Miert zartak a francia humoristat börtönbe?
6: És miért nem azonosulhat bárkivel, ha úgy tartja kedve? Egyébként ezzel gondolom az egész hisztériát akarta kiparodizálni, ami nem tudom, hogy miért büntetendő.
7: Igazából megkockáztatom, hogy még helyeselni is lehet(ne, ha szólásszabadság lenne). Egyedül az uszítás az, amit nagyon erősen büntetnek mindenhol.
9: Elég meredek szerintem egy ilyenért valakit lecsukni. A végén még többet fog kapni, mint az aki idős embert ver agyon és veszi el a pénzét.
12: Akkor mutasd meg nekem a szövegkörnyezetet.
Egyébként elolvastam ezt:
Le van minden szépen írva. Szólásszabadság van, amit különböző törvények korlátoznak. Nálam a szabadság =/= valami izé, ami korlátozva van.
Pont ezt mondom, hogy találjanak rá ki valami más szót, mert ez nem szólásszabadság. Szólás- és véleménynyilvánítási szabadság az lenne, ha például én is itthon felöltözök SS egyenruhába és végiggyalogolok horogkeresztes zászlóval az Andrássy úton. Senkit sem sértek meg vele személyesen, egyetlen mukkot sem szólok, mégsem tehetem meg (olvasd el a cikket és erre is kitér egyébként, csak a vallások szemszögéből).
Most már legalább tudjuk:
Egy milliárd ember vallásának gyalázása az humor,
Pár millió ember történelmének gyalázása nem az.
(a csókát betiltották már antiszemita megnyilvánulásai miatt)
Tehát a humor attól függ, hogy kit gyaláznak benne.
Világos, hogy a szólásszabadság az azt jelenti, hogy a jól megszabott keretek közöt gyalázkodhat valaki.
A kereteken kívül már bünti van.
Szrintem a hatalom is örül, hogy ez tisztázva lett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!