Hogyha a Székely Nemzeti Tanács kikiáltaná Székelyföld függetlenségét, hogyan reagálna Magyarország és a többi ország?
Én drukkolnék nekik... :-)
De nem valószínű, hogy bárki is elismerné őket, mint független országot. :-(
Magyarország egyértelműen és egyhangúan szerintem teljesen támogatná a függetlenséget, ugyanis bár messze vagyunk egymástól, és két különböző országban élünk, de egy nép vagyunk! A többi ország ellenezné ezt, de leginkább csak a nyugat (Franciaország, Spanyolország, Németország, Beneluxállamok, Nagy Britannia). A kelet szerintem mellénk, vagyis inkább melléjük állna, keletnél értem Ukrajnát, Fehéroroszországot, és Oroszországot. A Balkáni államok biztosan megoszlanának ebben, például Bulgária támogatná a függetlenséget, de például Görögország nem. De ha Görögország nem támogatja, akkor Makedónia igen, és még lehetne sorolni, hogy ki igen és ki nem és miért. Ugyan ez van a legtöbb fentebb felsorolt, függetlenné válni akaró országoknál. De a mai világban egy olyan ország nem nagyon válhat függetlenné egy olyan országtól, amely tagja az Európai Uniónak. Túl nagy befolyást gyakorol az EU tagországokra.
Remélem tudtam segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!