USA képzi ki az ISIS terroristákat?
Számomra eddig is egyértelmü volt hogy ez igy van. Többször is leirtam, de a sok okos lepontozott hogy ez konteo. Itt egy újabb bizonyiték, Obama elismeri hogy ők képzik ki a terroristákat.
https://www.youtube.com/watch?v=RNha3nabZeI
Ehhez mit szóltok?
"Nem csak állaitólag, ez igy volt."
Tetszik az érvelésed, 10/10. Az tény hogy a Szovjetek ellen támogatást nyújtott az Al-qaeda-nak USA, az viszont nem bizonyított hogy kiképezték Bin Ladent és embereit. Valószínűnek tartom, hogy az Al-qaeda több embere is CIA-s kiképzést tartott, de ez nem azt jelenti hogy csak úgy bemondásra elhiszem.
"A helyezt az hogy Törökország az USA szövetségese. Ha támogatja az ISIS-t az azért van mert az USA ezt kérte Törökországtól."
"Egyébként azért támogatja ezeket a kurd szervezeteket, mert szüksége van rájuk Törökország és Irán ellen."
Ugye érzed az ellentmondást?
Törökország azért támogatja az ISIS-t mert Erdogan le akarja bontani a szekuláris államot Törökországban, ami elég közel áll a fanatikus iszlám ISIS nézeteihez, valamint azért, mert a kurdok problémát jelentenek (mint autonómiát követelő népcsoport) Törökországnak, az ISIS pedig a kurdok ellen harcol.
A YPG-ről annyit hogy nélkülük Szíria már az ISIS kezén lenne. Annak hívod őket aminek akarod, de tudd hogy olyan emberekről beszélsz akik az életüket kockáztatják a szélsőséges iszlamisták elleni harcban. Hozzáteszem a kormánypárti erők Szíriában rosszabbak mint a YPG. YPG nélkül sosem lesz ISIS mentes Szíria, és YPG nélkül sosem lesz demokrácia.
"Ha az Index.hu-ból informálódsz csak gratulálni tudok"
Honnan jött a feltételezés, hogy az Indexről informálódok? Ezért szeretek magyarokkal vitatkozni. Ha nem értek egyet valakivel, akkor csak indexet olvasok/nem vagyok elég felvilágosult a konteókhoz/cionisták pénzelnek. Még a másik két zsákot megpróbálhatod rám húzni, nem haragszok meg, megszoktam itt. Ha bedobsz egy elfogult szélsőjobbos/konteós anti-USA oldalt mint forrást, teljes lesz a kép.
12-es az indexes dolog nem neked szólt hanem a 62 %-os válaszolónak. Kedvencem mikor felteszek egy ilyen kérdést akkor wikipédia meg index oldalakat linkelgetnek be. Erre minden hülye képes és közben okosnak hiszik magukat.
Másik dolog amit tapasztaltam, ha valakinek eltér a véleménye mint amit a tv-ben lehet hallani az egyből konteos, szélsőséges kurucinfo fan meg hasonlók.
A kérdésre visszatérve kapásból több érvet is tudok mondani:
- ISIS hogy jöhetett létre szinte a semmiből ilyen rövid idő alatt
- Véletlenül az USA fegyverzi fel az ISIS-t
- USA miért nem tesz semmit az ISIS ellen pedig eddig nem okozott gondot nekik más országok lerohanása sem?
- ISIS miért nem támad USA vagy Izraeli célpontokat?
- Jelenlegi helyzet csak is Izraelnek kedvez
- Szir kormányát korábban azzal vádolták hogy támogatja a terroistákat, akkor az ISIS miért támadja most a szir kormányerőket?
- ISIS bevételének nagyrésze olajeladásból van, miért nem akadályozzák meg az eladást, vagy büntetik aki megveszi?
Még sokáig lehetne folytatni.
