Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Miért szeretik itthon ennyien...

Miért szeretik itthon ennyien Oroszországot?

Figyelt kérdés

NEM provokáció a kérdés, de nem értem.

Mindig Brüsszelt meg a nyugatot szidják, hogy fúj beleszólnak az ügyeinkbe, fúj liberalizmus, stb. És istenítik Oroszországot.

De most komolyan:

- Ukrajna ki akar lépni az orosz fennhatóság alól, erre Oroszország fogja magát, és megszállja az ország keleti részét, meg elveszi a Krím-félszigetet. A gázzal is mindig szívatták Ukrajnát, pedig sokan majdnem megfagytak

- Grúzia nem akarta, hogy Dél-Oszétia, és Abházia elszakadjon, erre Oroszország megszállta ezt a 2 területet, és porig bombázott sok grúz várost (pl Gori)

- Belarusz el fogja a függetlenségét veszíteni, és Oroszország része lesz

- Lettországtól elvette Pitalovót, a lettországi oroszok pedig be akarták vezetni az orosz nyelvet is, mint hivatalos nyelvet

- Oroszországban üldözik a melegeket el az országból, megverik őket, hiába tisztességes adófizetők, nem élhetnek a hazájukban, mert elkergetik őket (nem akarok vitát nyitni, de arról, h vki meleg, nem tehet az illető, és ezt sokan nem értik meg....mindannyian emberek vagyunk!)

- ha valaki felszólal a hatalom ellen, azt viszik börtönbe, pl Putyin ellenes tüntetések, ukrán háború elleni szentpétervári tüntetések, mindegyiket brutálisan szétverték

- itt voltak 45 évig, hiába Szovjetunió, a mentalitás ugyanaz

...és még sorolhatnám.

Nem egyoldalúan tájékozódok, sok mindent elolvastam, és nem értem. Itthon panaszkodnak OV miatt, hogy milyen diktatórikus, mikor pontosan ugyanolyan rendszert akar, mint Oroszország, vagy Kína.

Nem állítom, hogy az USA vagy Nyugat-Európa szent, de mérföldekkel jobb mint Oroszország, itthon mégis az utóbbit imádják. Ennyire hozzászokott a magyar a diktatúrához, az elnyomáshoz, hogy ezt sírja vissza?

Miért mondják azt, hogy Oroszország maga a tiszta erkölcs, amikor ártatlan embereket taposnak el, üldöznek el a saját hazájukból, és az országban lévő kisebbséget (cigányok kivételével) eloroszosítják, ezáltal rengeteg pl finnugor nyelv kihal?

Komolyan nem értem. Miért imádják itthon ennyien Oroszországot? Pl itt a gyakorin is. Miért van mindenki oda a diktatúráért (mert az én véleménye az, hogy ahol nem lehet az ember önmaga, nem mondhatja el a szabad véleményét a hatalomról, az diktatúra), amikor itthon meg orbánt szidják, hogy milyen hataloméhes minidiktátor?

Miért van ez?

(nem akarok veszekedést szítani, de tényleg kíváncsi vagyok) Mit gondolnak az ilyen emberek?

2014. aug. 31. 08:06
1 2
 1/17 A kérdező kommentje:
Szerbia is kilépett az orosz érdekszférából, ottani ismerőseim szerint is sokkal jobb az EU mint Oroszország.
2014. aug. 31. 08:07
 2/17 anonim ***** válasza:
36%
Mert az oroszok édestestvéreink.
2014. aug. 31. 08:10
 3/17 A kérdező kommentje:
Persze..és ha nem tetszik az éppen aktuális vezető, akkor Putyin lecserélteti.
2014. aug. 31. 08:11
 4/17 anonim ***** válasza:
55%
Kár volt ezt a sok hülyeséget begépelned vasárnap reggel 8 órakor. Foglalkozz a családoddal.
2014. aug. 31. 08:34
 5/17 anonim ***** válasza:
75%

Én nem vagyok ,,oroszb*zi,, , a kapcsolatok továbbvitelét viszont szorgalmazom, a következő miatt: benne vagyunk az érdekszférájukban (volt szoc. állam), ezáltal törekednek a gazdasági és politikai befolyásra. Ezt egy értelmes kormány ki tudná használni arra, hogy az EU ne használja ki a kis államokat 100%-ban (EU-szkeptikus vagyok, nem elégszek meg a sok uniós dekorfejlesztéssel, amikor a lakosság fele létminimum alatt él, mert már minden munkalehetőséget elsorvasztottak). Mivel erősödött az orosz-EU ellentét, ki lehetne használni arra, hogy újratárgyaljunk néhány EU-s egyezményt, mert így kb. 20 éven belül élhetetlenné válik az ország (elvándorlás, elöregedés, elcigányosodás, konkrétan nem fog maradni munkaképes ember), és persze ez ellen nem tehetünk semmit, mert minden belügyi intézkedésbe beleszólhat az EU.

