Magyarország mért nem akarja hogy hozzá csatolják Székelyföldet?
Én azt neked nem tudom megmondani hogy a Székelyek ezt akarják-é , a nagy részük valószínűleg igen , de ha kételkedsz abban hogy a Székelyek nem Magyarnak vallják magukat , akkor azt Magyarázd nekem meg hogy mért van az hogy a 800,000 emberből 600.000 (KÖRÜL BELÜL) Magyarnak vallotta magát , míg 120 Székelynek , szerintem ezek az adatok megcáfolják az elméletedet hogy mi nem Magyaroknak érezzük magunkat . Szerintem a lakosság 2/3 a biztos Magyarországot akarná , legalább is nekem ez lenne az optimális az itteni ember ismeretem alapján , de erre csak egy népszavazás adna választ .
És Kalinyingrádi terület miben különbözik Székelyföldtől ? Lakossága 900,000 , Székelyföldé 800,000 . Szerintem ez nem lényeges különbség , az anyaországtól nagyobb a távolsága mint Sz.f.-nek , (ha érdekel a forrás azt is leírom ) . Nagyvárosnak , ha azt hiányolod ott van Marosvásárhely . A két térségnek szinte pont olyan a helyzete , nem látom én a különbséget .
"szerintem ezek az adatok megcáfolják az elméletedet hogy mi nem Magyaroknak érezzük magunkat"
- Egy probléma: semmi ilyen elméletem nem volt. Csupán egy jelenségre hívtam fel a figyelmet, mely számomra kétségbevonja, hogy a székelyek annyira Magyarországhoz csatlakoznának.
Kalinyingrádban (a városban) meg tízszer annyian laknak, mint Székelyudvarhelyen, vagyis kb. az exklávé lakosságának fele, ráadásul kikötőváros. Valószínűleg megvan ott minden, amire az exlávé lakosságának szüksége volna, szóval nincs nagy szükségük az anyaországra.
De így ismeretlenól nem vagyok meggyőződve, hogy ez működne Székelyföldön is.
Tudna fejlődni ez a régió elzártan?
A székelyek magyarnak vallják magukat, de mellette székelynek is.
...
Mikor volt az utolsó népszavazás emlékszem, hogy a rádióban minden 50 percben egy székelyesen beszélő csávó elmondta:
- Ha jönnek hozzád a népszámlálástól, és megkérdik, hogy milyen népből származol, akkor mond azt, hogy magyar vagy.
.....
Szerintem egy székely exkláve nem működne túl jól, de a székely mentalitás már okozott néhány meglepetést, szóval lehet, hogy még működhet is.
"Valószínűleg megvan ott minden, amire az exlávé lakosságának szüksége volna, szóval nincs nagy szükségük az anyaországra. "
Az a terület, amelynek van olyan vízpartja, amelyről szárazföldet nem érintve elérhető az országnak egy másik területe, az vagy nem exklávé, vagy pedig csak része egy nagyobb exklávénak. Például ha egy exklávét egy nagy tó választ ketté, akkor az 1 nagy exklávé. Vagy ha például egy nagy tengerparttal rendelkező ország partmenti területét egy másik ország félbeszakítja, az a közös tenger léte miatt nem is exklávé. Sőt, a szigetek sem exklávék, kivéve, ha egy olyan vízterületen vannak, ami teljes egészében egy másik országban van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!