Szerintetek a népszaporulatnak nem a jobb életet kéne jelentenie a rosszabb helyett? Ha csak józan ésszel gondolkodunk
Ha belegondolsz, minél több ember termel kaját, akkor minél több lesz, gyorsabban termelik és több lesz a termés
de ahogy a világ fejlődik pont fordítva megy el ez a dolog, a technológia inkább csak gazdagítja a gazdagokat akik azt sem tudják, mit csináljanak a pénzükkel, és porba tiporja esélyt sem adva a dolgozni akaróknak mint pl afrikába ami megy
Miért nem lehet, általánosan segítenie egy nagyon jó létben lévő országnak a rossz létben lévőt, és nem is azzal, hogy pénzt ad neki, hanem olyan tevékenységeket ajánl amit el tud végezni, és profitra tesz vele szert..
Pl éhezésnek alapból nem kéne gondnak lennie sehol, mert a technológia lehetővé teszi, hogy vízhez jussunk, meg kaját termesszünk akkor is mikor az időjárás nem kedvez..de ez csak egy példa volt a sok közül
"Én lelkileg bizonyos szempontból nem érzem teljesen rendben magam, de pénzzel mindig nagyon óvatosan bántam, még ha volt is..de nem érzem különösebben különlegesnek magam e téren"
Nagyon jól teszed :) hogy nem költekezel, nem a vágyálmoknak élsz, és nem veszel meg minden hülyeséget..
"Ez rendben is lenne,de az eredeti kérdés arra vonatkozott lényegében,hogy a gazdag országok,miért nem segítik általánosan a szegényeket?Márpedig ez szerintem mégis jelentős mértékben szól a pénzről.Lehet ezen keseregni,én sem örülök neki,de a mai világban a pénz,elég központi kérdés.Egyszerűen azért,mert" mindennek ára van" és nem csak átvitt értelemben."
Igen de én pont arra utaltam, hogy ez nem pénz függő, mert nézz egy gazdag embert.
Mindegyikük olyan kedves hogy segít a körülöttük lévő szegényeknek?
Sokuk smucig, még családtagnak sem ad.
Akkor ezt vázoljuk fel országok példájára is.
A gazdag nyugati országok legtöbbször kihasználják a keletieket, legyen szó akár bankról akár ruhaipari cégről, neked is van olyan ruhád amit éhes kisgyerekek csináltak napi pár centért vagy egy tál ételért.
Mert sok cég ilyen ruhákat árul, főleg a leghíresebbek persze, meg a legolcsóbbak. az alternatív boltokban jobbak vannak.
Ez van.
Nem afrikai szegényekről kell gondolkodni amíg a mi társadalmunk saját magán sem tud segíteni.
A nyugati országokban élőknek/cégeknek pedig nem másokat kihasználni.
Ez pedig a lelkedtől függ. Nem attól mennyi pénzed van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!