Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Lehetne Székelyföld Magyarorsz...

Lehetne Székelyföld Magyarország tartománya?

Figyelt kérdés
2014. szept. 22. 07:07
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
31%

Egyik az, hogy Székelyföld Románia közepén fekszik, nincs fizikai kapcsolata Magyarországgal, másik, hogy az ott élők kb 30% nem magyar. Ha egész Erdély(jelenkori) területét nézzük, az arányok a mi szemszögünkből még rosszabbak, egy magyarra négy román jut.

Sajnos autonómiáról álmodozni annyi értelme van, mint egy amputált láb visszanövéséről.

2014. szept. 22. 11:35
 12/19 anonim ***** válasza:
41%
Persze a kérdező nem ismeri a "tartomány" szó jelentését, de nem számít, mert kurucinfós IQ bajnokok így is pontosan értik a kérdést, és a maguk egyszerű módján válaszolnak. Nevetséges! :-D
2014. szept. 22. 12:55
 13/19 anonim ***** válasza:
28%

"Akik itt okoskodnak, hogy nem tudnánk eltartani Székelyföldet, menjenek már el Erdélybe, és nézzék már meg mit csináltak vele a románok!"

A libernyákok csak azt tudják visszaköhögni amit a szájukba rágnak.

2014. szept. 22. 20:43
 14/19 anonim ***** válasza:

Akik lepontoztak, írják már le nekem, hogy hogyan képzelik el Erdély, Székelyföld békés/erőszakos visszafoglalását vagy autonómiáját és ha lehetne, logikailag jobban legyen felépítve, mint az alsógatya gnómok terve. Nem vagyok ellene semmilyen revíziós törekvésnek, de azért nem árt tisztában lenni a valósággal.

[link]

[link]

Egy ilyen konfliktus esetén a hasonló múltú szomszédokról sem érdemes elfeledkezni.

[link]

[link]

[link]

[link]

Meg egy katonai szövetségről sem, amiben benne van Románia.

[link]

2014. szept. 22. 22:30
 15/19 anonim ***** válasza:

#7 vagyok. Mint írtam, minden lehetséges, ha megfelelő nagyhatalmi háttértámogatás van hozzá. Ez jelenleg (és az utóbbi 100 évben) nem nekünk kedvezett. Gondolj bele, ha az lehetséges volt 1920-ban, hogy színmagyar lakosságú területeket amputáljanak le az országról, akkor már minden lehetséges. Akár a területek visszaadása is egy számunkra kedvező politikai fordulat esetén. Bár személy szerint én bármennyire fájlalom, de mégis irreálisnak tartom a teljes történelmi Magyarország helyreállítását. Igazából már annak örülni lehetne, ha olyan területeket kapnánk vissza, ahol még jelentősebb magyar etnikumok élnek... és persze a magyar városokat. Arra gondolok itt, hogy pl. Nagyváradnak mi köze van Romániához? Az égvilágon semmi. Simán visszakövetelném, ahogy Aradot, Kassát, Kolozsvárt és a többi városunkat is, ahol egykor magyar többség élt (legalábbis több magyar, mint a mostani országok többségi nemzete). És nem érdekelne, hogy most már kisebbségben vannak a magyarok, mert annak idején őket sem érdekelte, hogy többségben voltak.

De most hagyjuk is ezt, mert nem a revízió maga a kérdés szerintem. Igazából nem az a mi legnagyobb problmánk, hogy ezek a területek idegen megszállás alatt vannak jelenleg (én ezt már csak így fogom fel). Hanem az a probléma, hogy a magyar társadalom ebbe rezignáltan beletörődött, sőt, engem néznek hülyének és valami szélsőséges provokátornak, hogy olyan városokat fájlalok, mint pl. Nagyváradot, ahová Szent László és Anjou Nagy Lajos király vannak eltemetve! Ez az igazi gond, hogy sokan nem érzik a csonkaságunkat, a minket ért igazságtalanságot, hanem Romániának nevezik a Partiumot és Erdélyt, a Felvidéket Szlovákiának, amikor ezek Magyarország részei voltak majd' 1000 évig.

