Hollandiában tényleg rasszista a Mikulás?
Mik ki nem derülnek.
A zongora mellesleg nem egy rasszista hangszer?Rövidebbek és keskenyebbek a fekete billentyűk rajta.
***A zongora mellesleg nem egy rasszista hangszer? Rövidebbek és keskenyebbek a fekete billentyűk rajta.***
Hát IGEN!
Azért mert én cigány vagyok?...stb..IGEN!!
Tetszik ahogy kulcsszónak odaírtad azt, hogy őrült. :D
A Mikulás nem rasszista, maximum a hagyomány. De ha nemzedékek óta így van és nem lettek rasszisták a hollandok...
:D
Egyébként IGEN, be kéne tiltani a zongorákat! Meg az összes mesterművet amit zongorára írtak! Szégyen! :D
Lesz mét itt fekete Mikulás is meg fekete Jézus!
aztán már csak a FEHÉR ördög fog minket virgácsolni!!!
Szerintem a Nasgulok is diszkriminatív karakterek a Gyűrűk Urában, mert ő is feketében vannak.
Pláne még az orkok, hajajj. :D
De a haradiak sem kutyák, hogy afrikai kultúraként Mordort választották.
"Dart Vader karaktere a legrosszabb mikor a szőke luke leveszi a maszkot kiderül hogy fehér. Ezzel is célozgatva hogy mindenki fehér akar lenni."
Szerintem ez arra célzás, hogy amikor megtisztult a lelke, akkor ismét fehérré vált.
Mint ahogy a bíróság is utalt rá, attól függ, a társadalom hogyan tekint az ünnepségre. Ha sokan vannak, akik rasszistának érzik, akkor célszerű változtatni. A hagyomány olyan korban alakult ki, amikor még más volt a társadalom felfogása a rasszizmusról, de jól lehet, más volt a társadalom összetétele is. Amszterdamban azért elég sok színes bőrűt látni.
Csak gondolj a magyar húsvéti locsolkodás hagyományára. 100-150 évvel ezelőtt bizonyos településeken elképzelhetetlen volt, hogy nem vödörrel locsolkodtak. Ma már csak a skanzenben hagyományőrzésből, és akkor is langyos vízzel locsolnak vödörből.
Ugyanez történhet a Fekete Péterrel is Hollandiában, ha a társadalom nem fogadja el a hagyományos változatot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!