Ezt irtad:
"Törökország azért támogatja az ISIS-t mert Erdogan le akarja bontani a szekuláris államot Törökországban, ami elég közel áll a fanatikus iszlám ISIS nézeteihez,"
Ez hülyeség, semmit nem tudsz Törökországról. A szekuláris állam áll közel a fanatikus iszlám ISIS nézeteihez? Nem is értem.
"YPG nélkül sosem lesz demokrácia,
de tudd hogy olyan emberekről beszélsz akik az életüket kockáztatják a szélsőséges iszlamisták elleni harcban"
Terrorszervezet esetében demokráciáról beszélni ? :)
YPG és a PKK terrorszervezet, semmiben nem különbözik az ISIS-től, ugyanúgy gyilkolnak csak most azt tolják eléd hogy iszlám=terrorizmus, ezek meg szélsőséges baloldali szervezetek.
"de tudd hogy olyan emberekről beszélsz akik az életüket kockáztatják a szélsőséges iszlamisták elleni harcban"
Ez a hozzászólásod nagyjából mindent elárul. Egy másik terrorszervezetet támogatod, akik egyébként ugyanolyan véreskezüek mint az ISIS, csak mert a média ezt tuszkolja a kis fejedbe.
"- ISIS hogy jöhetett létre szinte a semmiből ilyen rövid idő alatt"
Több kisebb terrorszervezet szövetséget kötött az Al-qaeda-val, belőlük lett az iraki Al-qaeda. Az iraki Al-qaeda később szövetséget kötött még több kisebb terrorszervezettel, így megalakult a "Mujahideen Shura Council", azaz az MSC. Ekkor az Al-qaeda és az iraki Al-qaeda között már nem volt jó a viszony az iraki Al-qaeda módszerei miatt. Az MSC végül 2006-ban kikiáltotta az iszlám államot, létrejött az ISIS. Ez nem egy "új" szervezet, ez egy koalíció, legalábbis annak indult.
"- Véletlenül az USA fegyverzi fel az ISIS-t"
Ez max. találgatás. Az USA nem fegyverzi fel az ISIS-t. Az ISIS fegyvereit az iraki háborúban zsákmányolta, a különböző kisebb szervezetektől "örökölte", a szervezetlen iraki hadseregtől zsákmányolta, és az illegális olajkereskedelemből származó bevételéből vette.
"- USA miért nem tesz semmit az ISIS ellen pedig eddig nem okozott gondot nekik más országok lerohanása sem?"
Tesz valamit: Légi támogatást nyújt a YPG-nek.
Földihaderőt azért nem vet be, mert abból eddig is csak baj volt. Az ISIS hazai pályán játszik, ha a szélsőséges propagandának alapot ad az USA azzal hogy megszállja Szíriát, csak növekedhet a terroristák száma. Lehet hogy az ISIS-t nem csípik arrafelé, de Amerikát még annyira se. Hatalmas öngól lenne megtámadni az iszlám államot.
"- ISIS miért nem támad USA vagy Izraeli célpontokat?"
Nem tudom észrevetted -e, de az ISIS egyenlőre eléggé le van kötve a USAF-YPG(+YPJ)-Peshmerga-PKK-SAA-FSA-Al-Qaeda erőkkel. Nem lenne okos húzás megtámadni Izraelt, okot adva az IDF-nek a támadásra. Az USA-val ugyanez a helyzet. 911 után elkezdődött a WoT, és bár nem lett teljes siker, még mindig folyik, mégis hatalmas veszteségeket okozott a jihadistáknak. Aki az USA-t a saját területén támadja meg, azt előbb-utóbb eltapossák. Mellesleg a NATO-nak is tele van a töke az ISIS-el, most nem vonogatná a vállát ha támogatószerepnél többet kéne vállalni.
"- Jelenlegi helyzet csak is Izraelnek kedvez "
Persze, mint minden. Ezt már sokszor hallottam. Ezek a mocskos cionisták... :)
"- Szir kormányát korábban azzal vádolták hogy támogatja a terroistákat, akkor az ISIS miért támadja most a szir kormányerőket? "
Vallási különbségek. A szír kormány elfordította a fejét ha az ISIS-ről volt szó, az ISIS felbátorodott, megtámadta a szír kormányerőket, azóta hadban állnak. Egy bukott kormány megtámadása nem jár akkora felelősséggel, mint Izrael vagy az USA bepöccenése.
