Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Miért megy annyi bevándorló...

Miért megy annyi bevándorló Nyugat-Európába?

Figyelt kérdés

Nyilván vágynak a jólétre, meg a szép városokra, de miért nem a saját primitív országukat teszik inkább rendbe, ahelyett, hogy lehúznák a nyugati országok színvonalát minden tekintetben?

Ami nyugaton kiépült, az nem a véletlen műve, hanem az ott élt emberek eredménye, és nem vagyok biztos, hogy ha abba a sikeres rendszerbe importálunk primitív országokból embereket, akkor jót teszünk annak az eredetileg sikeres rendszernek.

2014. dec. 26. 10:21
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
64%

Én nem értem kérdező, hogy mi bajod van.

Az afrikaiak, az arabok és a kelet-európaiak is a jólétért és a biztonságért mennek Nyugat-Európába.

Az itt válaszolók sorban adják meg neked ugyanezt a választ vagy 8-szor, de te még kilencedszerre is felteszed azt a kérdés, hogy de miért mennek oda?

Nem bírod felfogni vagy mi a baj?

2014. dec. 26. 12:23
 22/37 A kérdező kommentje:
#21 Eddig abban a hitben voltam, hogy azért mennek oda, hogy jobbá tegyék a rendszert.
2014. dec. 26. 12:25
 23/37 anonim ***** válasza:

# 20/20 Időpont ma 12:22

Ez alapján vagy hülye vagy, vagy troll (a legoptimistább verzió, hogy kb. 10 éves vagy).

Drága válaszolótársaim! Hagyjuk ezt az embert a saját mocskában, semmi értelme több bitet vesztegetni rá. Köszönöm.

2014. dec. 26. 12:25
 24/37 anonim ***** válasza:

"#21 Eddig abban a hitben voltam, hogy azért mennek oda, hogy jobbá tegyék a rendszert."

De ez egy baromság.

Minek menjek bárhova is jobbá tenni a rendszert?

A németek sem azért élnek Németországban és a franciák sem azért élnek Franciaországban, hogy jobbá tegyék az országukat, hanem elsősorban maguknak akarnak jó életet a törvények adta lehetőségek keretein belül (nálunk ez hiányzik). De

Ha minden ember úgy gondolkodik, hogy jó életet akar magának, szép házzal, szép autóval, boldog feleséggel és gyerekekkel, akkor lesz ezeknek a részeknek az összességéből egy jól működő ország.

2014. dec. 26. 12:31
 25/37 anonim ***** válasza:
Ha például annak idején az NSzK-ba nem ment vna annyi ex-yu meg török vendégmumkás, akkor nem ezen a színvonalon lenne az sem. Aki kimegy dolgozni, az igenis tesz is azért az országért, és ezt illene elismerni...persze az, amikor romániai cigányok tömegesen kimennek kéregetni, meg segélyeket fölvenni, az tényleg az adott állam lehúzása, de arról az állam is tehet, h lehetôséget nyit erre. Amúgy az, h nyugat-európán kívûl minden, és mindenki "primitív" lenne, az elég erôs, és téves feltételezés....akkor te is primitív vagy, kedves kérdezõ?
2014. dec. 26. 12:34
 26/37 A kérdező kommentje:
#24 Én sosem állítottam, hogy a magyarok ne szeretnék maguknak a jólétet. Pusztán azt állítom, hogy aki magyar kultúrában nevelkedett fel, annak van egy primitív indíttatása, és hiába megy nyugatra, ahol hiába akar magának jólétet, mert nem képes átvenni a magasabb kultúrájú nyugatiak rendszerét, talán mert büszke is és talán mert nem is képes rá. Ilyen létezik. Nyelveket is fiatalkorban a legkönnyebb elsajátítani anyanyelvi szinten.
2014. dec. 26. 12:34
 27/37 A kérdező kommentje:
#25 Miért kell odamenni? Jönnek ide a multik, lehet dolgozni itthonról is.
2014. dec. 26. 12:36
 28/37 anonim ***** válasza:

Hitler mondott olyat a szlávokra, hogy szorgalmas népség, odateszik magukat, ha dolgozni kell, de önszerveződni, önállóan államot alkotni nem tudnak, mert túl primitívek hozzá és mindig az lesz a vége, hogy tönkreteszik magukat.

Én pont ugyan ezt érzem jelenleg Magyarországgal kapcsolatban.

2014. dec. 26. 12:36
 29/37 A kérdező kommentje:
#28 Ez is rendben van. De akkor ebből az következik, hogy menjenek a magyarok nyugatra? És imádkozzunk, hogy nehogy többségbe kerüljön a magyar kultúra vagy a magyar elv ott is, mert akkor lőttek annak az országnak is?
2014. dec. 26. 12:39
 30/37 anonim ***** válasza:

Nem fogják átvenni a nyugati országok a magyar kultúrát.

A magyar emberek, akik elkerülnek innen oda, sokkal inkább átveszik a nyugati gondolkodásmódot, mint fordítva. Amint kikerül az ember a fojtogató, magyarországi légkörből és bekerül egy nyugatias, szabad közegbe, az annyira jól esik és tetszik neki, hogy szívesen leveti az addigi kultúráját és felveszi helyette a másikat.

Nekem vannak rokonaim, akik ugyan így tettek és náluk is ezt a tendenciát lehet megfigyelni. Szóval emiatt nem kell aggódnod.

2014. dec. 26. 12:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!