Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » A balliberálisok miért nem...

A balliberálisok miért nem témáznak azon, hogy az USA pénzeli az általuk elítélt iszlám Iránt is?

Figyelt kérdés

A balliberálisok Iránról alkotott elképzeléseit nemigen kell magyarázni: szerintük Irán a legszélsőségesebb és legelnyomóbb állam, állandóan a lebombázását és lerohanását sürgetik, nem csak akkor, amikor valahogy felhívja magára a figyelmet, hanem akkor is, amikor csendben van.

Irán pénzelését a következőképp értem: Amíg Reza Pahlavi vezette Iránt, addig nyíltan tolták nekik az akkori legjobb fegyvereket, az M60-as harckocsikat, MIM-72-es Hawk légvédelmi rakétákat, F-4 Phantom II-es és F-14 Tomcat repülőket a szintén brutális Phoenix rakétákkal. Miután megtörtént az iszlám forradalom, azután hivatalosan embargó alá vonták Iránt, ami a mai napig tart, de gyakorlatban nem mindig érvényesült: az Irak-Iráni háborúban szállítottak fű alatt a felsorolt fegyverrendszerek egységeit és alkatrészeit. Ez a dolog a háború végén pattant ki Irán-gate néven.

A háború után se maradt abba az egész, még most szállítják nekik az alkatrészeket. Erre példa a Tomcat-ek és Phantom-ok esete. Mindkét repülőgép alkatrészigényes jószág, mégis reptetik őket, sőt éles harci bevetésekre is küldik őket a helyi ISIS ellen az irániak. Tomcat-et az USA-n kívül egyedül ők rendszeresítették, így az USA-n kívül máshonnan nem tudnak Tomcat alkatrészeket beszerezni, az F-4 Phantom II-es rendszeresítők (Spanyolország, Németország, Görögország, Törökország) meg nem adhatnak nekik az USA parancsa miatt.

2015. jan. 16. 23:24
 1/10 anonim ***** válasza:
96%
Az USA szinte a világ minden országával üzleti kapcsolatban áll. Még Észak-Kóreával is és igen Iránnal is. Nem tudom hol kéne állást foglalniuk a balliberálisoknak, de azt tudom hogy Dzsordzsiboy megint töri a fejét a napi liberálisozó kérdésein. Egy vicc vagy haver, húzzál aludni!!!
2015. jan. 16. 23:45
 2/10 Körmendi Mátyás ***** válasza:
96%
Dzsordzsó már megint nem bírt aludni, mert kergették őt álmában a balliberálisok, ezért inkább felkelt és kiírta a kérdését amolyan balliberális-űzőnek.
2015. jan. 17. 00:12
 3/10 anonim ***** válasza:
97%

Befogsz kattanni.

Túl sokat foglalkozol a témával.

Teljesen jó szándékkal mondom.

Nap,mint nap olvasni ezeket a kérdéseidet.

Az összes világ fájdalma rajtad van.

2015. jan. 17. 00:24
 4/10 A kérdező kommentje:

Ezt a kérdést az Amerikai Népszavába írt egyik durva kommentár ihlette. Azért itt kérdezek, mert ottan a cenzúrának esett áldozatul a kérdésem ill. láttam itt is nem egy, az Amerikai Népszavát népszerűsítő embert, így gondolom, hogy itt adnak érdemi választ az ottan törölt kérdésemre. Vagy csak várhatom a választ ?

Abban a kommentárban próbálták összemosni a párizsi terroristákat az egész iszlám vallás követőivel, azon belül Iránnal és utána meg jött a "Jobbik iszlamizálni fog minket Iránnal" ökörség.

2015. jan. 17. 00:35
 5/10 A kérdező kommentje:

Kommentár alatt nem az ilyen cikkekhez írt hozzászólásokat értem, hanem a cikk melletti újságírói jegyzetet. Emellett azért nem tudok elmenni szótlanul, mert az AN nem egy névtelen magánblog, hanem egy több tízezer olvasóval rendelkező, régóta működő, hivatalosan bejegyezett újság.

Ez olyasmi, mint amikor a HGY uszít mindenki ellen (igen, nem csak a muszlimok ellen, hanem még a katolikus, ortodox, lutheránus, kálvinista keresztények ellen).

2015. jan. 17. 00:39
 6/10 anonim ***** válasza:
87%
Mint balliberális, elmondom, hogy nem tudok sokat a témáról, mert nem abból áll az életem, hogy ezen görcsölök és acsarkodok, hogy aztán elég erőszakosan tudjak uszítani valami ellen. Nem abból állnak a mindennapjaim, hogy ellenségeket keresek. Helyette inkább utazgatok a világban, élvezem a munkámat, szeretem a barátnőmet. Remélem, hogy egyszer lenyugszol és tudsz normális életet élni te is, kedves fotelnáci. Ha annyit foglalkoztál volna a továbbtanulással mint a zsidó konteókkal, akkor most nem itt tartanál.
2015. jan. 17. 01:22
 7/10 A kérdező kommentje:

#01:22 - Hogy jönnek ide a zsidók ? Inkább én aggódok érted, azért, mert az amerikaiakról szóló kérdésbe már zsidózást látsz bele.

A konteókat tekintve: Az Irán-gate egy beismert dolog, Ronald Reagan ismerte el, a mostani támogatást meg megindokoltam, nem a hasamra ütve találtam ki, hogy az USA pénzeli Iránt.

2015. jan. 17. 01:34
 8/10 anonim ***** válasza:
87%
Nem tudom hogy jönnek ide, nem olvastam el az egész acsarkodásodat, mert őszintén nem érdekel. A kérdés úgy szólt: " A balliberálisok miért nm témáznak azon, hogy...". Mert teszek rá, hogy épp valami konteó vagy akármi szerint ki pénzeli Iránt. Nem érdekel. Ezért.
2015. jan. 17. 01:57
 9/10 anonim ***** válasza:
92%
Mellesleg biztos, hogy a seggedből akármikor elő tudnál húzni tíz jó zsíros zsidós konteót is, tehát nem kell az álszent meglepődés
2015. jan. 17. 01:58
 10/10 anonim ***** válasza:

Újra kéne szinkronizálni a Langolierek című filmet, csak a "Langolierek" szó minden egyes említését "Balliberálisok"-nak fordítani.

A kérdező örülne.

2015. jan. 17. 03:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!