Románia valóban még Magyarországnál is ennyivel rosszabb?
Az EU-s csatlakozás óta brutális méreteket öltött a romániai kivándorlás, sokkal nagyobb mértékű, mint pl. amilyen Magyarországról.
Olaszországban több mint 1 millió román él, Spanyolországban is kb. 750 ezer, Németországban további 300 ezer.
Ennyivel rosszabb ott a helyzet, mint nálunk? (Pedig már az itteni is elég rossznak tűnik.) Vagy egyszerűen ők könnyebben bele mernek vágni a nyelvi hasonlóságok miatt (ugyebár egy románnak nem okoz különösebb nehézséget megtanulnia olaszul vagy spanyolul)?
Igen.
Romániában durvább a kivándorlás, de ide sorolhatnánk még Bulgáriát is, ott is hasonló a helyzet.
Bulgária különösen rossz, arra az országra már keresztet lehet venni...
Akik Romaniabol kivandoroltak, azoknak 90%-a nem roman, hanem cigany, es nem dolgozni mentek nyugatra, hanem lopni. Bulgariaval is hasonlo a helyzet.
Ha csak a feher, dolgozo embereket vesszuk szamitasba, akkor nem veszes a helyzet.
Az a mese, hogy Románia lekörözi Magyarországot, még a válság előtti időkbeli gazdasági fejlődéssel lehetséges lett volna.Évi 7%-al bővült a GDP, miközben Magyarország 2005-től egyhelyben toporgott.
Amúgy igen.Én 21 éves vagyok, az én korosztályomból, aki nem egyetemista, 90%-ban külföldön dolgozik.Én pedig székelyföldi vagyok.
Moldva északi részén még dúrvább a helyzet, ott komplett falvak vannak családostul kiköltözve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!