Miért szeretik ennyire Che Guevarát?
Dalok szólnak róla, pólók vannak róla, sapkák, hallottam már aluljáróban spanyol hegedűst is aki Che Guevaráról énekelt, van,a kinek Che Guevara a profilképe, stb.
Miét szeretik ennyien?
Hisz szó szerint egy tömeggyilkos volt, a Szovjetunió volt a példaképe, koncentrációs táborokat hozott létre, személyesen részt vett tömeges kivégzéseken, ráadásul ő maga mondta, hogy ha Kubából nem távolítják el a rakétákat, akkor felhasználta volna az USA ellen, beleértve pl New Yorkot, ezzel előidézve egy hatalmas világháborút.
Mégis miért istenítik, vagy legalábbis szeretik egyesek? Mit lehet szeretni egy tömeggyilkosban?
Ennyi erővel isteníthetnék Sztálint is, vagy Mao Ce Tungot.
Vagy akár Kim Jong Un-t.
# 3/3 Időpont ma 17:37
Róluk is rengeteg ilyen van... Csak szólok :-)
Íme egy újabb szép bizonyítéka, hogy az emberek többségének értelmi színvonala...
Szerintem be tudod fejezni magad is a mondatot :)
Arra sokan nem gondolnak, hogy minden kétélű kard ahogy ez is. Akik rögtön csak a rosszat látják Che-ről azok meg jól bedőltek a feketítésnek.
Ítélkezés előtt érdemes kicsit jobban belemélyedni nem tipikusan: A Józsi szerint jó arc volt, én is csípem / A szomszéd szerint tömeggyilkos, én is utálom.
'Arra sokan nem gondolnak, hogy minden kétélű kard ahogy ez is. Akik rögtön csak a rosszat látják Che-ről azok meg jól bedőltek a feketítésnek.'
Na akkor mondd meg, hogy kéne Che-re tekinteni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!