Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Miért gondolja azt néhány...

Miért gondolja azt néhány ember, hogy Ukrajnában etnikai tisztogatás folyik? (lent kifejtve)

Figyelt kérdés

Legfőképp szélsőjobbosok mondják azt, hogy az ártatlan felkelőkre lőnek a gonosz ukránok. Nem általánosítok, mert én is a szélsőjobb felé húzok, de azért innen Kárpátaljáról reálisan látom a dolgokat.

Itt az történt, hogy Ukrajnának veszélybe került az orosz fennhatósága Janukovics puccsos leváltásával (ezt megérdemelte viszont, mert egy rabló volt), és egy hirtelen megszavazott kormányt állítottak a helyére (amivel szintén nem értek egyet). Egy bizonyos nyelvtörvény és más intézkedések alapot szolgáltathattak Krím el/visszafoglalására (ami szerintem Putyin büszkeségéből fakadt). De ez eddig végülis lényegtelen.

Mert a kérdésem arra irányult, hogy nem kell egyik felet jónak, másikat rossznak feltüntetni, itt mind a kettő rossz, hatalomra éhező. Ukrajna orosz fegyverekkel rendelkező orosz katonákkal harcol, és csak nagyon elenyésző szeparatistával. Ez abból fakad, h Oroszország nem akarja elveszteni Ukrajnát, míg a nyugat (ezalatt nem a nyugati embereket értem, hanem néhány embert, kiknek nagy befolyása van) szerintem azt akarja, hogy Oroszországot Ukrajnán keresztül csapdába csalva eltakarítsák az útból, mint nem az érdeküket szolgáló állam. Ebből egy nyíltabb háború is kifejlődhet. :/

Kiváncsi vagyok a válaszokra.

2014. júl. 25. 14:47
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:

Annak a felelősségét viszont nem lehet elvenni az ukránoktól, de ugyanúgy a "felkelők" is sok civilt elrabolnak, eltüntetnek, főleg akik nem értenek velük egyet...

Janukovicsot rengetegen megutálták már, túlságosan gazdagodtak a hozzá közel álló emberek, Kárpátalján meg az átlag kereset 30.000 forint... Megfelelő ember volt arra hogy egy nyugati befolyásoltságú kormányt állítsanak az ő kormánya helyére, akik nem kell mondanom milyen érdekeket szolgálnak...

A következő lépés Oroszország nemzeti államának tönkretétele, túl nagy akadály a háttérerőknek a nagy befolyásával Ázsiában Kínával együtt... (meg persze haderő) Így most az oroszokat behúzták egy ukrajnai háborúba, és ha nem is nyíltan, Ukrajna és Oroszország harcol egymással... aztán ha beavatkozik valamilyen külföldi erő, Oroszország nyíltan is megindulhat...

2014. júl. 27. 08:44
 12/12 anonim ***** válasza:

Azt senki sem tagadta egy másodpercig sem, hogy a Yanukovych ne lett volna egy gusztustalan féreg akit egy húsdarálón le kéne nyomni, de amit az "utódjai" művelnek nyugati segítséggel, na az már tényleg nagyon gyomorforgató.

Egyébként nem tudok róla, hogy sok civilt tüntetnének el az oroszok Krímben illetve a szakadárok az általuk irányított területeken.

Nyilván egy-egy politikailag érdekelt hangoskodót eltüntettek, de mészárlásról egyáltalán nem beszélhetünk.

2014. júl. 27. 14:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!