Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Európa végre kezd felébredni?

Európa végre kezd felébredni?

Figyelt kérdés

Már Lengyelországban is tüntetnek a migránsok ellen olyan transzparensekkel, hogy "ma bevándorlók holnap terroristák".

A hírek szerint az EUban egyre nagyobb a feszültség a menekültek miatt.

Hová fog ez vezetni? Várható, hogy végre normalizálódni fog a helyzet, és bezárják a kapukat úgymond, vagy nagyon megszigorítják a bevándorlást?

Vagy pedig marad minden így, és majd amikor tele leszünk mi is, a lengyelek is, a németek, osztrákok, franciák is, akkor majd tesznek valamit?

Szerintetek mi a LEGVALÓSZÍNŰBB forgatókönyv?

2015. júl. 26. 19:58
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
21%

Szolgáltatnék pár adatot a helyzet pontosabb felméréséhez, kicsit nagyobb a hiszti a kelleténél.

1) Az EU-ban mintegy 700 000 menekült van. Csak Törökországban sokkal több, 1,7 millió.

2) Az EU lakossága több mint 500 millió, vagyis a menekültek aránya nincs 0,2%, mielőtt valaki demográfiai halált vizionálna.

3) Attól hogy bezárjuk a kapukat, még nem lesz kevesebb menekült. Akkor lesz kevesebb menekült, ha nem lesz miért elmenekülniük.

4) 1992-ben volt már hasonló nagyságú menekültáradat, és még azt hiszem létezik Európa most is, 20 év elteltével.

5) A menekültek 98%-a nem Európába jön, hanem saját országában marad vagy a szomszédoknál húzza meg magát.

6) A menekültkérelmek nagy részét (Magyarországon 90%-át) elutasítjuk. Ez nem elég szigorú?

Most jöjjenek a bevándorlók, mert azok nem menekültek, csak hogy tisztázzuk.

7) Az EU-n kívüli bevándorlók aránya 6%, Magyarországon nem éri el az 1%-ot sem.

8) A bevándolrási szabályok mindenhol nagyon szigorúak, a családegyesítések elenyésző száma mellett gyakorlatilag csak akkor kaphat valaki tartózkodási engedélyt, ha van munkája.

Ezeket figyelembe véve alkossatok véleményt légyszi.

2015. júl. 26. 21:20
 12/32 anonim ***** válasza:

"A szélsőjobb kedvéért a lőparancs,a jobbik kedvéért a határőrség,a fidesz kedvéért a kerítés!"

Ez megint nettó hülyeség, Európában még halálbüntetés sincs, nemhogy az illegális határátkelőket lelőnék. Ez a leginkább irreális az egész történetben. De az első mondat után már nem is firtattam inkább, mert már ott elhasalt az egész...

2015. júl. 26. 21:20
 13/32 anonim ***** válasza:

"vagy nagyon megszigorítják a bevándorlást? "

Mar ma is nagyon szigoru a bevandorlas, az EUban nem lehet csak ugy bevandorolni.

2015. júl. 26. 21:25
 14/32 anonim ***** válasza:
85%

Nagyon szépek ezek az alacsony százalékok,de nem vigasztalják városom lakóit,akiket egyáltalán nem érdekel,hogy az illető menekül vagy bevándorol vagy ideiglenesen állomásozik vagy hívjuk bárminek,de több százan laknak a parkjainkban,verekednek a buszainkon,a kommunális mocskukról meg amit szertehagynak ahol épp...na az mindennek a teteje!Ne mérjük már százalékra Magyarország teljes lakosságához viszonyítva! Nem igazságos!

A menekültkérelmek elutasítása! Na igen! Mennyi átfutási ideje is van a dolognak és hova is kerül a delikvens akinek elutasították?

Elintézzük,hogy ne legyen miért menekülniük? Ez utópia!

A lőparancs a határon,sőt mi több az országon,városokon belül a laktanyák határainál is nem olyan régen még egy teljesen elfogadott dolog volt!

Persze nem kell egyetérteni,de én legalább próbálok megoldást találni nem csak statisztikai adatokkal meg erkölcsi aggályokkal hozakodok elő!

