Szerintetek mennyi az esély arra, hogy 2017-ben a Francia Nemzeti Front megnyeri a választásokat?
Úgy tudom iszonyúan bevándorlás ellenesek, és hogy a franciáknak már elegük van.
Mennyi ennek az esélye?
Ha elég ügyesek, akkor igen.
De, a francia választási rendszer, a magyarnál jóval antidemokratikusabb, bonyolultabb.
Az Európai Parlamenti választásokat meg is nyerték.
A támogatottságuk nagy, szerintem vezetnek is.
De, mint mondtam, a francia választási rendszer más...
"francia választási rendszer, a magyarnál jóval antidemokratikusabb, bonyolultabb."
Elmagyaráznád ezt részletesebben? Igencsak érdekelne...
Simán megnyerik. Hát nagyon utálják a bevándorlókat. A franciák szintén,és már elegük van belőlük,hogy futószalagon érkeznek befele,vannak városok amikben már fele lakosság bevándorló.
Hát ha megnyernék a választást :
-kilépnének a NATO-bol
-betiltanák a bevándorlást,vagy ha nem is tiltanák be,akkor teljesíthetetlen feladatokat állítanának a bevándorlók elé.
-EU-ból is kilépnének.
-Vissza akarják hozni a francia frankot,mint fizetőeszközt.
-A melegházasságot is betiltanák valószínűleg,amit most hozott be nemrég a francia baloldali kormány ( jelenleg ők vannak hatalmon)
Marine Le Pen tett homofób kijelentéseket is,valszeg melegellenes törvényt is hozna,bár korántsem olyan szigorút,mint amilyen az orosz.
Valamint van még elég sok programrészletük a wikipédián. A fontosabbakat leírtam.
"Simán megnyerik"
Tehát nemcsak megnyerik, hanem "simán".
Naccerű.
# 7
Mi a probléma? Igen,simán fogják megnyerni,ha tetszik neked ha nem. :-)
A simán megnyerésbe azért Sarkozy is bele fog szólni.
Ha meghirdet néhany a bevándorlást szigorító törvényt, és bevállal néhány kevésbé ciki programpontot az FN programjából, akkor ekég szoros lehet a küzdelem.
Ugyanis a franciák nagy része még viszolyog attól a fasiszta képtől, amit az ottani liberálisok festenek az FN-ről.
A másik dolog, hogy ha Marine LePen győzne, akkor Franciországot gazdaságilag leszálló ágra küldené a globális háttérhatalom, mert gazdaságilag nagyon gyenge.
Ha Németországban ütné fel a fejét egy ilyen párt, ott más lenne a leányzó fekvése.
De a népek emlékeznek még Haider totális bojkottjára Ausztriában.
Tehát ez az ingadozó szimpatizánsokat Sárkozy pártjába fogja terelni.
Sarkozynak voltak korrupciós meg egyéb botrányai.
Szerintetek miért váltották le?Mert annyira sikeres volt?
Jörg Haider pedig totál más, egyrészt ő koalícióban került kormányra, épp ezért nem tudta véghezvinni a terveit.
Másrészt, Franciaország nagy, gazdaságilag, katonailag is nagyhatalom, atomfegyvereik is vannak.
Ott nem bukna meg az FN.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!