Izraeli tankok:3930 Palesztin tankok:0 izraeli F16-os vadászrepülők:326 Palesztin repülők:0 Egyenlő küzdelem ez?
"Lengyeleknek sem volt komoly haderejük amikor a drágalátos nácijaid lerohanták 39-ben."
Nem baj, a nácik szent emberek, a zsidók meg mind ördögök és sátánok!!!
"Lengyeleknek sem volt komoly haderejük amikor a drágalátos nácijaid lerohanták 39-ben."
Alkoholista az, aki annyit iszik, mint mi, csak utáljuk őt.
Most Izrael az alkoholista.
Valóban nem egyenlő, de általában az elmúlt pár évtized háborúi közül egy sem volt az. Még így is bele szokott törni például az US bicskája... hát még ha egyenlő lenne.
# 1 és # 4:
Ti normálisak vagytok? Hogy az istenbe jönnek ide a nácik? Izraelt miért a náci Németországhoz próbáljátok meg hasonlítani?
"Ti normálisak vagytok? Hogy az istenbe jönnek ide a nácik? Izraelt miért a náci Németországhoz próbáljátok meg hasonlítani?"
Már ne haragudj, de először is, ti szoktátok folyamatosan ahhoz hasonlítani, hogy hogy bánik szegény palesztinokkal, úgy üldözi őket, mint a nácik a zsidókat és még gettósítják is őket.
Másodszor pedig arról van szó, hogy a kérdező felhozta, hogy milyen egyenetlen a küzdelem, erre mondtuk, hogy pont úgy, ahogy az imádott nácijai is igen kedvelték az egyenetlen küzdelmet.
A kérdező már több kérdésével és válaszával is bebizonyította a múltban, hogy jobbikos és hogy erősen szimpatizál a Harmadik Birodalommal. Tehát nácipárti, de érdekes módon azzal nincsen baja, amit a nácik műveltek, azt tök fasza dolognak tartja.
De van egy tippem, hogy a nagy palesztinsajnálat is csak arra megy ki nála, mint a többi jobbikosnál, hogy lehessen mocskoszsidózni egy jót. Az égvilágon nem sajnálják ezek csöppet sem a palesztin áldozatokat, csak okot keresnek a zsidógyűlöletükre, különben nem csak akkor háborognának, amikor a zsidók ártottak valakinek, hanem mennének tüntetni mondjuk a mindennapos afrikai konfliktusok, járványok és éhezés ellen is, de "érdekes módon" csak a palesztinokat sajnálják. Szerinted miért?
A német-lengyel háború nagyon rossz hasonlat. Akkor két független ország háborúzott egymással és a lengyel hadsereg egyáltalán nem volt olyan gyenge, elmaradott, mint sokan gondolják. Három-négy hét kellett az Európa legerősebb hadseregével rendelkező Németországnak, mire el tudta foglalni a rá eső részt (a keleti rész a szovjeteké lett) és jelentős veszteségeik is voltak. Körülbelül 17 ezer német katona esett el a harcokban.
A kérdésre válaszolva egyáltalán nem egyenlő a küzdelem, mivel ez egy asszimetrikus háború.
A Hamasz milíciái, irreguláris csapatok küzdenek a világ egyik legmodernebb, legerősebb hadseregével. Ez általában így működik az asszimetrikus háborúkban, amikor egy reguláris hadsereg küzd a lázadókkal.
# 8:
Milyen mi? Nem szoktam hasonlítgatni senkihez, nem is ismersz és nem vagyok jobbikos, vagy náci...
Azt mondjuk nem tudtam, hogy ennyire jobber a kérdező, de akkor sem kéne így reagálnod szerintem. Nem mindenki náci, aki nem ért egyet azzal, amit Izrael művel; Izraelt a náci Németországhoz hasonlítgatni pedig eléggé antiszemita dolog...
# 9:
Nekem is az aszimmetrikus háború fogalma jutott eszembe, csak nem mertem leírni, mert azt hittem az mást jelent.
Az asszimetrikus haboru kellemzoi:
1. Az egyik fel formailag sokkal erosebb mint a masik, viszont nemzetkozi egyezmenyek hatarozzak meg a viselkedeset.
2. A masik fel gyengebb katonailag, viszont semmifele korlatot nem vallal magara. Un. "vedett epuleteket" (korhaz, iskola, vallasi intezmenyek) hasznal harci cselekmenyekre, a civil lakossagot teszi ki pusztulasnak, mig onmagat a lakossagtol elvont eszkozzel vedi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!