A balliberálisok miért nem témáznak azon, hogy az USA pénzeli az általuk elítélt iszlám Iránt is?
A balliberálisok Iránról alkotott elképzeléseit nemigen kell magyarázni: szerintük Irán a legszélsőségesebb és legelnyomóbb állam, állandóan a lebombázását és lerohanását sürgetik, nem csak akkor, amikor valahogy felhívja magára a figyelmet, hanem akkor is, amikor csendben van.
Irán pénzelését a következőképp értem: Amíg Reza Pahlavi vezette Iránt, addig nyíltan tolták nekik az akkori legjobb fegyvereket, az M60-as harckocsikat, MIM-72-es Hawk légvédelmi rakétákat, F-4 Phantom II-es és F-14 Tomcat repülőket a szintén brutális Phoenix rakétákkal. Miután megtörtént az iszlám forradalom, azután hivatalosan embargó alá vonták Iránt, ami a mai napig tart, de gyakorlatban nem mindig érvényesült: az Irak-Iráni háborúban szállítottak fű alatt a felsorolt fegyverrendszerek egységeit és alkatrészeit. Ez a dolog a háború végén pattant ki Irán-gate néven.
A háború után se maradt abba az egész, még most szállítják nekik az alkatrészeket. Erre példa a Tomcat-ek és Phantom-ok esete. Mindkét repülőgép alkatrészigényes jószág, mégis reptetik őket, sőt éles harci bevetésekre is küldik őket a helyi ISIS ellen az irániak. Tomcat-et az USA-n kívül egyedül ők rendszeresítették, így az USA-n kívül máshonnan nem tudnak Tomcat alkatrészeket beszerezni, az F-4 Phantom II-es rendszeresítők (Spanyolország, Németország, Görögország, Törökország) meg nem adhatnak nekik az USA parancsa miatt.
Befogsz kattanni.
Túl sokat foglalkozol a témával.
Teljesen jó szándékkal mondom.
Nap,mint nap olvasni ezeket a kérdéseidet.
Az összes világ fájdalma rajtad van.
Ezt a kérdést az Amerikai Népszavába írt egyik durva kommentár ihlette. Azért itt kérdezek, mert ottan a cenzúrának esett áldozatul a kérdésem ill. láttam itt is nem egy, az Amerikai Népszavát népszerűsítő embert, így gondolom, hogy itt adnak érdemi választ az ottan törölt kérdésemre. Vagy csak várhatom a választ ?
Abban a kommentárban próbálták összemosni a párizsi terroristákat az egész iszlám vallás követőivel, azon belül Iránnal és utána meg jött a "Jobbik iszlamizálni fog minket Iránnal" ökörség.
Kommentár alatt nem az ilyen cikkekhez írt hozzászólásokat értem, hanem a cikk melletti újságírói jegyzetet. Emellett azért nem tudok elmenni szótlanul, mert az AN nem egy névtelen magánblog, hanem egy több tízezer olvasóval rendelkező, régóta működő, hivatalosan bejegyezett újság.
Ez olyasmi, mint amikor a HGY uszít mindenki ellen (igen, nem csak a muszlimok ellen, hanem még a katolikus, ortodox, lutheránus, kálvinista keresztények ellen).
#01:22 - Hogy jönnek ide a zsidók ? Inkább én aggódok érted, azért, mert az amerikaiakról szóló kérdésbe már zsidózást látsz bele.
A konteókat tekintve: Az Irán-gate egy beismert dolog, Ronald Reagan ismerte el, a mostani támogatást meg megindokoltam, nem a hasamra ütve találtam ki, hogy az USA pénzeli Iránt.
Újra kéne szinkronizálni a Langolierek című filmet, csak a "Langolierek" szó minden egyes említését "Balliberálisok"-nak fordítani.
A kérdező örülne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!