Nem azt mondom, hogy egyenesítsük ki a kaszát és menjünk visszafoglalni. Hanem a hozzáállás a szomorú, hogy egy nép ennyire le tud mondani a területeiről, a saját nemzettársairól, a saját történelméről. Hogy egy nép ennyire szembe tudja köpni a saját történelmét, a nagy embereket a történelmében, akik ezekért a területekért ontották a vérüket, sokat áldoztak Magyarország integritásáért. És ma, aki ezt felemlíti, valami hülye jobber szélsőséges a szemükben. Hát szerintem ez szánalmas, esküszöm, néha utálok magyarnak lenni. Nem is néha... Esküszöm, néha irigylem a románokat, hogy ők pont az ellenkezője, kitalálnak mindenféle dákoromán meséket, és hisznek benne, és még a játszótéri padokat is nemzeti színre festik. Persze ez is elvetendő valamilyen szinten, de esküszöm, sokkal jobb, mint ez a mi apátiánk, nemzetromboló, önmegtagadó hozzáállásunk.

2014. szept. 22. 23:25
 16/19 anonim ***** válasza:

És még annyit... és most a keserűség szól belőlem: hogy az imént leírtak alapján én nem a románokra haragszom, nem a szlovákokra, szerbekre, ukránokra. Adott nekik a történelem egy lehetőséget, hogy területekhez jussanak. Éltek vele. Az ő szempontjukból hülyék lettek volna, ha nem ezt teszik, nem?

Én nem rájuk haragszom, b@sszátok meg, hanem rátok, akik ilyen marhaságokat írtok, hogy minek nekünk Erdély, amikor magunkat sem tudjuk eltartani.

A román hadsereg szedett-vetett banda volt. A K und K. hadserege lazán szétverte volna. Amikor betörtek Magyarországra és elfoglalták Budapestet (de nem a saját erejükből, hanem akkor már Magyarország kivérzett, úgy könnyű volt), életükben először láttak nagyvárost, úgy viselkedtek, mint a vandálok, amikor a csodás Római Birodalomba értek. Szemük-szájuk elállt a csodálkozástól. És minden mozdíthatót vagonra raktak, és szállították el. Még a vagonokat is ellopták utána :D Annyit loptak el, hogy az antant Magyarország számára nem állapított meg kártérítést Románia felé :D Felfogjátok ezt? :D :D

Ez a szőröstalpú banda szerintetek el tudja látni Erdélyt?

Szóval nem is a románokkal van nekem bajom, hanem a mai, saját népemmel, amelyik megtagadja a saját múltját.

Aki érti, tudja, miről beszélek, aki pedig nem, annak a szemében legyek jobber szélsőséges nem tudom micsoda, nem érdekel.

2014. szept. 22. 23:42
 17/19 anonim ***** válasza:

"Én nem rájuk haragszom, b@sszátok meg, hanem rátok, akik ilyen marhaságokat írtok, hogy minek nekünk Erdély, amikor magunkat sem tudjuk eltartani. "

Ha már anyagi szempontból nézzük akkor azt sem szabad elfelejteni,hogy a mai napig ott van Európa legnagyobb aranykészlete.

2014. szept. 23. 00:26
 18/19 A kérdező kommentje:

Végigolvastam a válaszaitokat. Hadd idézzem, mielőtt kommentálom.

"Nem. De amikor a saját lakosságunkat sem tudjuk eltartani, hogy tartanánk el őket is?"

Ki mondta, hogy el kell tartani őket? Románia szegény ország, mégis jól megvannak Erdélyben, Székelyföld még a moldvai megyéknék is jobb helyzetben van. Örülök, hogy a nagy többség lepontozott téged.

"Van még csókos, akit ki lehetne nevezni helytartónak, akkó meg mé ne?"

Mi van?

"Nem, mert Románia része, és esze ágában sincs egy hatalmas darabot eldobni magától. Mi sem akarnánk..."

Székelyföld miért lenne hatalmas darab? Az igaz, hogy Románia nem mondana le róla, de nem értem, igazából miért nem, mivel magyarok (székelyek lakják) és Székelyföld kevésbé fejlett terület is. Mi pedig miért nem akarnánk? Az a hatalmas terület Magyarország 93 030 km2-es területéhez viszonyítva 4682,89 km2 lenne. Székelyföld Románia területének 5 százalékát, népességének 4%-át alkotja.

"Természetesen lehetne."

Köszönöm szépen. Végre egy pozitív hozzáállás. Ment a zöld kéz.

"Nem-e? Csak olvasd el az 1. választ, hogy nem tudnánk eltartani őket. Miért, a románok el tudják? És egy országrész birtoklása nem csupán az eltartásáról szól, mert az is ad ám valamit a közösbe.

Dehát egyeseknek nem az ország egysége és nagysága a fontos, hanem ilyenen rinyálnak, hogy nem lehet eltartani, mint Borsodot (pedig mégis eltartjuk). Szerintem ezeknek minden Borsod, ami abba az irányba esik..."

Köszönöm szépen ezt a választ is. Ment a zöld kéz.

