A csehek és a szlovákok hogy viszonyulnak egymáshoz? Hallottam ilyet is, olyat is. Van igényük Csehszlo. Visszaállítására? És az autonómiaügyünk hogy áll?
Utolsó hozászoló:
A szlovák mint szó kb 150 éve jelent meg
És mi az hogy 600 évig éltek magyar fenhatóság alatt?:)
Ez a szlovák történelem hamisítás egyik melléága vagy mi?
a szlovákok szerint...
Mikor mi magyarok a 9. században megérkeztünk a kárpátmedencébe ők már 200 éve állammal rendelkeztek.
És aztán mi 1000 évig elnyomtuk őket.
És aztán ők hősiesen megszervezték a szlovák nemzeti felkelést és így lett Csehszlovákia:-DDD
Persze ezt csak ők hiszik el, minden más történész ezen csak röhög.
Ha történelmileg nézzük akkor szlovákok nem léteznek, és önnáló nyelvük sincs.
Ez nagyából ugy történt mintha most a Szegediek kijelentenék hogy ők nem magyarok hanem "szegediek"
És egyszer egy nyugati indítatásból ez a gondolat támogatást nyerne hogy magyarország egységét megbontsák(mint ahogy ez történt már nem egyszer a történelem során Pl: a szlovákok esetében is).
És 150 év múlva elnyerné szeged a függetlenségét, hamísítana magának egy történelmet, és kijelentené hogy az a nyelv ahogy ők beszélnek az nem magyar táj szólás hanem a "szegedi" nyelv.
Na kb így jöttek létre a szlovákok és az ő nyelvük:)
Én félig cseh, félig magyar vagyok és Szlovákiában éltünk, általánosan testvéreknek tekintik egymást.
Csehek sokkal jobban lenézik a magyarokat...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!