Szerintetek egyesülni fog valaha a két Korea?
Igen, fog.
Az egyesüléssel megvalósul minden ember álma, az örök világbéke.
Dél és Észak között felfogásban, világnézetben egyre szélesebb a szakadék, generációk nőttek fel két külön dimenzióban. Szerintem nagyon kicsi rá az esély, hogy újra egyesülni fog.
Viszont ott van Kína, akinek már kezd vállalhatatlan lenni Észak, valószínűleg előbb-utóbb el fogja távolítani a rezsimet és bábállamot csinál belőle vagy durvább esetben annektálni fogja.
Az a probléma hogy ez nem ilyen egyszerű hogy hipp-hopp egyesülnek.
Az az érdekes hogy az Észak-Koreaiak nagy részének olyan hihetetlenül át van mosva az agya hogy inkább az utolsó csepp vérükig harcolnak, mint hogy a szeretett vezérüket eltávolítsák.
A másik pedig az hogy a vezetőség szereti mondogatni hogy a "sátáni nyugat", ők az igazi gonoszok, stb. (láttam pár É-koreai TV adást, és ezt tényleg napi szinten sulykolják) Szerinted ha a "nyugat" bemasírozna oda megbuktatni a vezetőséget akkor mennyire lenne dühös a nép?
Inkább jobb ha még egy jó ideig békén hagyják őket, mert bármilyen lépés csak olaj lenne a tűzre.
Észak-Korea a 80-as évekig jó hely volt, a szovjet támogatás megszűnése után romlott le így. Dél-Korea egy vadkapitalista ország, ezerrel kell dolgozni kb. magyar színvonalért.
Én szívesebben élnék egy demokratizált, magas szociális ellátással rendelkező Észak-Koreában (kb. olyan lenne, mint a mai Ukrajna), mint egy Dél-Koreával egyesültben, ahol be van vezetve az állami támogatás mentes vadkapitalizmus, túl sokat kell dolgozni, ráadásul a déli gyárosok kizsákmányolhatják a rossz körülményekhez szokott északiakat.
"kb. olyan lenne, mint a mai Ukrajna"
Jártam néhányszor Ukrajnában, átlagemberként ott nem élnék :D
Kizárt.
Ezt maga Dél-Korea sem akarná. Drága mulatság lenne ez nekik, ráadásul vagy 20-szor nagyobbat bukna Dél-Korea az egyesítéssel, mint anno Nyugat-Németország.
A 2 Németország egyesülése óta már több mint 20 év telt el, és nem volt azért ekkora különbség, mint Észak-, és Dél-Korea között, mégis a mai napig nem tudták teljesen felzárkóztatni Kelet-Németországot.
Na most ez a különbség kb 100-szoros észak és dél között. Maguk a dél-koreai emberek sem akarnak 17 millió éhező agymosottat a nyakukba. Ha Észak-Korea valaha felszabadul a rezsim alól, akkor szerintem ők inkább Kína felé fognak közeledni, vagy kínai bábállam lesz. Tehát az irdatlan gazdasági, és már kulturális szakadék miatt nemigen lehetséges az egyesülés. Generációk nőttek fel 2 külön világban. Én azt sem tartom elképzelhetetlennek, hogy ha egyszer megbuknak Kim-Jongék, akkor a nép egy újabb diktátort megválaszt. Hiszen nem egy olyan eset volt, hogy sikerült embereknek megszökni Kínába, de visszaszöktek, mert képtelenek voltak beilleszkedni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!