"Simán ha Skóciának hívnának. Nekünk nem engedik meg mivel annyira egyenlőséget hírdetnek. Ezt csak Izraelben szabad. Ahol 1947-ben szintén nem volt több a lakosság 10%ánál a zsidó lakosok aránya. Csak hát nekik világkizsákmányoló szervezeteik vannak. A miénket meg ami volt is eladták."

Nagyon is igazad van, de igazából nem értem, hogy hogy jön ide ez a válasz. Ment a zöld kéz.

"Igazából nem az a furcsa, hogy "Erdély lehetne Magyarország része", hanem az a furcsa, hogy most Románia része! 100 évvel ezelőtt senki nem gondolta volna, hogy így kifordulhat a világ, még maguk a románok sem.

És az a szomorú, hogy ma már nem így gondolják az emberek, mindenkinek evidens, hogy Erdély románia része. Pedig ez egy marhaság, semmilyen történelmi előzmény nincs, ami ezt az undorító dolgot indokolná...

Akik itt okoskodnak, hogy nem tudnánk eltartani Székelyföldet, menjenek már el Erdélybe, és nézzék már meg mit csináltak vele a románok! Az összes középületet a magyar állam emelte 100 évvel ezelőtt. Az összes kastélyt, várat amit ma omladozni hagynak vagy elmegyógyintézetet raknak bele, vagy csak egyszerűen csűrnek használnak, a magyarság emelte.

A románok szerintetek eltartják? Csirkeólnak használják, amit mi kastélynak! Meg teleépítik giccses, ocsmány undorító ortodox templomokkal és Romolus-Remus farkasszobrokkal meg undorító, építészetileg hányingerkeltő diadalívekkel.

Úgyhogy a kérdésemre a válasz: minden lehetséges, nagyon is. Csak megfelelő nagyhatalmi támogatás kéne hozzá, ami az utóbbi évszázadban inkább a románoknak kedvezett, mint nekünk."

Köszönöm szépen ezt a választ is. Ment a zöld kéz.

"Ez Magyarország:

[link]

Ezen az sem változtat,hogy jelenleg nagy része illegálisan meg szált terület."

Bár az igaz, hogy a legszebb Magyarország a trianoni békediktátum előtti határokkal lenne, de egyelőre beérném azzal is, hogyha minden kárpát-medencei magyar egy országban egyesülne és lenne egy olyan gazdaságunk, hogy a külföldre ment magyarok visszajöjjenek. Én személy szerint beérném Kárpátalja, Dél-Felvidék, Vajdaság nem szerbek lakta területei, Székelyföld, a határmenti romániai magyar falvak és más országok kisebb magyar falvainak visszacsatolásával, Burgenland és Muraköz lehetne közös osztrák-magyar illetve szlovén-magyar terület (gazdasági okokból). Ment a zöld kéz!

"12. Unió Erdéllyel."

Köszönöm. Ment a zöld kéz.

"Egyik az, hogy Székelyföld Románia közepén fekszik, nincs fizikai kapcsolata Magyarországgal, másik, hogy az ott élők kb 30% nem magyar. Ha egész Erdély(jelenkori) területét nézzük, az arányok a mi szemszögünkből még rosszabbak, egy magyarra négy román jut.

Sajnos autonómiáról álmodozni annyi értelme van, mint egy amputált láb visszanövéséről."

Nos, te megint kimerítetted a hazaárulás fogalmát. Hallottál már exklávéról?

Az etnikai arányokról annyit:

Székelyföldön 581 ezer magyar és 229 ezer román. Hogyha Székelyföld Magyarország EXKLÁVÉJA lenne, akkor Magyarországon 10 700 000 ember élne, ebből 9962200 magyar és 737800 nemzetiségi, ebből kb. negyedmillió ember lenne mindössze román, így Magyarországon az etnikai arányok nem változnának különösképpen, bár 230 ezerrel több román élne, de lehetne egy ÖNKÉNTES lakosságcsre-programot indítani, az erdélyi magyarok Székelyföldre, a székelyföldi románok Romániába költözhetnének.

"Persze a kérdező nem ismeri a "tartomány" szó jelentését, de nem számít, mert kurucinfós IQ bajnokok így is pontosan értik a kérdést, és a maguk egyszerű módján válaszolnak. Nevetséges! :-D"

Tévedtem, nem az előző válaszoló, hanem TE MERÍTETTED KI A HAZAÁRULÁS FOGALMÁT ÉS EZT SÉRTÉSNEK SZÁNTAM, REMÉLEM VÉRIG SÉRTŐDSZ!

