Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Magyarország mért nem akarja...

Magyarország mért nem akarja hogy hozzá csatolják Székelyföldet?

Figyelt kérdés
Tudom , ez nem Magyarországon és nem is Székelyföldön múlik , de hasonló posztokon már láttam hogy sokan nagy mértében ellenzik , persze 99% egy épkézláb érvet nem tud megfogalmazni . Össze tudnátok foglalni nekem hogy Magyarország mit veszítene/nyerne ezen , és Székelyföld mit veszítene/nyerne ezen ?

2014. márc. 24. 16:31
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
75%
Melyik Magyarország nem akarja?
2014. márc. 24. 16:34
 2/16 A kérdező kommentje:
Kicsit rosszul fogalmaztam meg , sok Magyar ellenzi ezt , szerencsére még több támogatja , de engem itt most az érdekelne hogy aki ellenzi az mért ?
2014. márc. 24. 16:37
 3/16 anonim ***** válasza:
62%
Magyarország nem egy személy, így hát nem is nagyon akar semmit. --> Ezért nem akarja, hogy hozzá csatolják Székelyföldet. Persze ez nem aktív akarat, hanem az akarat hiánya. De gondolom erre gondoltál, mert másképp nem értelmes a kérdés.
2014. márc. 24. 16:37
 4/16 anonim ***** válasza:
7%

Így már más.

Nos én azért ellenzem, mert ellentmondásosnak érzem egy kicsit.

Ha nem szeretjük a nemzetállamokat, akkor mi okunk, késztetésünk lenne rá?

Ha pedig a nemzetállamoknál maradunk, akkor pont az ellenkezőjét érnének el vele, Magyarország kevésbé lenne nemzetállam.

Alternatív lehetőség persze, hogy több részre felosztjuk Székelyföldet, és csak a magyar többségű területek kerülnek Magyarországhoz. Ez meg azért problematikus, mert ezzel még több gond lenne, mint a mai állapottal. (Hiszen még több család szakadna külön országokba, elszigetelt területek jönnének létre, stb.). Tehát ez a lehetőség katasztrofális lenne gazdasági és társadalmi szempontból. Van sok példa erre a világban, például India és Bangladesh kapcsolata. Ott már bebizonyosodott, hogy ez a modell nem működik.

Reális alternatíva híján tehát úgy gondolom, hogy a határok mozgatásával nem lehet elérni a jelenleginél jobbat, legfeljebb azzal egyenértékűen rosszat. Annak meg mi haszna?

A megoldás tehát nem az agresszív területi vitatkozó magatartás, hanem épp ellenkezőleg: a laza. Mivel a más országokban már látott példák azt bizonyították be, hogy az ilyen jellegű problémák úgy oldódtak fel, hogy a két ország politikailag és kulturálisan közeledett egymáshoz, és a határokat gyengítették. (Megszűntek a vámok, határellenőrzés, kereskedelmi és adóegyezmények jöttek létre, az önkormányzatok, közlekedési vállalatok, posták, stb. együttműködtek). Ez az, ami hatékony megoldást nyújtana. A területi viták szítása pont ennek az ellentétét eredményezi, ráadásul a fentebb említett dolgok miatt megoldást sem kínál.

2014. márc. 24. 16:46
 5/16 anonim ***** válasza:
11%
Miért, a székelyek akarják?
2014. márc. 24. 16:54
 6/16 anonim ***** válasza:
56%
Eléggé bonyolult úgy, hogy Székelyföld és Magyarország határai közt kb. 200 km van...
2014. márc. 24. 16:56
 7/16 anonim ***** válasza:
100%
Magyarország akarja, Orbán meg Martonyi nem akarja, mert félnek a nemzetközi reakciótól, nem merik felvállalni.
2014. márc. 24. 17:22
 8/16 anonim ***** válasza:
25%

"sok Magyar ellenzi ezt"

Nem igaz. Aki ellenzi ezt, az nem magyar.

2014. márc. 24. 17:46
 9/16 A kérdező kommentje:

,,Magyarország kevésbé lenne nemzetállam.

Alternatív lehetőség persze, hogy több részre felosztjuk Székelyföldet, és csak a magyar többségű területek kerülnek Magyarországhoz. Ez meg azért problematikus, mert ezzel még több gond lenne, mint a mai állapottal. (Hiszen még több család szakadna külön országokba, elszigetelt területek jönnének létre, stb.). Tehát ez a lehetőség katasztrofális lenne gazdasági és társadalmi szempontból. Van sok példa erre a világban, például India és Bangladesh kapcsolata. Ott már bebizonyosodott, hogy ez a modell nem működik. '' .

Szerintem attól hogy Magyarországra kerülne 100 000 román , aminek mellesleg 70% a Marosvásárhelyen él , de viszont kapunk 600.000 Magyart , ez még etnikumban sok vizet nem kavar , 75%-ban Magyarok lakják ezt a helyet , Románia is nemzetállamnak nevezi magát , mégis csupán 85% román , és az a 75% gyorsan megugrana mivel lenne egy lakosság csere , Erdély többi részéből lenne egy bevándorlás ,,Magyarországba'' , és egy kivándorlás is lenne , a románoknak hogy ne kelljen a Magyart tanulják , és 1000 okból . Szerintem ha ez a folyamat lezajlik Székelyföld is lehetne nemzetállam . Nem szükséges feldarabolni , csak Vásárhely van ahol a Románok térségileg többségben vannak , de ott is 50-50% kb. ami gyorsan megfordulna . Szóval szerintem megcáfoltam azt hogy Magyarország kevésbé lenne attól nemzetállam .

És az nem értem mért lenne az gond hogy 200 km. re van , Oroszországnak is van tőle több mint 200 km re lévő területe , erre van egy földrajzi meghatározás is ami nem jut eszembe , de a világon számos helyen jelen van ez .

2014. márc. 24. 17:59
 10/16 anonim ***** válasza:

"És az nem értem mért lenne az gond hogy 200 km. re van , Oroszországnak is van tőle több mint 200 km re lévő területe , erre van egy földrajzi meghatározás is ami nem jut eszembe , de a világon számos helyen jelen van ez ."

- Exklávéra gondolsz. De azért ne hasonlítsuk már Kalinyingrádot (leánykori nevén: Königsberg) Székelyudvarhelyhez. Nem mondom, hogy ez a meghatározó szempont, de a székelyek számára komoly infrastruktúrabeli kihívást jelentene, ha Magyarországhoz csatolnák.

Egyébként még mindig nem kaptam válasz: Székelyföld is akarja ezt? Én már hallottam a "mi székelyek vagyunk, nem magyarok" mondást...

2014. márc. 24. 18:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!