Bár,hogy őszinte legyek tudtam,hogy ez a lőparancs szó fog csak egyeseknek az agyáig eljutni az írásomból:)

No mindegy,akkor ki tud valami gyors és kivitelezhető megoldást a problémára?

2015. júl. 26. 22:00
 15/32 anonim ***** válasza:
82%
Jelzem én nem azt írtam,hogy lelődözném őket!Akik kijelölt határátkelőnél jönnek,hivatalosan...de ezt már leírtam! Azokat figyelmeztetném akik a kerítésen keresztül óhajtanának határátlépni!Mégis mi ebben annyira elképzelhetetlen?
2015. júl. 26. 22:04
 16/32 anonim ***** válasza:

"Ne mérjük már százalékra Magyarország teljes lakosságához viszonyítva! Nem igazságos! "

Egyszeruen rossz helyen laksz. Koltozz el. Tudom, cinikusan hangzik, de egy csomo ember meg forgalmas ut mellett, eromu kozeleben, repuloter mellett lakik. Ok is mondhatnak hogy vigyek mashova ezeket a szennyezo es zavaro dolgokat.

A menekulteket el kell valahol helyezni, es barhova teszik oket, valakit akkor is zavarni fognak.

Embereket lelovoldozni a hataron csak azert mert teged zavarnak meg eleg meredek.

Igen, valaha lottek a hataron, orulunk hogy kimult az a rendszer!

2015. júl. 26. 22:11
 17/32 anonim ***** válasza:
100%

Nem hiszem,hogy százezer embernek el kellene költöznie,mert lassan élhetetlen lesz a város pár száz illetéktelentől!

Ha elolvastad volna amit írtam,én egész pontosan 1000 embert elhelyeznék jól felszerelt,de zárt táborokban,szétosztva 5 helyen az országban! Ennyi táborunk van is jelenleg!És ha zárt akkor senkit nem zavarna!

A lövés meg ha ennyire zavar hát egye fene legyen nagyfesz a kerítésben helyette!Bár az szerintem elég veszélyes!

2015. júl. 26. 22:18
 18/32 anonim ***** válasza:
23%

A számok azért jók, mert segítenek objektívabban mérlegelni. Sokkal kisebb problémát jelent a menekültkérdés, mint az elhízás, de amiatt nem hisztizik senki.

"No mindegy,akkor ki tud valami gyors és kivitelezhető megoldást a problémára?"

Ez a baj, hogy mindenki ilyen megoldásban gondolkozik, pedig a valódi megoldás fáradságos és időigényes lenne. Nem feltétlenül kell nagy dolgokkal kezdeni, elsőként mondjuk lehetne korlátozni a fegyverkereskedelmet.

A tűzparancs nonszensz, egyszerűen nem üti meg a minimális erkölcsi küszöböt sem, anélkül meg mi értelme az egész földi létnek.

2015. júl. 26. 22:22
 19/32 anonim ***** válasza:

A fegyverkereskedelem korlátozása miben is befolyásolná az idegen-kérdést?Úgy érted,hogy a hazájukban nem szabad fegyverhez juttatni a harcoló feleket és akkor nem akarnának eljönni?Mert ha erre gondoltál ez a legkivitelezhetetlenebb! Sajnos nagyon sok benne a pénz!

Vagy másképp gondoltad?

A tűzparancs pedig az egyetlen hatásos elrettentő eszköz a z illegális határsértőkkel szemben,akik már eleve szerszámokkal jönnek,hogy áttörjenek a kerítésen!Nekem se tetszik,mint megoldás,de inkább ez,mint amit mostanában egyre gyakrabban hallok,hogy az állampolgárok önvédelemből fegyvereket szereznének be! Abból sokkal nagyobb baj lenne!

A gyors megoldás pedig azért kellene mert már az emberek tűréshatárán vagyunk és hosszútávú tervekkel nem lehet már megnyugtatni őket!

2015. júl. 26. 22:38
 20/32 anonim ***** válasza:
0%

"mert lassan élhetetlen lesz a város pár száz illetéktelentől! "

Ugyan, ne tulozz. Mire jo ez a hiszteriakeltes?

2015. júl. 26. 22:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!