Az Iszlám Állam miért öl embereket?
Ez nem állam, hanem egy terrorszervezet, csak ez a neve... És mivel nem hordanak egyenruhát, meg semmilyen megkülönböztető jelet, így nagyon nehéz rájuk vadászni...
És azért ölnek embereket, mert terroristák... Több logikát ebbe ne keress...
Mert Isten megmondta hogy a hitetleneket meg kell ölni:
" Ha testvéred, ... lelki-testi barátod titkon csalogat, mondván: Nosza menjünk és tiszteljünk idegen isteneket, akiket nem ismertetek sem te, sem atyáid.
...
Ne engedj néki, és ne hallgass reá, ne nézz reá szánalommal, ne kíméld és ne rejtegesd őt;
Hanem megölvén megöljed őt; a te kezed legyen először rajta az ő megölésére, azután pedig az egész népnek keze."
Mert a történelmük során úgy alakult, hogy nem olyan értékes az emberi élet. Még a saját életük sem (lásd: öngyilkos merénylők). Különösen igaz ez az iszlám fanatikusokra. A más vallásuak élete miért lenne értékesebb?
Egyébként a nagyszámú kivégzések leginkább a médiának szólnak, elrettentésre...
Nemrég láttam egy riportműsort, ami arról szólt, hogy valójában milyen békés vallás az iszlám. Az előtérben a riporter beszélt a madarakól, virágokról, művészetről, stb. A háttérben gyerekeket oktatott egy tanár. Egy mondatot tudtam kivenni: "hitedért, ha kell, életedet kell áldoznod...". Mit mondjak.. Nekem valahogy ellentétesnek tűnt a két szöveg.
Kérdező
Hiszel, vagy nem hiszel, 6-os a Koránból idézett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!