A gonoszságot én az emberi tapasztalatok alapján tudom értelmezni. Aki másoknak rossz tapasztalatokat okoz, az rossz ember, aki másoknak pozitív tapasztalatokat okoz, az jó ember. Persze ha az okozott tapasztalatok egybevágnak a szándékkal.
Hitler kiemelkedően rossz tapasztalatokat okozott több százmillió embernek, és ez pontosan egybevágott a szándékával. Ugyanezt folytatta volna, ha van rá lehetősége. Pozitív tapasztalatokat igen kevés embernek okozott. Sem a németeknek, sem a zsidóknak, sem másnak, csak nagyon kevés közeli ismerősének. (Még azt sem mondanám, hogy a neonáciknak pozitív tapasztalatokat okozott, persze mivel ennek már semmi köze a szándékához, ezért ezeket nem számítom.)
->Az én definícióm alapján Hitler gonosz volt.
Szerintem nem. Inkább jó színész.
Elhitetni és arra törekedni (lebensborn),hogy az igazi árja nagas,szőke és kék szemű,miközben ő alacsony,fekete hajú és barna szemű azért nem akármi.
Szerintem aki igazán gonosz volt az Himmler meg Mengele.
Ő nemcsakhogy gonosz volt, ő volt a főgonosz, a főboss. Szerencsére amióta meghalt, végre béke, szólás és sajtószabadság van.
Ha erre válaszolni merészel egy náci, feljelentem holokauszttagadásért!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!