Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Míg Ukrajnában minden drágult,...

Míg Ukrajnában minden drágult, addig az oroszok ugyanolyan színvonalon élnek, mint ezelőtt?

Figyelt kérdés
Itt az oldalon olvastam, hogy Ukrajnában minden milyen drága lett hirtelen, míg egy orosz barátom mesélte, hogy náluk minden ugyanolyan, mint a "háború" előtt, csak annyi változott, hogy az EU-ba utazni drágább, de ez nem igazán hatja meg őket. Ez hogy lehetséges?

2015. febr. 27. 20:13
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
61%

Érdekes, amikor Oroszországban dolgoztam, nem olyan régen, érdekes módon semmi olyan nem volt a polcokon, ami az egyik válaszoló által mindenre illik. Szinte csak hazai, vagy helyi termékek voltak. Pedig egy nagy Vlagyivosztoki beváráslóközpontról beszélünk. Persze volt import, cocacola meg hasonlók még milka csoki is volt, de tej, kenyér, hús, liszt, olaj, tojás, stb az hazai volt már akkor is, ma meg még hazaibb. Én sok oroszt ismerek, és ők is azt mondják amit te kedves kérdező, persze a nyugat fanok meghazudtolnak abban a pillanatban, de az a nagy igazság hogy az oroszt sosem fogja a nyugat megfogni. Miért nem? Mert az ország akkora termőterületekkel rendelkezik mint kb Dél-Amerika.

Drágább, épp tegnap olvastam a VG-n (Világgazdaság) hogy olcsóbbak lettek az alapvető élelmiszerek. Nem sokkal, de olcsóbbak. Meg miért lennének? Ahhoz háború kellene. Ha mégis elszabadulnának, akkor meg a kormány hatalmi szóval lenyomja.

Az EU-ba nem azért nem utaznak mert drágább. Hanem mert a (jogos) nyugat ellenes hangulat, amit még a helyi média is szít meggyőzi őket arról, hogy inkább belföldön költsék el a pénzüket és ne külföldön. Ez az olaszoknak tavaly 10 milliárd eurójukba és 12 000 munkahelyükbe került. A görögök még rosszabbul jártak, mert az oroszok között nagyon felkapott volt Görögország, de a Krímben vagy Szocsiban, vagy a Bajkál-tónál ugyanazt megkapod, csak olcsóbban, sőt állítom, hogy a Bajkál-tó szebb bármelyik görög tengerpartnál. Voltam Krétán meg még pár helyen görögben szóval van összehasonlítási alapom. A víz kellemes, nyáron olyan 6-8 fokos. Az élménykombinátok ugyanúgy megvannak, szóval az oroszok maradnak házon belül, akik meg eddig az orosz turizmusból éltek, azok meg megszívták szerencsétlenek.

Oroszországban nem tudnak ma elszabadulni az árak. Amikor a SZU felbomlott el tudtak, mert akkor csődbe ment az egész ország, a kormány meg nem tudta mit tegyen. Ma tudja mit tegyen. Egyszerűen ha gáz van kiveszi az élelmiszeripart a piac kezéből és állami elosztásra tér át. És azt mondja, hogy ennyiért ennyit kapsz, mint azelőtt. Jön a Cár és rendelkezik. A lengyel gazdák meg tüntethetnek a miniszterek távozását követelve (ma is tüntettek és holnap is fognak) hogy kárpótolják őket azért amiért az Eu szétverte az oroszokkal való kereskedelmi kapcsolataikat, de az orosz remekül el van a lengyel tej nélkül is.

2015. febr. 27. 21:18
 12/15 A kérdező kommentje:
Utolsó köszönöm a választ! Persze most mindenki írni fogja, hogy "na te is csak a sajátodat hallgatod", de te voltál egyedül, aki valójában írt is valamit, nem csak annyit, hogy "hát ez így/úgy van".
2015. febr. 27. 22:19
 13/15 anonim ***** válasza:
70%
Logikus, mivel az oroszok azóta is a maguk urai, Ukrajnát viszont gyarmatosították.
2015. febr. 28. 08:11
 14/15 anonim ***** válasza:
69%

Nem szálltak el az árak az oroszoknál, mert bármit meg tudnak venni a felhalmozott dollárjukkat amit csak akarnak. Az arany-dollár árfolyam stabil, aranyuk meg annyi van, mint a szemét, és el is tudják adni az araboknak.

Sokba kerül az államnak az árak mélyen tartása, de nem annyira, mint az amcsiknak az olajár mélyen tartása! Annyira nem, hogy már emelkedik is az olajár, mert nem bírja az USA "gazdasága" hosszútávon, Putyin meg sz.rik rá.

2015. febr. 28. 14:46
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

11-es, te mikor jártál Oroszországban? Amikor még Pétergrád Leningrád volt? xD

Január 6.-án jöttem haza, közel 3 hónapot voltam kint. Sz*rt se lehet kapni a boltokba, vagyishát csak sz*rt. És ráadásul az árak folyamatosan emelkednek, infláció( a rubel romlik ergó emelkednek az árak). annyira rossz a helyzet hogy bizonyos helyeken be kellett vezetni a kajajegyet megint. Nem kell elájulni a hazai orosz élelmiszertől, én nem szerettem, a páromnak se, pedig ő félig orosz. Persze a faterjának meg se kottyan, elél ő kvaszon meg kenyéren... és az átlag orosz már csak ilyen. Ők még(az idősebb korosztály) úgy gondolják hogy így is jól élnek.

2015. márc. 3. 00:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!