"- ISIS bevételének nagyrésze olajeladásból van, miért nem akadályozzák meg az eladást, vagy büntetik aki megveszi?"
Mégis hogyan kéne megakadályozniuk? Ez nem úgy működik, hogy razziát tartanak XY cégnél vagy a jihadistáknál. Az olaj értékes, titokban kereskednek vele, a hordókra nincs ráírva hogy "ISIS". Az ISIS nem fogja feladni fő bevételforrását, az USA/NATO pedig csak nagyon nagy áron tudná megszüntetni az illegális olajkereskedést.
"Ez hülyeség, semmit nem tudsz Törökországról. A szekuláris állam áll közel a fanatikus iszlám ISIS nézeteihez? Nem is értem."
Lehet rosszul fogalmaztam. Javítás: A szekuláris állam lebontása közel áll az ISIS ideológiájához. Szerinted Erdogan nem erre törekszik? Mióta hatalmon van mást se csinál, csak aláássa a kemalista értékeket.
"Terrorszervezet esetében demokráciáról beszélni ? :)
YPG és a PKK terrorszervezet, semmiben nem különbözik az ISIS-től, ugyanúgy gyilkolnak csak most azt tolják eléd hogy iszlám=terrorizmus, ezek meg szélsőséges baloldali szervezetek."
A YPG demokrácia párti, a PKK kommunista. Nem tennék egyenlőségjelet a kettő közé.
Azt nem tudom miből gondolod hogy a YPG terrorszervezet. A terroristák ellen harcol, nem civileket öl. Igyekszik nem konfliktusba kerülni az SAA-val, pedig gyakorlatilag hadban állnak.
Vallás alapján pedig nem ítélek, akármit is mond a média.
"Egy másik terrorszervezetet támogatod, akik egyébként ugyanolyan véreskezüek mint az ISIS"
Ezt te sem gondolhatod komolyan.
Persze, mint minden. Ezt már sokszor hallottam. Ezek a mocskos cionisták... :)
Talán nem igy van? Jelenlegi helyzet Izraelnek a legjobb. Libia, Egyiptom és Sziria kiütve. Azt sem tartod érdekesnek hogy Izrael többször is támadta a szir kormányerőket, de az ISIS-t egyszer sem?
"Az olaj értékes, titokban kereskednek vele, a hordókra nincs ráírva hogy "ISIS"."
Nem 1-2 hordóról van szó, hanem hatalmas mennyiségről, nem akadályozzák meg, mert nem akarják.
A szekuláris állam lebontása közel áll az ISIS ideológiájához. Szerinted Erdogan nem erre törekszik?
"A szekuláris állam lebontása közel áll az ISIS ideológiájához. Szerinted Erdogan nem erre törekszik? Mióta hatalmon van mást se csinál, csak aláássa a kemalista értékeket."
Egyáltalán nem erre törekszik. Ahogy mondtam semmit nem tudsz Törökországról. Erdogan csak a vallásos emberek szavazataira pályázik. Nem akarja lebontani a szekuláris államot, egyszerüen csak a vallást használja hogy megtartsa a hatalmát. Azok az intézkedések pedig csak azért kelletek mert valamit fel kellet mutatnia a szavazóinak. Egyébként Erdogant és pártját az USA jutatta hatalomra. 2001-ben csináltak egy mesterséges gazdasági válságot Törökországban, amibe belebukott az akkori kormány, közben pénzelték Erdogan pártját, az pedig cserébe megtett mindent amit az USA kért.
"A YPG demokrácia párti"
Azt mégis hol álmodtad? :) Terrorszervezttől demokráciát várni? De megértem hogy igy gondolod mert az itten média ezt mondja. Legrosszabb esetben is "lázadóknak" nevezik őket, pedig nemzetköz szinten terrorszervezetként vannak számontartva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!