Miért szeretik itthon ennyien Oroszországot?
NEM provokáció a kérdés, de nem értem.
Mindig Brüsszelt meg a nyugatot szidják, hogy fúj beleszólnak az ügyeinkbe, fúj liberalizmus, stb. És istenítik Oroszországot.
De most komolyan:
- Ukrajna ki akar lépni az orosz fennhatóság alól, erre Oroszország fogja magát, és megszállja az ország keleti részét, meg elveszi a Krím-félszigetet. A gázzal is mindig szívatták Ukrajnát, pedig sokan majdnem megfagytak
- Grúzia nem akarta, hogy Dél-Oszétia, és Abházia elszakadjon, erre Oroszország megszállta ezt a 2 területet, és porig bombázott sok grúz várost (pl Gori)
- Belarusz el fogja a függetlenségét veszíteni, és Oroszország része lesz
- Lettországtól elvette Pitalovót, a lettországi oroszok pedig be akarták vezetni az orosz nyelvet is, mint hivatalos nyelvet
- Oroszországban üldözik a melegeket el az országból, megverik őket, hiába tisztességes adófizetők, nem élhetnek a hazájukban, mert elkergetik őket (nem akarok vitát nyitni, de arról, h vki meleg, nem tehet az illető, és ezt sokan nem értik meg....mindannyian emberek vagyunk!)
- ha valaki felszólal a hatalom ellen, azt viszik börtönbe, pl Putyin ellenes tüntetések, ukrán háború elleni szentpétervári tüntetések, mindegyiket brutálisan szétverték
- itt voltak 45 évig, hiába Szovjetunió, a mentalitás ugyanaz
...és még sorolhatnám.
Nem egyoldalúan tájékozódok, sok mindent elolvastam, és nem értem. Itthon panaszkodnak OV miatt, hogy milyen diktatórikus, mikor pontosan ugyanolyan rendszert akar, mint Oroszország, vagy Kína.
Nem állítom, hogy az USA vagy Nyugat-Európa szent, de mérföldekkel jobb mint Oroszország, itthon mégis az utóbbit imádják. Ennyire hozzászokott a magyar a diktatúrához, az elnyomáshoz, hogy ezt sírja vissza?
Miért mondják azt, hogy Oroszország maga a tiszta erkölcs, amikor ártatlan embereket taposnak el, üldöznek el a saját hazájukból, és az országban lévő kisebbséget (cigányok kivételével) eloroszosítják, ezáltal rengeteg pl finnugor nyelv kihal?
Komolyan nem értem. Miért imádják itthon ennyien Oroszországot? Pl itt a gyakorin is. Miért van mindenki oda a diktatúráért (mert az én véleménye az, hogy ahol nem lehet az ember önmaga, nem mondhatja el a szabad véleményét a hatalomról, az diktatúra), amikor itthon meg orbánt szidják, hogy milyen hataloméhes minidiktátor?
Miért van ez?
(nem akarok veszekedést szítani, de tényleg kíváncsi vagyok) Mit gondolnak az ilyen emberek?
"Európából teljesen kiszorult a konzervatív jobboldal"
Ez nem igaz, több válaszból is látszik, hogy konzervatív írta őket.
"Szerbia is kilépett az orosz érdekszférából,"
Ki hát! Én szoktam hallgatni ottani magyar rádiót, és a hírekben a vezető politikusoktól nem idézték ezt, inkább azt, hogy attól függetlenül a ruszkikkal is "haverkodnak" hiába készülnek az únióba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!