Véleményetek a skóciai népszavazásról? Ti mire voksolnátok?
3 opció van:
1. Igen= Skócia elszakadjon, legyen önálló állam, ország.
2. Nem = Ne szakadjon el, maradjon az Egyesült Királyság tagja
3. Nem érdekel, nem az én dolgom, kit izgat a dolog
A skótok nagyon régóta pedzegetik a függetlenséget.
Ha ettől elégedettebbek, boldogabbak lesznek, akkor miért ne?
A nemzeti szabadság, függetlenség nem beváltható pénzzel meg magasabb életszínvonallal.
1-es! Én mindig is függetlenség-párti voltam! És az egységesítés ellen vagyok!
Ha lehetne szavazni, én szavaznék a függetlenségükre. A baszkoknál is, Korzikán is, Észak-Írországot visszaadnám az íreknek, a bretonokat is támogatnám, Belgium szétesését is! Gibraltárt is visszaadnám a spanyoloknak, de támogatnám Katalónia függetlenségét is! És minden egyéb nemzetet, aki le szeretné rázni az igát!
Ha ott élnék nemmel szavaznék én is.
A saját véleményem az, hogy ilyenkor jól hangzik, hogy önálló állammá válás, önálló döntések..stb és a függetlenedés napjaiban a hatalmas nagy eufória... azonban el fog múlni az a pár nap és jönnek a gondok, gazdaságilag, politikailag, társadalmilag és így lejjebb lévő szintekre...
Az önálló államiság szép és jó dolog, ha biztosítva van a 100%-osan a függetlenség minden téren és nem zombikén üvölteni, hogy én független nemzeti vagyok, holnap meg már nincs mit enni, és higgyétek el az emberek 90%-a hamarabb dobják el a kezükből a nemzeti zászlót és veszik fel a földről a kenyeret.
Skócia esetében erről van szó, ki akarja kiáltani, hogy független állam lenne, de azért az angol fontot, bankokat, intézményeket megtartaná, én ezt arra tudom hasonlítani amikor a gyerek 18 éves lett "felnőtt" szavazhat, egyedül vehet alkoholt a boltban, önálló döntéssel rendelkezik...stb az eufória elmúlik és a gyerek rádöbben, hogy, de azért az anyja pénztárcájára van még szorulva...
Engem sem nagyon érdekel a dolog, a skótok dolga.
Viszont ha skót lennék, akkor valószínűleg el akarnék szakadni.
Ugyanakkor támogatom az EU-t.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!