Javul a kínai termékek minősége? Mit gondoltok?
Körülbelül 8-10 még olyan kacatok voltak, hamar eltörtek, elszakadtak.
De úgy vettem észre, hogy egyre javulnak a kínai termékek.
De, nem csak nekem tűnt fel.
Például a kínai Midea klímaberendezéseket gyártó cég is nagyon sokat javított a minőségén.Egy klímaszerelő ismerősöm agyon dicsérte múltkor ezt a márkát.
Már egyes vasúttársaságok is rendelnek kínai járművet, sőt egyes helyeken már buszokat is.
Azt tudom, hogy a kínaiak szeretnek technológiát lopni és titokban az állam is támogatja ezt náluk.
Meg elvileg a sok odatelepedett nyugati gyártó technológiáját is birtokolják.
Nem beszélve arról, hogy sorra vásárolják fel az európai, amerikai cégeket...
Egyértelműen javul!
-persze mindent Kínában gyártanak már-
Az olcsó manufaktúra miatt kitelepített neves multicégek eddig is csúcsminőséget állítottak elő Kínában...
De a "hagyományos" kínai bóvli híre már a piacvesztés miatt is kezd egyre jobbá válni!
Fillérekért állítanak elő közel hasonló minőséget, mint az EU-s vetélytársaik...
-
Sajnos a környezetet nem kímélik!
Így könnyű!
Kína épp azt az utat járja be, amit Japán a 60-as évektől. Eleinte olcsó gagyi tömegtermeléssel indult, aztán technológia és tudás orientált minőségi gyártásra állt rá.
Az, hogy a kínai piacon nem látod a minőségi kínai termékeket, az csak azért van, mert magyarország nem a világban való tájékozottságáról híres...
Kb 10 éve egy magyar elektronikai gyártócég képviseletében kínai összeszerelő céggel kellett versenyeznünk, és meg kell valljam, már akkor sehol nem voltunk hozzájuk képest.
Ja, ez a cég a videoton volt. A vége az lett volna, hogy a kínaiak adták volna az összes elektronikát, mi meg a dobozt és a használati utasítást :)
Igen javul, az "okos" nyugatiak ahogy annó kivitték a gyártást mert ott "óccsóé" megcsinálják most nyal vissza teljesen.
Ráadásul már nem nagyon tudna akárki olyat mondani amit ne ott csinálnának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!