Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Ha Palesztina (hamasz) abbahag...

Ha Palesztina (hamasz) abbahagyná a rakéták küldését, akkor Izrael továbbra is bombázna és további területet foglalna el Palesztinától?

Figyelt kérdés

Fiatal vagyok sok előzményt nem ismerek de pár kérdésem lenne, nem ismerem pontosan egyik felet sem azt viszont tudom hogy elvileg Izrael létrejött x területen..

1: Azon a területen alapból Palesztinok éltek és a Zsidók elfoglalták tőlük azt a területet és államot csináltak?

2:Egy ideje már tart a háború, és azt olvastam pár helyen hogy Izrael fejlettebb haditechnikával bír és jobban védi a civil lakosait, kérdezem én Palsztina a korlátolt lehetőségeihez is mérten de miért nem tesz meg mindent hogy ne a saját civil lakossága essen áldozatul egy-egy bombázásnak? Pl lehetne olyant hogy külön rakétakilövő állomásról civil területtől messze lőjék fel a rakétákat? Miért a mentőautókba rejtenek katonákat abban bízva hogy azt nem lövik le?

3: Ha jogosan is követelik vissza a tőlük elvett területeket meddig képesek elmenni? Ha teszem azt lenne egy olyan lehetőségük hogy "meghal 1millió palesztin viszont Izrael eltűnik a föld színéről akkor megnyomnák a gombot?

A kérdésre főképp és ezekre a pontokra szedve válaszokra lennék kíváncsi, a média pedig mint tudjuk sokszor hazudik, ha valamit rosszul tudok kérlek javítsatok ki, én egyik oldalon sem állok csak amit itt ott olvastam futólag ennyit tudok, de nagyon érdekel a téma.

Kérek mindenkit hogy veszekedés helyett normális válaszok legyenek amik főleg nekem és nem egymásnak küldtök

Előre is köszönöm

2015. jan. 15. 23:12
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:

Valahogy mindenki hajlamos elfelejteni azt, hogy egykoron létezett egy Kazár Birodalom nevű állam, ami szintén a zsidó vallást vette fel. Ebből következik, hogy pont ő velük van tele az egész világ és nem azokkal, akik eredetileg is a mai Izrael területén éltek.

Ha megnézel egy igazi sémita zsidót, az nem sokban különbözik külsőre egy sémita palesztintól. Ugyanakkor akiknek a legnagyobb pofájuk van, azok inkább hasonlítanak akár a magyar emberre, mint a többi sémita népre.

2015. jan. 16. 11:59
 22/22 anonim ***** válasza:
Akármit csinálnak, Izraelt nem tudják legyőzni. Előbb utóbb Izrael meg fogja unni ezt az egész dolgot és kegyetlenül letakaritja a Hamasz-t, palesztinát.
2015. jan. 28. 19:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!