Brit vélemény: Biztosan mindig jó egy provokatív karikatúra?
Te is tudod, hogy ezt a törvényt a politikusok meg tanárok meg ilyesmik ellen csinálták. Senkit nem visz el a rendőrség, mert itt vagy épp mondjuk a saját blogján holokausztot tagad. Kíváncsi lennék amúgy, hogy hány embert ítéltek el holokauszttagadásért összesen. 2010-ben alkották a törvényt, és 2012-ben állítottak elő először embert emiatt. Szóval annyira nem gyakori.
Amúgy egyetértek abban, hogy ez a törvény egy baromság. De ebből leszűrni úgy általánosságban, hogy nincs szólásszabadság azért elég meredek.
Feltehetőleg azért, mert nem találtak semmi jogelleneset a munkájukban.
21: Az lényegtelen, hogy kik ellen hozták a törvényt. Elviekben nem tagadhatod és vonhatod kétségbe a megtörténtét úgy, hogy közben a halottak száma is évről évre csökken, mert még ők sem tudják megmondani pontosan.
Számomra az, hogy valamit nem vonhatok kétségbe, felér azzal, hogy nincs szólásszabadság. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy habzó szájjal szeretnék zsidózni, hanem azt, hogy szeretném, ha minden lehetőség nyitott lenne előttem.
és akkor olyanról nem is beszéltünk még, hogy ha én SS egyenruhában, vörös alapon fehér körben lévő horogkeresztes zászlóval szeretnék felvonulni, azt sem lehetne. A végén még kiderül, hogy liberálisabb vagyok, mint maguk a liberálisok.
De, kétségbe vonhatod, csak nem terjesztheted. De amúgy már egyszer leírtam, hogy én is hülyeségnek tartom ezt a törvényt. Tessék: "Amúgy egyetértek abban, hogy ez a törvény egy baromság." Nem kell úgy tenni, mintha egyetértenék vele. Az önkényuralmi jelképek tiltását is hülyeségnek tartom. Liberálisabb vagy, mint egyes kommunisták, akik liberálisnak hívják magukat:) Nem véletlenül mondom mindig, hogy Magyarországon nincsen igazi liberális réteg.
De a szólásszabadság továbbra sem fekete vagy fehér. Szerintem egy törvény alapján nem mondhatjuk, hogy egyáltalán nincs. Csak hogy a magyar jogban ezen a területen sérül a szólásszabadság. Ez azért messze van attól, hogy egyáltalán nincs. És ha a többi területen van, akkor a többi területen beszélhetünk róla. Én is ezt tettem.
@Kérdező
Miért nem szabadna? A szólásszabadságnak pont az a lényege, hogy olyanokat is kimondhatsz, amik másokat sértenek. Enélkül értelmetlen az egész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!