Amúgy is rossz a politikai hírnevünk az EU-ban, hála Orbán állandó parádézásának, és persze mindig kiemeli, hogy ő az egész magyar nemzet nevében beszél. Ha már úgy is nagyhatalommal szemben bohóckodunk, ennek valamilyen hasznos gazdasági intézkedést kellene szorgalmaznia, nem csak azt, hogy jól kiéljük magunkat. Ebben komoly tényező lehetne, hogy ha nem alkuképesek, csatlakozunk az oroszokhoz és katonailag is 100 %-ban kiszolgáljuk őket itt Európa közepén (ez persze nem komoly, csak tárgyalás tekintetében biztos fontos érv lenne).

Csak hát ehhez értelmes vezetők kellenének. Nasszer is szembe ment a Nyugattal, mint az arab államok akkori vezető ikonja, és nem is mertek vele komolyabban szembe szállni, mert akkor a Szovjetunió oldalára sodorták volna az Arab-ligát, az meg nem volt érdekük...

2014. aug. 31. 08:42
 6/17 anonim ***** válasza:
61%

1: A Krím félsziget NÉPSZAVAZÁS révén szakadt ki, és utána olvadt be Oroszországba. Szóval nem ők foglalták el+a Krím többsége orosz.

2: Még nem szakadt el, de az osszét és abház népnek is jár a függetlenség. Ezt Grúziától nem kapják meg.

3: Egyenlőre szó sem volt a Fehéroroszokról, ha az ukrán-orosz "balhé"-ra gondolsz.

4: És? Lettországba is 30%-os orosz kisebbség van, van ahol ők vannak többségben. Mi ebben a meglepő?

5: Nem, eldöntötték, hogy egy meleg """"pár"""" nem nevelhet gyereket Oroszország területén. => Ezért sokan elmentek. Nem üldözték ki őket, maradhattak volna, ha elfogadják ezt a törvényt.

6: Nem verték szét brutálisan, nem is tüntetés volt, azért oszlattak szét párat mert annak ellenére, hogy a bíróság nem adta meg az engedélyt, annak ellenére is tüntettek.

7: Vannak idióta, buta, tájékozatlan tahó oroszok, nem tagadom, de teljesen jogosan teszik, szerinted mi lenne Oroszországgal, ha Ukrajna belépne a NATO-ba?

Szovjetunió és Oroszország teljesen különböző. Oroszország egy konzervatív valami. Az Nyugat pedig liberális: pl: no halálbünetés, abortusz, LMBT házasság stb. Jó lenne, ha Orbán Viktor olyan országot szeretne mint Oroszország. Még csak ki se áll a ruszkik mellett, mindig, Ukrajna "területi egységéért" aggódik. És Oroszo. és Kína is teljesen különböző.

2014. aug. 31. 09:22
 7/17 anonim ***** válasza:
62%

Nagytudású miniszterelnökünk külpolitikai ténykedését helyezzük át képletesen: egy pici csivava a dán dog (EU) és a masztiff (Oroszország) között. Folyton ugatja a dán dogot, de amikor az enni hoz neki, akkor csöndben van, majd odamegy a masztiffhoz és a hátsóját nyaldossa.

Bocs ha nem tetszik egyeseknek, de ez van...

2014. aug. 31. 09:26
 8/17 anonim ***** válasza:
54%

Én az oroszok oldalán vagyok.

Úgy gondolom, hogy bármely nagyhatalom beleszólna az ügyünkbe, így lényegében ilyenfajta és olyanfajta beleszólás közül válaszhatunk.

DE!

Úgy is gondolom, hogy ahogy az oroszok szólnának bele az nekem jobban megfelelne, és a magyar nép érdekeit is jobban követné.

Ha már beleszól egy nagyhatalom az országunk ügyeibe, akkor annak érdekében szóljon bele, hogy a boltokban alacsonyak legyenek az árak, magas minőségűek a termékek, legyen munka, legyen létbiztonság és legyen közbiztonság. Oroszország ezt ajánlja.

Brüsszel pedig leszarja az emberi élet alapfeltételeit, ő a melegek, a cigányok és a zsidók és a liberálisok érdekei mellett szól be, mintha olyan király országban élnénk, ahol mindenki egymilliót keres és villában lakva, Ferrarival flangál, nincs is más dolga a társadalomnak, csak a kisebbségeket tutujgatni.

2014. aug. 31. 09:41
 9/17 anonim ***** válasza:
69%
9: Egyik ország sem szólhat bele a másik belügyébe.
2014. aug. 31. 09:43
 10/17 anonim ***** válasza:
81%

Európából teljesen kiszorult a konzervatív jobboldal, Oroszországban meg még megvan.

Az európai, magukat konzervatívnak vallók Fidesz és annak európai frakciójában levők egyáltalán nem konzervatívak, teljesen elliberalizálódott, elfajzott álkonzervatívok.

2014. aug. 31. 09:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!