Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Szerintetek a népszaporulatnak...

Szerintetek a népszaporulatnak nem a jobb életet kéne jelentenie a rosszabb helyett? Ha csak józan ésszel gondolkodunk

Figyelt kérdés

Ha belegondolsz, minél több ember termel kaját, akkor minél több lesz, gyorsabban termelik és több lesz a termés

de ahogy a világ fejlődik pont fordítva megy el ez a dolog, a technológia inkább csak gazdagítja a gazdagokat akik azt sem tudják, mit csináljanak a pénzükkel, és porba tiporja esélyt sem adva a dolgozni akaróknak mint pl afrikába ami megy

Miért nem lehet, általánosan segítenie egy nagyon jó létben lévő országnak a rossz létben lévőt, és nem is azzal, hogy pénzt ad neki, hanem olyan tevékenységeket ajánl amit el tud végezni, és profitra tesz vele szert..

Pl éhezésnek alapból nem kéne gondnak lennie sehol, mert a technológia lehetővé teszi, hogy vízhez jussunk, meg kaját termesszünk akkor is mikor az időjárás nem kedvez..de ez csak egy példa volt a sok közül

#éhezés #afriak
2015. jún. 3. 18:39
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Kérdező, nagyon aranyos vagy, látom szereted a hasonlatokat :P

Igazán lírai.

Kit érdekelnek amúgy a túl gazdagok.

Ha nem tudod jól megfogni a témát akkor a saját életeddel törődj.

Hogy élvezd azt amiben vagy.

2015. jún. 4. 03:08
 12/21 anonim ***** válasza:
#10:Sajnálom,ha szövegértelmezési problémákkal küszködsz,szerintem olvasd el mégegyszer azt a pár sort.
2015. jún. 4. 15:36
 13/21 anonim ***** válasza:
12: bocsi, tényleg remélem hogy nem bántottalak meg, csak értelmetlennek tartom ha valakit csak a pénz érdekel.
2015. jún. 5. 05:44
 14/21 anonim ***** válasza:
Azt hiszem,tényleg nem értetted a kommentemet.Leírom újra: soha nem volt se kocsim,se kertes házam és anyagilag sem voltam soha eleresztve.Néha lottózom(leírom mégegyszer,lassabban:néha),de azt is többnyire akkor,amikor elvitték a "nagy nyereményt".Néhány tízmillió viszont,valóban "jólesne" baj esetére. Namármost,ha ebből azt szűröd le,hogy engem csak a pénz érdekel,akkor valóban gondjaid vannak a szövegértelmezéssel.Azt meg nem én találtam ki,hogy milliárd feletti nyereménynél(ami engem már nem érdekel,mert inkább zavarna,bármilyen furcsán is hangzik) "bolondulnak meg az emberek" és sokan annyi pénzt költenek ilyenkor lottóra,ami másnak már "főnyeremény" lenne.Ezek sajna tények és azt se a kisujjamból szoptam,hogy sokan a nyereményüket még "fialtatnák".Ilyesmire sok kollégámtól,ismerőstől, vagy épp kevésbé ismerőstől hallottam már "konkrét" terveket is.És éppen arra próbáltam utalni,hogy nem értem ezt a gondolkodást.De úgy látom te meg engem nem értesz,vagy legalábbis úgy teszel.
2015. jún. 5. 19:14
 15/21 anonim ***** válasza:
Ja,még annyit,hogy mit értek azon,hogy "baj esetére". Egyrészt a munkanélküliséget,ugyanis a bérből,fizetésből élők közé tartozom.Másrészt,mivel 25éve vagyok inzulinnal kezelt cukorbeteg,nálam sajna bármikor jöhetnek a bajok és nem mindig kicsik.És ennek ellenére sem gondolkodom milliárdokban,de még százmilliókban sem,sokakkal ellentétben. Szóval mindent összevetve,kétlem,hogy pont én lennék az,akit csak pénz érdekel.
2015. jún. 5. 19:21
 16/21 anonim ***** válasza:

És miért kell azt leírnod hogy nem voltál soha anyagilag eleresztve?

Nem érdekel mások anyagi helyzete.

Nem bántásból írom!

Csak így fogalmazok, sajnos. Ez van.

Nem tudtam végig olvasni teljesen mert a pénzügyekhez nem értek, sajnos untat a téma, nekem a férjem kezeli pont ezért.

Amúgy teljesen megértelek, érthető minden amit leírtál és teljesen normálisan írtad.

2015. jún. 5. 19:56
 17/21 anonim ***** válasza:
Az anyagi helyzetemről különösebben nem írtam.Az,hogy nem voltam soha eleresztve anyagilag,csak annyit jelent,hogy soha nem voltam gazdag,de még jómódú sem.Viszont nem is vágyom rá,mert lényegében ennek ellenére meg vagyok elégedve a helyzetemmel.Legalábbis addig,amíg nem üt be az említett "baj".De az egészet nem azért írtam,mintha számítana az én helyzetem.Csak a kérdezőnek próbáltam elmondani,hogy miért nem lehet "általánosan" segíteni egy nagyon jólétben élő országnak a rossz létben élőt. Szerintem erre világít rá némileg a lottós példa.Az emberek zöme a gazdagságra vágyik és ha sikerül,akkor sokan a mégnagyobb gazdagságra.Az országokat pedig emberek lakják és működtetik.Amúgy,tapasztalataim szerint, többnyire a bajban lévő,szegény embereken, sokkal könnyebben segítenek erejükhöz mérten a "hasonszőrüek",mint azok,akik valóban megtehetnék. Mindezt csak a téma kapcsán írtam és azért,mert ez a véleményem.Egyáltalán nem biztos,hogy igazam van,de ez a véleményem.Végülis az ilyen kommentelős oldalak erről szólnak többnyire.
2015. jún. 5. 21:17
 18/21 anonim ***** válasza:

De te akkor félre értesz kicsit, mert persze hogy számít a helyzeted! És igen emberek működtetik az országokat de egy kicsit túl sok szó esett a pénz meglétéről és nem létéről és úgy beszélsz róla mintha minden dolog alapja ez lenne.

Mivel látod ez inkább lelki állapottól függ, azt szoktam mondani a Földön élünk nem pedig valami paradicsomban, és ha mindenki gazdag lenne akkor sem lenne boldogság mert amíg lelkileg nincs rendben egy ember addig max csak hülyeségekre költ.

2015. jún. 6. 01:09
 19/21 A kérdező kommentje:

18as

Én lelkileg bizonyos szempontból nem érzem teljesen rendben magam, de pénzzel mindig nagyon óvatosan bántam, még ha volt is..de nem érzem különösebben különlegesnek magam e téren

2015. jún. 6. 01:31
 20/21 anonim ***** válasza:
Ez rendben is lenne,de az eredeti kérdés arra vonatkozott lényegében,hogy a gazdag országok,miért nem segítik általánosan a szegényeket?Márpedig ez szerintem mégis jelentős mértékben szól a pénzről.Lehet ezen keseregni,én sem örülök neki,de a mai világban a pénz,elég központi kérdés.Egyszerűen azért,mert" mindennek ára van" és nem csak átvitt értelemben.
2015. jún. 6. 01:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!