Képzeld, tudom mit jelent a tartomány. A tartomány bizonyos országokban a közigazgatásban használt területi egység elnevezése. A tartományok lehetnek a központi igazgatás területi egységei, illetve rendelkezhetnek szűkebb vagy kiterjedtebb önkormányzattal (lásd föderáció), de lehetnek egy centralizált országhoz kapcsolódó, a központi kormányzattal szemben jelentős önállóságot élvező területi egység (lásd autonóm tartomány).

""Akik itt okoskodnak, hogy nem tudnánk eltartani Székelyföldet, menjenek már el Erdélybe, és nézzék már meg mit csináltak vele a románok!"

A libernyákok csak azt tudják visszaköhögni amit a szájukba rágnak."

Mégis kik rágnák a szájukba? Ment a piros kéz!

"Akik lepontoztak, írják már le nekem, hogy hogyan képzelik el Erdély, Székelyföld békés/erőszakos visszafoglalását vagy autonómiáját és ha lehetne, logikailag jobban legyen felépítve, mint az alsógatya gnómok terve. Nem vagyok ellene semmilyen revíziós törekvésnek, de azért nem árt tisztában lenni a valósággal.

[link]

[link]

Egy ilyen konfliktus esetén a hasonló múltú szomszédokról sem érdemes elfeledkezni.

[link]

[link]

[link]

[link]

Meg egy katonai szövetségről sem, amiben benne van Románia.

[link]

Mégis Törökország hogy szerezte vissza a sévresi békében elvesztett területeit, miután egy egész világháborút veszített el?

Tárgyalásokat kell kezdeményezni Romániával, területi igénnyel kell fellépni, be kell vonni az ENSZ-t és ki kell használni a nemzetközi jog kínálta lehetőségeket. Ment a piros kéz.

"#7 vagyok. Mint írtam, minden lehetséges, ha megfelelő nagyhatalmi háttértámogatás van hozzá. Ez jelenleg (és az utóbbi 100 évben) nem nekünk kedvezett. Gondolj bele, ha az lehetséges volt 1920-ban, hogy színmagyar lakosságú területeket amputáljanak le az országról, akkor már minden lehetséges. Akár a területek visszaadása is egy számunkra kedvező politikai fordulat esetén. Bár személy szerint én bármennyire fájlalom, de mégis irreálisnak tartom a teljes történelmi Magyarország helyreállítását. Igazából már annak örülni lehetne, ha olyan területeket kapnánk vissza, ahol még jelentősebb magyar etnikumok élnek... és persze a magyar városokat. Arra gondolok itt, hogy pl. Nagyváradnak mi köze van Romániához? Az égvilágon semmi. Simán visszakövetelném, ahogy Aradot, Kassát, Kolozsvárt és a többi városunkat is, ahol egykor magyar többség élt (legalábbis több magyar, mint a mostani országok többségi nemzete). És nem érdekelne, hogy most már kisebbségben vannak a magyarok, mert annak idején őket sem érdekelte, hogy többségben voltak.

De most hagyjuk is ezt, mert nem a revízió maga a kérdés szerintem. Igazából nem az a mi legnagyobb problmánk, hogy ezek a területek idegen megszállás alatt vannak jelenleg (én ezt már csak így fogom fel). Hanem az a probléma, hogy a magyar társadalom ebbe rezignáltan beletörődött, sőt, engem néznek hülyének és valami szélsőséges provokátornak, hogy olyan városokat fájlalok, mint pl. Nagyváradot, ahová Szent László és Anjou Nagy Lajos király vannak eltemetve! Ez az igazi gond, hogy sokan nem érzik a csonkaságunkat, a minket ért igazságtalanságot, hanem Romániának nevezik a Partiumot és Erdélyt, a Felvidéket Szlovákiának, amikor ezek Magyarország részei voltak majd' 1000 évig.

Nem azt mondom, hogy egyenesítsük ki a kaszát és menjünk visszafoglalni. Hanem a hozzáállás a szomorú, hogy egy nép ennyire le tud mondani a területeiről, a saját nemzettársairól, a saját történelméről. Hogy egy nép ennyire szembe tudja köpni a saját történelmét, a nagy embereket a történelmében, akik ezekért a területekért ontották a vérüket, sokat áldoztak Magyarország integritásáért. És ma, aki ezt felemlíti, valami hülye jobber szélsőséges a szemükben. Hát szerintem ez szánalmas, esküszöm, néha utálok magyarnak lenni. Nem is néha... Esküszöm, néha irigylem a románokat, hogy ők pont az ellenkezője, kitalálnak mindenféle dákoromán meséket, és hisznek benne, és még a játszótéri padokat is nemzeti színre festik. Persze ez is elvetendő valamilyen szinten, de esküszöm, sokkal jobb, mint ez a mi apátiánk, nemzetromboló, önmegtagadó hozzáállásunk."

