Az olaszok és a németek mennyire nacionalisták?
Tulajdonképpen MINDEN országban léteznek nacionalista emberek. Akik csoportba szerveződnek. Ha ez a lakosság 3-5 százaléka, akkor az országot nem lehet nacionalistának nevezni. Szerintem ezek közül, egyik ország sem éri el ezt a szintet.
Az én gondolkodásom szerint, az nacionalista, aki MINDENEK felett, előnyben részesíti a saját országát.
A németek semennyire.
Az olaszok között azért akad bőven.
"a németekből a második VH után teljesen kiölték ezt."
Talán nem Berlinben kellene keresni.Ami már a 30-as években is egy progresszív fertő volt.
Vidéken bőven akadnak hazafias németek.
Például, az én apám is az.
"Talán nem Berlinben kellene keresni.Ami már a 30-as években is egy progresszív fertő volt. "
A 30-as évek pont, hogy nem a nacionalizmusról szólt Németországban. A nemzetszocializmus nem egyenlő a nacionalizmussal, sőt, az alapvetéseivel helyezkedik szembe.
Olaszországban élek, és én úgy látom, hogy az olaszok 80%-a azt sem tudja mi az.
Ez egy nagyon fiatal állam, alig 153 é egyesítették Olaszországot (Gariboaldi), addig kis köztársaságok, hercegségek voltak. Ez adja a mai Olaszország úgynevezett megyéinek az alapját.
Az olaszok néha egymás nyelvét sem értik. tehát olasz nemzeti érzelemről nem igazán beszélhetünk. Ami persze nem azt jelenti, hogy egy adott olasz ember , nem szereti azt a helyet, ahol él főleg, ha családi kötelék, vagy hagyomány köti hozzá.
Az olaszok esetében úgy van, ahogy előző válaszoló írja.
Az olaszok nem nacionalisták, mert nincs bennük olyan szinten a nemzettudat mint más országokban. Nekünk külföldieknek olasznak mondják magukat, de egymás közt sokkal inkább az számít, melyik régióból vagy városból származik valaki. Inkább regionalisták az emberek, a saját tartományukra büszkék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!