Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Véleményetek a skóciai népszav...

Marczell kérdése:

Véleményetek a skóciai népszavazásról? Ti mire voksolnátok?

Figyelt kérdés

3 opció van:

1. Igen= Skócia elszakadjon, legyen önálló állam, ország.

2. Nem = Ne szakadjon el, maradjon az Egyesült Királyság tagja

3. Nem érdekel, nem az én dolgom, kit izgat a dolog

2014. szept. 18. 11:09
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Hmm vajon egy 400 forintos font vagy egy 300 forintos euró kéne? Nehéz eldönteni.
2014. szept. 18. 12:38
 12/19 anonim ***** válasza:
36%
Egyértelmű nem, igazából semmi pozitív hozadéka nincs annak, ha kiszakadnak. Ezen felül sokan a nemzeti ködtől nem látják a gazdasági velejárókat. Valuta, bankszektor stb.
2014. szept. 18. 13:13
 13/19 anonim ***** válasza:
24%

Nem

Mert a jövőt egy egységes világállamban látom, nem 1078354163 törpeállamban. A nemzeti identitás az jó, de közigazgatásilag értelmetlen az aprózódás. A független állam és a független nemzeti identitás az két nagyon különböző kérdés, és nem kéne összemosni.

2014. szept. 18. 13:14
 14/19 anonim ***** válasza:
83%

Szerintem jobb a függetlenség, ez a népszavazás egy kivételes lehetőség Skócia számára (és példamutató egész Európának), amit nem szabad elszalasztani.

Ha később megbánják, még akkor is visszatérhetnek az Egyesült Királyságba.

De az is elképzelhető, hogy most megszavazzák az elszakadást, de a tárgyalások során a megvalósulásról belátják, hogy mégsem éri meg és inkább maradnak.

2014. szept. 18. 13:16
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
Szakadjon el, én azt mondom!
2014. szept. 18. 13:26
 16/19 anonim ***** válasza:
53%
Abszolút nincs skót nemzettudatom mint magyar. Igy számomra a NEM logikusabb.
2014. szept. 18. 13:50
 17/19 anonim ***** válasza:

1.

Legalább szabad kezet kapnak a bevándorlással kapcsolatban, és csak a képzett, beilleszkedni akarókat engedik be.

2014. szept. 18. 16:51
 18/19 anonim ***** válasza:
Alapvetően semleges vagyok, mert sem angol, sem skót nem vagyok. A határon túli magyarok autonómia-küzdelmeinek jót tenne ha az elszakadásra szavaznának, mert akkor ott lenne egy európai példa, hogy hogyan élt egy nemzet demokratikus módon az önrendelkezési jogával. Aki egy kicsi kis felelősséget érez a külhoni magyarokkal szemben, az szerintem most inkább az igen fele húz.
2014. szept. 18. 20:44
 19/19 anonim ***** válasza:
52%

"Alapvetően semleges vagyok, mert sem angol, sem skót nem vagyok. A határon túli magyarok autonómia-küzdelmeinek jót tenne ha az elszakadásra szavaznának, mert akkor ott lenne egy európai példa, hogy hogyan élt egy nemzet demokratikus módon az önrendelkezési jogával. Aki egy kicsi kis felelősséget érez a külhoni magyarokkal szemben, az szerintem most inkább az igen fele húz."

Ennek éppen az ellenkezője igaz. A románok és a szlovákok azt látják, hogy 1997-ben az angolok megadták az autonómiát a skótoknak és ezután 15 évvel azok már teljes elszakadást, függgetlenséget akarnak. A mai szavazás éppen abban erősíri meg a szlovák és román politikusokat, hogy az autonómia veszélyt jelent az ország területi egységére, ezért azt mindenképpen meg kell akadályozni.

2014. szept. 18. 21:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!