Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Hogyan lehetne Kínát visszaszo...

Hogyan lehetne Kínát visszaszorítani?

Figyelt kérdés

Kína eszetlen felfejlesztésével az európai és amerikai embereknek az ottani bérszínvonallal kell versenyezni. (Igaz a szállítási költségek tompítják ezt a hatást)

Kína nagyon büszke arra hogy mennyire felfejlődött, pedig sikereit alapvetően a gazdasági rabszolgák kihasználására odaáramló tőkének és technológiának köszönheti.

Kérdés az hogy nem lennénk e boldogabbak Kína nélkül még akkor is, ha nem 3500 forintba kerülne a farmer, de bővebbek lennének a vállalkozási lehetőségek, és magasabb az átlag jövedelem?

2015. márc. 2. 12:01
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
36%

"Itt nem Kína, hanem a liberális gazdaságpolitika a hunyó, amelyik nem veszi tekintetbe a nemzetállamokat, régiókat, csak a profit. "

Melyiket? Leont vagy a Stallone félét? Fel is dobtad a lefekvésemet.:)

Te is elvesztél az izmusok között...

2015. márc. 3. 00:14
 22/31 anonim ***** válasza:
31%

19-es ismeretlen nevű válaszoló!

Oltárian ritka bunkó vagy, hogy kifecseged mások nevét nyilvánosan, miután üzent. Okkal vagyok névtelenségben, mert széles körben válaszolok, többek között olyan témákban is, amelyekben nem jó fedetlennek lenni.

De a több éves gyakorikerdesek pályafutásom alatt még egyetlen mocskos taplóval sem találkoztam, aki kitálalja a nevem. Ezt még leírom tízszer, ha kell. Ki is másoltam!

Kíváncsi vagyok, te vajon miért titkolod a neved? Csak nem a felső tízezerből vagy, netalán kádárfi, vagy önjelölt okoskodó internetsztár? Te miért nem feded fel magad, he? Csak nem félnivalód van? Ejnye.

Hogy a kérdésre is válaszoljak, bár már megtettem, Kínát úgy lehet visszaszorítani, hogy nem foglalkozunk vele.

És ezentúl minden 61-63%-ost miattad leszavazok.

2015. márc. 3. 00:21
 23/31 anonim ***** válasza:
52%

"Ezt még leírom tízszer, ha kell. Ki is másoltam!

Kíváncsi vagyok, te vajon miért titkolod a neved? Csak nem a felső tízezerből vagy, netalán kádárfi, vagy önjelölt okoskodó internetsztár?"

Ez síkhülye. Sírok a röhögéstől!:))))

Bár először Kadafinak olvastam a kádárfit, de azzal se veszt az értékéből.

2015. márc. 3. 21:04
 24/31 anonim ***** válasza:

"Bár először Kadafinak olvastam a kádárfit, de azzal se veszt az értékéből."

Nos, én meg rajtad sírok, kedves "mai tini" a 62%-oddal.

:D :) ;-)

2015. márc. 4. 03:05
 25/31 anonim ***** válasza:
7%
Amíg itt sírsz nagy jókedvedben, kedves Ananász, közben lecsúsztál 28%-ra. Pedig láthatod én egy pirosat se nyomtam rád. Máshol is ilyen okosakat mondhatsz...
2015. márc. 4. 10:39
 26/31 anonim ***** válasza:

Mitől lenne bővebb a vállalkozások lehetősége? Mitől lenne magasabb az átlagjövedelem?

Azzal, hogy elveszed (mert tegyük fel korlátoznád akárhogyan is a kereskedelmet és nem vesszük figyelembe, hogy más téren ennek milyen hatása lehet) az emberektől az olcsó kínai árut még nem biztos, hogy vásárolni fognak drágábban.