Köszönöm szépen értelmes válaszodat. Ment a zöld kéz.

"És még annyit... és most a keserűség szól belőlem: hogy az imént leírtak alapján én nem a románokra haragszom, nem a szlovákokra, szerbekre, ukránokra. Adott nekik a történelem egy lehetőséget, hogy területekhez jussanak. Éltek vele. Az ő szempontjukból hülyék lettek volna, ha nem ezt teszik, nem?

Én nem rájuk haragszom, b@sszátok meg, hanem rátok, akik ilyen marhaságokat írtok, hogy minek nekünk Erdély, amikor magunkat sem tudjuk eltartani.

A román hadsereg szedett-vetett banda volt. A K und K. hadserege lazán szétverte volna. Amikor betörtek Magyarországra és elfoglalták Budapestet (de nem a saját erejükből, hanem akkor már Magyarország kivérzett, úgy könnyű volt), életükben először láttak nagyvárost, úgy viselkedtek, mint a vandálok, amikor a csodás Római Birodalomba értek. Szemük-szájuk elállt a csodálkozástól. És minden mozdíthatót vagonra raktak, és szállították el. Még a vagonokat is ellopták utána :D Annyit loptak el, hogy az antant Magyarország számára nem állapított meg kártérítést Románia felé :D Felfogjátok ezt? :D :D

Ez a szőröstalpú banda szerintetek el tudja látni Erdélyt?

Szóval nem is a románokkal van nekem bajom, hanem a mai, saját népemmel, amelyik megtagadja a saját múltját.

Aki érti, tudja, miről beszélek, aki pedig nem, annak a szemében legyek jobber szélsőséges nem tudom micsoda, nem érdekel."

Ment ismét a zöld kéz.

"Én nem rájuk haragszom, b@sszátok meg, hanem rátok, akik ilyen marhaságokat írtok, hogy minek nekünk Erdély, amikor magunkat sem tudjuk eltartani. "

Ha már anyagi szempontból nézzük akkor azt sem szabad elfelejteni,hogy a mai napig ott van Európa legnagyobb aranykészlete."

Köszönöm a hozzászólásodat. Ment a zöld kéz!

Köszönöm egyes válaszolóknak a választ. Mindenki tudja, hogy kire gondolok, hogy kinek köszönöm meg a választ és kinek nem.

2014. szept. 23. 16:30
 19/19 Singham ***** válasza:

Úgy tudtam, hogy valaki benyögi ezt az eltartásos szöveget. :D Gondolkodjunk már el egy kicsit. Lenne egy turisztikailag nagy népszerűségnek örvendő terület, ahova Drakula, vámpírok, stb. miatt számos külföldi turista is ellátogat, akkor az nem produkálna semmi bevételt se? Romániát lényegében a székelyföldi területek tartják el. Nem, ezt nem a kuruc.info, stb. mondja, hanem a székelyföldi románok is.. Úgyhogy már az a divat szöveg is bukta, hogy az ott élő románok nem akarnák támogatni még az autonómiát se.

Azonban a ,,nagy hatalmak" ezt nem néznék jó szemmel. Krím esete rémlik sokaknak? Meg volt a szavazás, ami előtt minden nyugati hatalom hangoztatta, hogy elfogadják a döntést, erre jött a pofára esést: függetlenedett Krím. Mi lett? Nem ismerték el a szavazást mondva csinált okok miatt. Hangoztatják, hogy orosz kommandósok beszivárogtak és megfenyítették a népet. Azt a népet, ami fegyvert fogott a függetlenedésért. Majd pont ezek fognak beijedni pár kommandós miatt? Van olyan, aki ezt el is hiszi?

Székelyföld viszont jó ideig nem lesz ismét Magyarország része, amíg olyan pártok vannak itt, mint amik megfordultak a 20 év alatt a parlament környékén: MSZP, Fidesz, LMP, SZDSZ, MDF, Együtt 2014, DK, Jobbik (nem kell bevenni a szövegüket, ők is ugyanolyanok), stb. Mindegyik pusztán kiakarja árusítani a megmaradt Magyarországot. Ki ennek, ki annak.

Egyenlőre pusztán arról álmodhatunk, hogy autonómiát szerezz magának Székelyföld.

2014. szept. 24. 14:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!