az iszlámot, ami ugyanezt teszi, viszont nem?
Én már eleget hallottam az "az iszlám a béke vallása"-érvet, és nem veszem be. Tudom, hogy vannak békés muzulmánok, de ez alapvetően egy terjeszkedő, más vallásokat kirekesztő, merev, bigott, fejlődésre képtelen vallás. Az olyan muzulmán országok, ahol erős az iszlám, olyanok, mintha 500 évvel lemaradtak volna. Nem demokratikusak, semmibe veszik a nőket, nevetséges, törzsi törvényeket alkalmaznak, embertelen, a világ civilizált részen már évszázadok óta betiltott kivégzési formákat használnak. A pokolba ezzel az egész vallással! Eddig nem volt komoly gondunk vele, mivel nagyrészt csak a sivatagban voltak a követői, de ma már a saját érdekünk, hogy védjük magunkat.
Alapvetően nem lenne velük bajom egyébként, csak azt nem értem, hogy például hogy gondolják, hogy ők határozzák meg annak az országnak a játékszabályait, ahova őket vendégként befogadták (ld. Charlie Hebdo-ügy). Iszonyú veszélyes a gondolkodásmódjuk. Szerintem a nácikéhoz hasonlítható. Ti ezt hogy látjátok?
"Melyik vallás nem terjeszkedő, kirekesztő, merev, bigott, fejlődésre képtelen?"
Mondjuk a kereszténység, ami átesett egy reformáción meg egy felvilágosodáson? A kereszténység nem fejlődésre képtelen. Ha úgy volna, ma nem használna a keresztény Európa fogamzásgátlókat, és a pápa nem támogatná a tudomány vívmányait.
Az iszlámmal az a baj, hogy sosem esett át reformáción. Náluk nem volt francia forradalom. Nem volt felvilágosodás. Nem történt meg a dogmák megkérdőjelezése. Ott tartanak, mint mi Luther előtt. Náluk kb. még létezik az, ami a kereszténység számára a keresztes háború vagy az inkvizíció volt.
Nem a keresztény Európa, hanem Európa használ fogamzásgátlókat és a tudományt is szokta támadni a katolikus egyház.
„Mondjuk a kereszténység, ami átesett egy reformáción meg egy felvilágosodáson?”
Mikor?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!