Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Brit vélemény: Biztosan...

Brit vélemény: Biztosan mindig jó egy provokatív karikatúra?

Figyelt kérdés
Én sem tartom normális dolognak, hogy mások hitéből gúnyt űzzenek. Itt az eredménye. Mit gondolnátok , ha a kereszténységből gúnyt űznének?
2015. jan. 11. 12:32
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
49%

Te is tudod, hogy ezt a törvényt a politikusok meg tanárok meg ilyesmik ellen csinálták. Senkit nem visz el a rendőrség, mert itt vagy épp mondjuk a saját blogján holokausztot tagad. Kíváncsi lennék amúgy, hogy hány embert ítéltek el holokauszttagadásért összesen. 2010-ben alkották a törvényt, és 2012-ben állítottak elő először embert emiatt. Szóval annyira nem gyakori.

Amúgy egyetértek abban, hogy ez a törvény egy baromság. De ebből leszűrni úgy általánosságban, hogy nincs szólásszabadság azért elég meredek.

Feltehetőleg azért, mert nem találtak semmi jogelleneset a munkájukban.

2015. jan. 11. 15:37
 22/32 anonim ***** válasza:
0%

21: Az lényegtelen, hogy kik ellen hozták a törvényt. Elviekben nem tagadhatod és vonhatod kétségbe a megtörténtét úgy, hogy közben a halottak száma is évről évre csökken, mert még ők sem tudják megmondani pontosan.

Számomra az, hogy valamit nem vonhatok kétségbe, felér azzal, hogy nincs szólásszabadság. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy habzó szájjal szeretnék zsidózni, hanem azt, hogy szeretném, ha minden lehetőség nyitott lenne előttem.

és akkor olyanról nem is beszéltünk még, hogy ha én SS egyenruhában, vörös alapon fehér körben lévő horogkeresztes zászlóval szeretnék felvonulni, azt sem lehetne. A végén még kiderül, hogy liberálisabb vagyok, mint maguk a liberálisok.

2015. jan. 11. 15:55
 23/32 A kérdező kommentje:
Szólásszabadság és a gúnyt űzés között nem szabadna egyenlőséget tenni Hogy a kereszténységből gúnyt űztek én biztosan azért nem tudok, mert nem vagyok vallásos. Igaz a magyarok se annyira bigottak, mint az iszlámok. Hol láttál templomban annyi embert sátoros ünnepeken kívül, mint a muszlimoknál?
2015. jan. 11. 16:06
 24/32 anonim ***** válasza:

De, kétségbe vonhatod, csak nem terjesztheted. De amúgy már egyszer leírtam, hogy én is hülyeségnek tartom ezt a törvényt. Tessék: "Amúgy egyetértek abban, hogy ez a törvény egy baromság." Nem kell úgy tenni, mintha egyetértenék vele. Az önkényuralmi jelképek tiltását is hülyeségnek tartom. Liberálisabb vagy, mint egyes kommunisták, akik liberálisnak hívják magukat:) Nem véletlenül mondom mindig, hogy Magyarországon nincsen igazi liberális réteg.

De a szólásszabadság továbbra sem fekete vagy fehér. Szerintem egy törvény alapján nem mondhatjuk, hogy egyáltalán nincs. Csak hogy a magyar jogban ezen a területen sérül a szólásszabadság. Ez azért messze van attól, hogy egyáltalán nincs. És ha a többi területen van, akkor a többi területen beszélhetünk róla. Én is ezt tettem.

@Kérdező

Miért nem szabadna? A szólásszabadságnak pont az a lényege, hogy olyanokat is kimondhatsz, amik másokat sértenek. Enélkül értelmetlen az egész.

2015. jan. 11. 16:10
 25/32 anonim ***** válasza:
78%
Aki azt mondja, hogy a meghaltak hibája ez és nem a gyilkosoké, nagyon remélem, hogy tiszta szívből gyűlölik, megvetik és nem nézik a South Parkot vagy a Family Guy-t, hiszen 1 az 1ben ugyanaz, mint akiket meggyilkoltak.
2015. jan. 11. 16:16
 26/32 anonim ***** válasza:
#25 A South Park sokkal de sokkal keményebb kritikát fogalmaz meg (és sokkal sértőbb is), mint a Charlie Hebdo. El se tudom képzelni mekkora áldozathibáztatás menne, ha a SP készítőit támadták volna meg. Az sem véletlen, hogy az USA-ban lett népszerű egy ilyen műsor és nem itt Európában, nálunk sokkal érzékenyebbek egyelőre az emberek ilyen téren.
2015. jan. 11. 16:39
 27/32 A kérdező kommentje:
Provokatív karikatúrájuknak olyanok is áldozatul estek akik nem biztos, hogy egyet értettek a rajzolóval. Direkt hergelni nekem nem szimpatikus. Nálunk is van de szidnám valaki anyját szájon vágna. Jogosan? igen.
2015. jan. 11. 17:14
 28/32 anonim ***** válasza:
Mármint kit hergeltek? A muzulmánokat? A megjelent karikatúráik nagy része nem is velük foglalkozott, hanem a francia politikusokkal.
2015. jan. 11. 17:16
 29/32 A kérdező kommentje:
2015. jan. 11. 17:27
 30/32 anonim ***** válasza:
Ha tudnék rajzolni, szívesen rajzolnék a halottak vérző hullájáról karikatúrát, ahogyan elviszi őket a sátán, elvégre szólásszabadság van. Valaki majd megteszi aki tehetségesebb.
2015. jan. 11. 17:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!