A muszlim arabok identitását inkább a vallás vagy a nemzetiség határozza meg?
Az iszlámnál nem számít a nemzetiség csak a vallás, még egy aranyhajú, kék szemű európait is ugyanúgy elfogadják ha muszlim. :)
De ugyan ez van a keresztény vallásúak között is, nekem például egy keresztény nigériai ugyanúgy a testvérem, mint egy európai. :)
Én úgy látom, hogy nagyban befolyásolja az is, hogy hol él és az adott országban milyen arányban van jelen a vallásban vagy a nemzetiségében hozza hasonló emberek. Mo.-on egy egyiptomi muszlim elsősorban az egyiptomi muszlimokkal, másodszorba az egyiptomi keresztényekkel és csak harmad sorban a más országból származó muszlimokkal ápol jó kapcsolatot. Inkább a vallás határozza meg az identitását egy kereten belül.
De pl. Kínában kevesebb arab nemzetiségű ember él (legalábbis ahol én jártam, kisváros 12millio ember él :). )
Szóval itt nem számított a válás-ország, csupán csak az, hogy egy nyelvet beszélnek és segítik egymást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!