Áthozhatod a farmergyártást (és eltekinthetsz attól, hogy ki kell építeni a termeléshez szükséges eszközöket, áthozod a környezetszennyezést vagy csak sokkal drágább technológiát kell használnod), aztán az első év után rájöhetsz, hogy egy farmert sem adtál el, mert ilyen áron már senki sem akarja megvenni.

Magyarországon szerintem még inkább jellemző, hogy a drága ruhát nem veszik meg, talán csak inkább használtként. Nem véletlenül nyílt olyan baromi sok használtruha kereskedés az elmúlt évtizedben.

2015. márc. 4. 18:19
 27/31 anonim ***** válasza:
45%
Remélem sehogy!És ezt egész Ázsiára is értem!Sőt,Latin-Amerikára is!Két hányadék hely van ma a világon,és az Európa,és Észak-Amerika!!!Vajon ki visel ma háborút a fél világ ellen!?Talán bizony Oroszország,mert vissza akarja kapni,ami mindig is az övé volt!?Nem,kérem,hanem az USA,és kisebb részben az Európai Unió.Sajnos mi is a gonosz oldalon állunk.Én behívnám ide bizony a kínai,az orosz,és a török(esetleg az Indiai)hadsereget közös hadgyakorlatozás ürügyén,hogy védjenek meg minket a saját vezetőinkkel szemben. Jobb havi 300 ezerért demokratikusabb körülmények között dolgozni,élni,mint ami ami most van,úgyhogy a belső ellenséget leszámítva(néhány tízezer ember)mindenkinek nagyon tetszene az új rendszer.
2015. márc. 15. 07:39
 28/31 anonim ***** válasza:
45%

A hazai sajtó Ázsia gyülülő zugfirkászainak írásaihoz szokott tömegek meg ráébrednének,hogy mennyire hagyták magukat ócska hatalomvágyból kifolyólag megtéveszteni.(szavazati jog,"szabad"piac,meg hasonló,szánalmas dolgok)

Kínában,kérem szépen,a párt nevezi ki a bankigazgatót,és az,ha csal,megy a bitófára.Nálunk ezzel szemben minél többet csal,annál jobban érvényesül.Kell ez nekünk?Megkérdezte tőlünk bárki is,hogy kell-e öt(vagy több?)sportcsatorna,ezer szennylap,ötszázezer menekült(akik nyugatra menekültek,mert ez végül is menekülés,lássuk be),hogy akarunk-e összeszerelők lenni a saját hazánkban,kiszorítva lenni minden döntéshozói pozícióból,stb?Kínát(Ázsiát)nem visszaszorítani kell,hanem behívni őket hadseregestül az országba,hogy a Fehér ház ne küldhessen ide hadsereget.Milyen jó is lenne megtanulni végre becsülni magunkat,és nem mint nemzetet,hanem emberként!?

2015. márc. 15. 08:01
 29/31 anonim ***** válasza:
40%
Egyébként farmergyártás mellett/helyett ott Űrprogram van,és szupergyors vonatok,és 300 ezret keres egy tanár(átszámítva forintra),egy olyan tanár,aki 25 évvel ezelőtt keresett mondjuk 50 ezret.Ezt hogy lehetne létrehozni úgy,hogy embertelen körülmények között dolgoztatnak?Elképesztő mértékű lett a butaság szegény magyarországon.Minek hisznek azoknak(sőt,néhányan ragaszkodnak hozzájuk),akik az "életetekre törnek"?Teljesen érthetetlen számomra.
2015. márc. 15. 08:11
 30/31 anonim ***** válasza:

"Egyébként farmergyártás mellett/helyett ott Űrprogram van,és szupergyors vonatok,és 300 ezret keres egy tanár"

Melyik országról beszélünk? Űrprogram + famergyártás + 1000dollár fölötti tanári fizetés ázsiában = üres halmaz.

De látom bő egy hét alatt sikerült 28%-ról lemenni 25-re. Lassan eléred az IQ -d.

2015. márc. 15. 14:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!