Nem a média hibás az európaiak muszlimokról alkotott képe? Mi alapján ítélkeznek, amiről mi nem tudunk?
Nemrég volt a CH elleni támadás, amit elvileg muszlim terroristák követtek el. Csakhogy utólag derült ki, hogy az egyik videón lelòtt rendőr volt muszlim, a terroristák még csak nem is követték a muszlim szokásokat.
Aztán ott van az ISIS. Csak azért, mert benne van a nevében az iszlám, már rögtön ítélkezni kell. Meg ott van a nők elnyomása, megaláztatás, tiszteletlenség más vallásokkal szemben, senki nem gondolja hogy sántítanak ezek a sztorik?
Engem igazából nem is zavarna, ha a média normálisabban megfogalmazná, amit el akar mondani a hülye fogalomzavart elkerülve. És a terroristákat nem muszlimoznák le, és ezzel békén hagynák a többi, normális muszlimot. Mert pl. A parizsi merenyletnél is a lelott rendor videoja alatt azt irtak hogy "Ez az iszlam" holott arra nem gondolt senki, hogy a rendőr volt muszlim. Mert a terrortámadásoknak mindig a muszlimok isszák a levét, nem pedig a valódi bűnösök pl. Isis, Al-Kaida.
Most olvastam el alaposabban a hsz-eket
"muszlim féllábú leszbikus terrorista"
Na ezen majdnem megfulladtam a röhögéstől. Leszbikus muszlim?
"A szokások egy részét tartották. Pl azt, hogy aki Mohamedet lerajzolja, azt meg kell ölni. Eléggé meredek lenne azt állítani, hogy nem voltak muszlimok."
Igen, mert aki a Koránra hivatkozik, az rögtön muszlim? Aki keresztény templomba jár az rögtön keresztény. Gyerek, ez már vicc. A hátterük akkor nem fontos, mert akkor nem lehetne a muszlimokra kenni, igaz? Sajnáld csak azt a 11 ártatlan báránykagépet, nem érdekel.
"Na ezen majdnem megfulladtam a röhögéstől. Leszbikus muszlim?"
Látom megértetted a lényeget...
"Igen, mert aki a Koránra hivatkozik, az rögtön muszlim? Aki keresztény templomba jár az rögtön keresztény. Gyerek, ez már vicc."
Nos, mivel nincs semmi alapunk kijelenteni valakiről, hogy a lelke mélyén miben hisz, így aki magát muszlimnak mondja, az részemről muszlim. Ha valaki azt mondja fideszes, akkor elhiszed, ha valaki azt mondja meleg elhiszed, ha valaki azt mondja ő rasszista, elhiszed. De ha valaki azt mondja keresztény/muszlim/akármi, akkor teljesítenie kell lényegében végtelen sok kritériumot, mielőtt elhinnénk. Feltéve ha valami rosszat tett. Ha valami jót tett, akkor még úgy is kereszténynek tartják, ha többször nyilvánosan elmondja, hogy nem az. Szóval hát na, a vallásos emberek egyszerűen nevetségesen állnak a témához.
Nekem annyi a kritériumom, hogy az ember higgye el, hogy létezik egy isten (a megfelelő tulajdonságokkal), Mohamed a prófétája és a Korán az ő szava. Akkor muszlim. Nem érdekel, hogy a Korán és Hadísz több tízezer tanításából melyiket fogadják épp el. A támadók tettei értelmezhetetlenek, ha ők nem így gondolták, és teljesen érthetőek, ha igen. Így számomra épp eléggé muszlimok.
Te milyen alapon tudod ilyen jól eldönteni valakiről, hogy muszlim volt-e vagy sem?
1.bérgyilkosok voltak.. az külön kérdés, hogy a felbujtókat miért nem találják meg soha...
2.konvertálódni nem lehet, muszlim egyszer belép, nem léphet ki
Pont ellenkezőleg igaz, méghozzá mások hitetik el magukkal, hogy ők bezzeg nagy hívők...
Akkor ezek szerint ha eszel sertéshúst, piázol, nőzöl attól még lehetsz muszlim... na a kijelentésed volt nevetséges
Függöny? Nem mindenhol hordják, de legalább ők tesznek legalabb kséget ismeretlen férfiak és férje között.
Ez a kilépős sztori elég elavult. Ugyan vannak olyan orszagok, ahol halallal buntetik, de nagyon ilyen keves eset van. Jó példa erre az iráni lányok esete, MO-n egyetemisták és miniszoknyában járkálgatnak.
Az IÁ-nak pedig semmi köze az iszlamhoz, mert az élve elégetés tilos, bár nekem fölös a bill-et koptatni, leírták már előttem párszor.
Itt egy hithű muszlim, ahogy egy igazi muszlim viselkedik:
Salem aleikum
Ne faradj testver. Utalni fognak barmit is mondasz vagy teszel, ugyanaz a muszlim terrorista maradsz a szemukben. Ne mergelodj rajta
Amugy 70 szuzon en is sokat nevettem mindig, egyaltal honnan szedik :) LOL 70
meg amikor az kerdezik !!!
Ti ramadankor tenyleg nem esztek 40 napig?
mondom mi van;)
A legjobb baratom tuneziai, es ugye barna boru nem ugy mint en , tole olyat is kerdeztek h lovagolt e mar oroszlanon??
heheh. ez a best!!!
"Utálni fognak bármit mondasz,vagy teszel" (bocs.ha rosszul idéztelek".)
Nézd itt nem az utálatról van szó, egy a bajuk az araboknak,tisztelet a kivételnek,hogy rettentõen komplexusban szenvednek.Ami érthetõ is, hiszen az elnyomás az meg volt mindig.Viszont ha õk sértegetnek egy másfajta állampolgárt az nem baj, azon lehet nevetni, ha visszaadod,akkor már nagy baj van.
A mentalitással van a probléma.
Nem minden "tunéziai barna bõrü".
Ez pont nem igaz, láttad a jordán pilóta élve elégetése után a jordán nép reakcióját? Meg hogy, hogy üdvözölték a királyt, akire támaszkodhatnak? Ott nem az van hogy össze-vissza ócsároljuk, szembeköpjük a legfelsőbb vezetőket, úgy mint Európában. És látom megint nem vagy képes felfogni, hogy csak az arabok TÖBBSÉGE muszlim, de hát európai miért is értené meg.
"Viszont ha õk sértegetnek egy másfajta állampolgárt az nem baj, azon lehet nevetni, ha visszaadod,akkor már nagy baj van."
Igen a CH esete is így történt, pontosan. Európai kiprovokálta, arab visszaválaszolt. Arab nem provokál, mert 3rzékeny, és könnyen sértődik, ezért nem ajánlatos vallási dolgokkal viccelődni.
A 16 éves nantesi fiú válaszolt vissza a CH-NAK, átrajzolta a karikatúráit, és ezért bevitték az őrsre. ???.
Persze a ch sose volt ilyen helyzetben, miért is,hiszen "szólásszabadság"van, ahogy látszik. Lehet európainak nyugodtan azt a tetves szrt kavarni.
De volt mégegy hír, ami mindent vitt: 8 éves gyerek nem akart részt venni az iskolai megemlékezésen, a Ch támadás után. Azt mondta, ő a terroristákat támogatja. Bevitték az őrsre. 8 ÉVES GYEREK MI A SZRT KERES AZ ŐRSÖN?
VICC EURÓPA, VICC EMBEREK, VICC ÉS SZÁNALOM
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!