Valóban rosszabb, ha úgy indítják meg a szülést?
tapasztalatból mondom,hogy nem.az 1.babámat 40+2hétre szültem,nehezen tágultam.Most a 2.babámat 41+2hétre oxitocinnal indítva.Igaz hogy éjjel már voltak rendszeres 5perces "jóslók",és nem vártam meg a másnapot,hogy jelentkezzek felvételre a szülőszobára,de azok elmúltak hajnalra így másnap reggel 9:45kor bekötötték az infúziót és az rendszerezte és erősítette a fájásokat.majd nem sokkal utána burokrepesztés,és 13:20kor megszületett a fiam.
tehát gyorsabb és kicsit fájdalmasabb lefolyású volt így a szülés.
és a baba sem sínylette meg a hosszú vajúdást.
amúgy az elsővel is "csak" 6:42percet vajúdtam
Én azt gondolom,hogy "csak"akkor kell szülést beindítani ha komoly oka van.Túlhordás,toxémia baba nincs jól stb....
Sokan kényelmi helyzetből indíttatnak szülést,a kineziológia azt mondja,hogy akkor szülessen meg a baba amikor ő akar.Nem szabad beleszólni a természet rendjébe(kivéve baj esetén),mert a későbbi fejlődése során problémát okozhat,pl:hiperaktivitás,diszlexia-diszgráfia stb...
Most én is drukkolok,hogy magától beinduljon,igaz van még egy hetem a kiírt napig!
Nekem nem rosszabb volt, csupan kevesbe hangulatos, izgalmas.
Mindjart megfogalmazom.
Az elso szulesem magatol indult, elfolyt a magzatviz, fajas nem volt harom oran at, de nem segitettek ra. Beindult, harom orat vajudtam nagyon eros es suru fajasokkal es meg is szuletett a fiam.
Nagyon izgalmas volt, vartuk, hogy mikor jon a fajas, mikor mi tortenik, hagytak beken vajudni, csak az elejen vizsgaltak, majd a legvegen, de egyebkent a ferjemmel kettesben voltunk szinte otthoni korulmenyek kozott. Annyira izgalmas volt, hogy minden nap vartuk a babat elotte, nem tudtuk, hogy mikor kell indulni es egyszercsak elfolyt a viz, mint derult egbol a villamcsapas.
A masodik szulesem: a baba komotosabban erkezett. Kereken 39 hetes voltam, amikor ejszaka kemenyedni kezdett a pocakom, de nem fajt. Masnap egesz nap kemenyedett, vagy epp nem, de nem volt sem rendszeres, sem fajdalmas. Este mintha tiz perces idoket mertem volna kozottuk...
A dokim igy berendelt, mert messze laktunk a korhaztol es felt, hogy villamszules lesz, ha tovabb varunk. Kiderult, hogy harom ujjnyira nyiltam fajasok nelkul, de a korhazba erkezessel leallt a folyamat, semmit nem mutatott a ctg, nem is kemenyedtem mar. Igy hazamehettunk. Ejszaka semmi. Reggel semmi. Ismet vizsgalat. Mehszaj harom ujjnyi, fajas nincs, a doki inditani akarta, en kikonyorogtem ket napot, szerettem volna, ha magatol jon a baba.
Hat, eltelt ket nap egy nyomorek kemenyedes nelkul. Ismet vizsgalat, a doki mar nem akart tovabb varni, igy burkot repesztett, kaptam beontest, nagy nehezen addig kotorasztak, amig vegre beindultak a fajasok. Gratiszkent meg oxytocint is kaptam, pedig szep es eros fajasaim voltak, harom ujjnyirol mar nem is nagyon kellett sokat tagulnom ugye. De teny es valo, hogy igy villamgyorsan kirobbant a baba. Nem fajt jobban, inkabb ossze-visszabbak voltak a fajasok, mint az elso szulesnel, amikor maguktol jottek.
De teny, hogy nem volt annyira romantikus a szules, mint az elso. Ott az ejszaka kozepen robbant a bombam, itt meg szepen komotosan ebresztoorara keltunk, vasarolni mentunk, ebedeltunk, majd idopontra bekocsikaztunk a korhazba es a szomszedoktol is szepen mosolyogva elkoszontem, hogy megyunk szulni. Nulla izgalom volt bennem. Kicsit ugy ereztem bent is, hogy a sok hadmuvelettel, vizsgalattal mindent elkovetnek, hogy kiszedjek belolem a gyereket ha akar jonni, ha nem...
De az megint mas, ha a baba allapota, vagy egyeb egeszsegugyi dolog indokolja az inditast. Akkor muszaj es kesz.
Esete válogatja... 8 napja szültem, egy hetes túlhordás után be kellett mennem a kórházba, oxitocin próbára. A méhszáj teljesen zárt volt. Délelőtt 2 órát voltam oxitocin infúzión, keményedéseim lettek, de ez még csak fájdalmas sem volt, és azt sem sikerült elérni, hogy annyira kinyíljon a méhszáj, hogy meg lehessen csinálni az amnioszkópiát, milyen a magzatvíz, jól van-e a baba. Ezek után még kaptam délután oxitocint, sajnos nem tágultam semmit, így este fél nyolckor az orvosok császár mellett döntöttek.
Közben túlhordással, hasonló oxitocin infúzióval a nap folyamán ketten is szültek a szomszéd szülőszobában, kb. 2-3 óra alatt, bár a hallottak alapján elég intenzív fájdalmakkal. Szóval mindenkire másképp hat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!