Putyin most rossz ember vagy nem rossz?
Olyan sok rosszat hallani róla.
Tegnap láttam az I Putin című dokumentumfilmet, amit egy német rendező készített róla.
A film alapján viszont szimpatikusnak tűnt.
Főleg az, amikor azt mondta Putyin, hogy "nekem a népemnek kell megfelelnem és nem a nyugatnak vagy bárkinek"
Azt is mondta, hogy ugyan ő a KGB-nél dolgozott, de azok között volt, akik a rendszerváltást támogatták.
Olvastam az orosz rendszerváltásról, mely talán még sikertelenebb, mint a magyar.
Az első választott vezetőjük, Jelcin igyekezett nyugatbarát politikát folytatni.
Viszont, a gyors, radikális liberalizációt hajtott végbe, emiatt gyorsan kialakult egy újgazdag oligarchikus réteg, részben ennek köszönhető ez a magas korrupciós ráta.
Normális esetben, több évtized, mire kialakul egy befektetőkből, mágnásokból álló felső osztály.
Oroszországban ez kialakult 10-15 év alatt, a minőség rovására.
Az ellenségem ellensége a barátom?
Szerintem egyszerűen ő a kevésbé rosszabb típus..
az oroszoknak biztos áldás a Putyin, pont mint nekünk Orbán Viktor!
Putyin megementette Oroszországot az illumintusoktól, Orbán Viktor meg Magyarországot menti meg az illuminátusoktól!
"A maláj gépet pedig nem oroszbarátok lőtték ki, de persze erről hallgat mindenki, még a sajtó is... :) Olyan világban élünk, ahol nem tudjuk ki az ellenségünk. A kommunizmusban meg a fasizmusban, legalább ezt tudták az akkoriak..."
Ugye nem a "képi" bizonyítékról beszélsz?
Kérdésre válaszolva:
-Kiemelkedő kritikus embereket egyszerűen elnyomja vagy börtönbe taszítja
-A nemzetközi korrupció érzékelési listáján Oroszország a 143. (egy szinten Nigériával, Azerbajdzsánnal és néhány országgal amikről még nem halottam) a 182 fős listából
-A korrupció nem igazán állhat tőle távol, hiszen riportok alapján több mint 40 milliárd dolláros vagyona lehet (40 milliárd dollár körülre tették 2011-ben és van néhány magán palotája is)
-Személyes dolgokat említsek meg? (Mint például, hogy közismertem asszony verő: keress rá google-n, hogy "Putin wife beater").
-Grúzia
-Ukrajna (és a belőle következő bonyodalmak)
-Folyamatos játszadozás a gázzal
-Egyértelmű diktatórikus módszerek (média irányítása, civil szervezetek ellehetetlenítése stb.)
-Mellesleg vannak érdekes összeesküvés elméletek (mint USA-ben 9 11 ről csak kisebb) az 1999-es panel robbanásokról, amik segítették Putyint hatalomra 53%-os szavazattal. Csak ezek nem annyira híresek az orosz "híres" sajtó szabadságában.
- Putyinnak (Oroszországnak) érdekes szokása az ENSZ-ben, szinte folyamatosan megvétóznia szankciókat, beavatkozásokat bizonyos közel-keleti diktatúráknál. Például, ha hagyják, hogy erősebb nyomás, beavatkozás legyen a Szíriai diktatúra ellen (még 2012 környékén) akkor lehet nem nőtt volna ki az ottani polgárháborúból az ISIS, mint ahogy tette.
Alapvetően okos dolgokat írsz, utolsó, de még szép, hogy Putyin közbeavatkozott Szíriánál!! "Diktatúra", igen, az 51 %-kal kormányzó Obama nem diktátor, a 80 %-kal kormányzó Asszad az... persze, tudom, erre is megvan a magyarázat, a szavazás érvénytelen volt (mindig érvénytelen, ha nekünk nem tetsző nyer)...
az ISIS-t meg pont Putyin számlájára írni... nem tudom, hallottál-e a szíria terroristákról, jajj, bocsánat, akarom mondani, szabadságharcos felkelőkről, akiket a Nyugat támogat (és akiknek az oldalán véleményed szerint be kellett volna avatkozni Asszad ellen), na, most szépen egyenlőségjelet tehetsz az ISIS és a felkelők közé, semmiben sem különböznek... érdekes módon három erő harcol az ISIS ellen jelenleg (az amerikai bombázásokat nem számítva): Assad Szíriai Szabad Hadserege, az Új Iraki Hadsereg és a kurdok... (ja, és a NATO-tag Törökország harckocsikat ad át az ISIS-nek, meg a kommandósai áthaverkodnak, stb, ugye, ellenségem ellensége a barátom, és hát a törökök és a kurdok nem pont baráti viszonyban vannak... a mainstream-média is lehozta a hírt, aminek elvileg nem szabadna ilyet)
""Diktatúra", igen, az 51 %-kal kormányzó Obama nem diktátor, a 80 %-kal kormányzó Asszad az"
Ha nem tetszik szó, akkor rezsim. Asszad rezsimje alatt eléggé egyértelműek voltak a "rémtettek" és ezt tagadni hülyeség...
"az ISIS-t meg pont Putyin számlájára írni."
Azt írtam, hogy Putyin folyamatosan megvétózta a szankciókat és hogy, "lehet nem nőtt volna ki az ottani polgárháborúból az ISIS, mint ahogy tette.".
Értsd: Szerintem, ha a "békésebb" szankciók miatt nem durvult volna el ennyire a polgárháború, akkor az ISIS sem nyert volna ennyire teret.
"szabadságharcos felkelőkről, akiket a Nyugat támogat (és akiknek az oldalán véleményed szerint be kellett volna avatkozni Asszad ellen), na, most szépen egyenlőségjelet tehetsz az ISIS"
Elég egyértelmű, hogy a nyugat nem akarja támogatni az ISIS-t, sem Asszadot, hanem a felkelőket, akik nem csatlakoztak az ISIS-hez.
"most szépen egyenlőségjelet tehetsz az ISIS és a felkelők közé, semmiben sem különböznek"
Kurdok. És azok a felkelők akik nem kurdok és még nem csatlakoztak az ISIS-hez (főleg Szíria észak-nyugati részén).
"ja, és a NATO-tag Törökország harckocsikat ad át az ISIS-nek, meg a kommandósai áthaverkodnak, stb, ugye, ellenségem ellensége a barátom, és hát a törökök és a kurdok nem pont baráti viszonyban vannak"
A jelenlegi török vezetést csak az érdekli, hogy a kurdok függetlenségi törekvéseit meggátolják. Nem igazán érdeklik őket, hogy kiket mészárolnak le a szomszédban, ha kurdok is köztük lehetnek. (tudod ez az egyik számunkra követendő illiberális állam)
Mellesleg elég egyértelmű szerintem, hogy a "nyugatnak" ez nem tetszik.
Oroszország 90%-a mélyszegénységben él.
Szerinted?
Neki ez az állapot tökéletes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!