Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » A menekültek miért nem védik...

A menekültek miért nem védik meg a saját hazájukat, mint az európaiak? Ott miért nem csinálnak forradalmakat?

Figyelt kérdés

Úgy értem:

Itt Európában ha a király zsarnokoskodott, vagy diktatúra volt, vagy akármi, a nép egy idő után fellázadt, és forradalmat csinált, elüldözve/kivégezve a királyt, vagy a zsarnokot, diktátort.

A menekültek meg inkább összepakolnak, és elmennek az országból, minthogy összefogjanak, és talán jobb országgá tennék azt a putrit, ahonnan jöttek. Ha Szíriában és Irakban fellázadnának az emberek, mint az iraki és a szír kurdok, akkor az iszlám állam sem lenne már szinte, és nyugodtabb lenne a helyzet Szíriában és Irakban is.

Ha Európának ez ment, nekik miért nem?

2015. aug. 2. 22:52
1 2 3 4 5
 21/44 anonim ***** válasza:
60%

"Mert a menekültek élni akarnak, nem meghalni egy komoly hadsereg által könnyedén leverhető vasvilla-forradalomban. A a Magyarotszági forradalmak is kb mind elbuktak"

Ennyi.

Ezek nem meghalni akarnak, hanem élni.

A kérdés meg is van válaszolva.

2015. aug. 2. 23:57
 22/44 anonim ***** válasza:
67%

Nem tartom valószínűnek, hogy az 56-ban elmenekült magyarok külföldön azzal hívták volna fel a figyelmet magukra, hogy ilyen jellegű mocskot csinltak vola, mint ezek a retkek, vagy lázongtak volna a menekülttáborokban, vagy ne próbáltak volna meg azonnal beilleszkedni az országba, ahol - még ha épp átmenetileg is - voltak.

2015. aug. 3. 00:00
 23/44 anonim ***** válasza:
61%
Gyáva kutyák. A gyerekeik és az unokáik majd büszkék lehetnek rá, hogy az apjuk illegálisan más országokba vándorolt hogy ott élősködjön mint egy hontalan parazita, ahelyett hogy kiállt volna a szülőföldjéért.
2015. aug. 3. 00:10
 24/44 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ezt nem lehet, összehasonlítani 56-tal addig, amíg nem nézünk utána, hogy hasonló körülmények voltak-e, mert lehet, hogy akkor az osztrákok azt csinálták, mint mi a 90-es évekbe Délszláv-háború idején, hogy iskolákba, csarnokokba helyezték el az embereket, vagy esetleg azt csinálták, mint mi most, hogy 200 férőhelyes táborba bezsúfoltak 3-400 magyart. Amíg ezt valaki bizonyítékokkal meg nem mutatja, addig ne hasonlítsuk össze a két dolgot.
2015. aug. 3. 00:16
 25/44 anonim ***** válasza:
61%

"A gyerekeik és az unokáik majd büszkék lehetnek rá, hogy az apjuk illegálisan más országokba vándorolt hogy ott élősködjön mint egy hontalan parazita, ahelyett hogy kiállt volna a szülőföldjéért."

Vagy mondjuk hálásak lesznek neki, hogy nem a Közel-Keleten kell felnőniük a sivatag közepén, ahol bombák repkednek az ember feje felett.

2015. aug. 3. 00:19
 26/44 anonim ***** válasza:
51%
Inkább hősi halált halnék egy forradalomban, minthogy valami idegen országba illegálisan bevándorolva a földön fetrengve kolduljak, vagy a pályaudvarokon/tereken sátrat verve várjam a csodát és közben az ottani lakosok lenéző, sajnálkozó vagy félelemmel teli arcukat bámuljam, ahol egy utolsó parazitaként lennék elkönyvelve. (hozzáteszem jogosan)
2015. aug. 3. 00:19
 27/44 anonim ***** válasza:
61%
Csak törökországba eddig nagyjából 2 millió menekült van, európába pedig néhány 100 ezer szivárgott be eddig. Ha minden igaz még többen fognak jönni. Nyilván még mindig odahaza van a nagy többségük. Na most ha ezek a civilek kollektívan fellázadnának akkor néhány hét alatt biztos vagyok benne hogy kenterbe levernék az ISIS-t és nem kéne tovább menekülniük. Nyilván rengeteg halálos áldozattal járna, de erről szól egy forradalom. Viszont gyerekeiknek nem kéne már menekülni. Csak mindegyik félti a tyúksz_ros életét. Hősök lehetnének menekültek helyett.
2015. aug. 3. 00:29
 28/44 anonim ***** válasza:
39%

"Inkább hősi halált halnék egy forradalomban, minthogy valami idegen országba illegálisan bevándorolva a földön fetrengve kolduljak"

akkor hajrá! mi állít meg? halj hősi halált, ha akkora nagy legény vagy :D

"közben az ottani lakosok lenéző, sajnálkozó vagy félelemmel teli arcukat bámuljam, ahol egy utolsó parazitaként lennék elkönyvelve."

igen, mert a TUCATPROLI, mint amilyen TE is vagy, valóban így könyvel el több ezer embert, akik között aztán biztosan van terrorista, ahogy nem terrorista is. ahogy köztetek, tucatprolik közt is vannak terroristák, erőszakos állatok, meg kevésbé veszélyesek is.

2015. aug. 3. 00:39
 29/44 anonim ***** válasza:
66%
"Na most ha ezek a civilek kollektívan fellázadnának akkor néhány hét alatt biztos vagyok benne hogy kenterbe levernék az ISIS-t ", szerintem egyedül a spártai lakosság volt olyan, hogy mindenki harcolt, ha kellett, rajtuk kívül, én még egyetlen háborút, forradalmat, szabadságharcot se láttam, ahol, a nép 99% ment volna harcolni, és szerintem ezek, csak puszta képzelgések vagy inkább idealista nézetek.
2015. aug. 3. 00:42
 30/44 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező, megpróbálom elmagyarázni. Nincs mi ellen fellázadniuk, polgárháború van. Azaz hogy több helyen épp hogy fellázadtak, amiből háború lett. Ez elől menekülnek sokan. Ha összefognának, egymás ellen fognának össze. Nincs igaz út.

És erre még rátesznek egy lapáttal a nagyhatalmak, akik a nekik kedvező felet támogatják, és ettől csak elmélyül az ellenségeskedés.

Vannak, akik képesek harcolni és meghalni a hitükért, de a többség csak békében szeretne élni.

2015. aug. 3. 00:46
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!