Ha valaki diktátor, és a saját szeretteit végzi ki, az őt semennyire sem hatja meg?
Kim Jong Un kivégeztette az egyik családtagját (ha jól tudom a nagynénjét), mert valami olyasmit mondott, hogy nem így volt nevelve.
Én ezt nem értem. Tényleg semmit nem érez, se lelkileg, se sehogy, hogy a saját parancsára ölik meg azt az embert, aki szerette, és akit esetleg ő is szeretett?
Vagy olyan diktátor, aki a saját anyját-apját-testvérét öleti meg.
Tényleg semennyire sem hatja ez meg őket lelkileg? De miért? Vagy ez pl Kim Jong Unnak teljesen mindegy?
Borzasztó :(
De tényleg nem hatja ez meg őt? Én például még a páromnak sem tudnék ártani, nem hogy még megöletni...egy átlag ember szerintem lelkileg túl sem élné azt a tudatot, hogy ő ölette meg pl a testvérét vagy anyját!
Ha meg is bánja, már késő...
Diktátoroknak viszont kicsit más a lelkiviláguk mint nekünk.
Ez egy hosszabb folyamat eredménye. Lényegében szinte kivétel nélkül az ilyen diktátoroknak súlyos üldözési mániájuk van.
Először kivégeztetik a bűnözőket, majd a rendszer ellenségeit. Majd be akarják azzal biztosítani a hatalmukat, hogy kivégzik azokat, akik elégedetlenek a rendszerrel, később jönnek azok, akiknek csak szimplán nem tetszik a rendszer, később azok, akik nem éltetik elég hangosan a rendszert, majd azok, akik csak szimplán félrenéznek ha a vezető megjelenik.
Lényegében az ilyen diktátorok iszonyúan lelki betegek, mindenhol és mindenkiben összeesküvéseket látnak maguk ellen, meg vannak róla győződve, hogyha valaki (akár családban is) nem pontosan azt mondja, amit a diktátor hallani akar , az biztos, hogy meg akarja dönteni a hatalmat, biztos, hogy összeesküvést sző, stb. Ez egy ördögi kör. Kim Jong Un-on is szerintem akkora nyomás van, hogy ha nem végezteti ki az ilyen embereket, gyengének és megalkuvónak gondolják, és a katonaság eltávolítja a posztról, és a végén úgy jár ez az elmebeteg, mint a nagybátyja.
Ilyen szintű diktatúrákban (mint Észak-Korea, vagy akár a Szovjetunió Sztálin idején, vagy Mao Ce Tung) a vezetésnél egyszerűen nem léteznek már érzelmek, nem létezik emberiség. Ilyenkor már egy családtag is lehet simán rendszerellenség.
Kínában volt szokás például, hogy az ilyeneket kivégezték, és a család többi tagjának kellett összedobni a pénzt a töltényre, amivel az illetőt agyonlőtték.
"Én például még a páromnak sem tudnék ártani"
miért, alapból rossz a kapcsolatotok?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!