A külföldi, de német válogatott futballisták a németek náci múltja miatt nem éneklik a himnuszt?
Szerintem csak bunkók/bevándorlók és nem érzik magukénak.
Attól, hogy hol születik még érezheti magát töröknek például.
A francia terrortámadások kapcsán került elő, hogy a még ott születettek is beilleszkedési problémáik vannak például az iskolai kirekesztés miatt.
Én részben emiatt is utálom a mai focit.
Az egész már nem a játékról szól, meg, hogy dicsőséget szerezzen a csapat, játékosuk az országuknak, hanem az egész a pénzről az üzletről szól.
Jól mutatja, hogy teljesen idegen származású, állampolgárságú emberekkel van tele egy csapat.
Én magyar vagyok. Itt születtem, mégis beilleszkedési problémáim vannak és nem sikerült integrálódnom a társadalomba se :/
Lehet Löw pont azér mer náci nem énekli, ő a hitlerjúgendot akarná énekelni. Ki tudja?
Elfogadást/toleranciát lehet tanítani, de azt nem, hogy a török diákot úgy kezeljék, mintha német lenne. Kinézeti sztereotípiák iszonyat erősek és ösztönből jönnek.
De nem a diákokkal van a baj a törökök részaránya az egyetemeiken közel 0 ahhoz képest, hogy hányan lépnek be az általános iskolai rendszerbe.
Kizárt dolog, hogy amiatt ne tennék. Leszarják Németország náci múltját. Egyszerűen csak nem érzik annyira németnek magukat, és tesznek a himnuszra.
Fiatal németeknél egyébként nem annyira alaptéma ez a náci, második világháborús dolog. Magyar társaságban elsütsz egy olyan poént, amit mindenki azonnal ért mondjuk németekről meg tankokról, arra a német fiatalok csak néznek bután, és nem értik, miről van szó.
Németországban nem illik nemzetieskedni, ha hangsúlyozod, hogy te büszke vagy a németségedre, máris gyanús vagy, potenciális náci.
Nem egy és nem két példa igazolja ezt.Amikor a CDU a választás estéjén, miután megtudták, hogy (ismét) ők nyertek, és kivitték a pártépületből a német zászlót, hogy senki ne gondolja, ők itt "németkednek" az már jelzésértékű.
Vagy más.Amikor az utolsó focibajnokságon a rádióban azt osztotta két okos, hogy vajon nem-e sérti az ott élő kisebbségeket, hogy akik a német csapatnak drukkolnak, kitűzik az autójukra/házukra a német zászlót.
Abban az országban olyan szintre eljutott a kozmopolita nevelés, olyan szinten sikerült kinevelni az emberekből a nemzeti érzést, hogy az már nem semmi.Talán még a vidéki Bajorország konzervatív társadalma ami úgy büszke német/bajorságára, de a többi 0.Szégyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!