Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Szerintetek ha létezne egy...

Szerintetek ha létezne egy külön Székelyföld állam, mennyivel lenne intoleránsabb, konzervatívabb és keletiesebb Magyarországnál?

Figyelt kérdés
Pl. lehet, hogy lennének ilyenek, hogy homoszexualitásról és nők egyenlőtlenségéről tilos beszélni, pedofilok kiherélése, egyes bűnökért lenne halálbüntetés pl. nyilvános akasztás, medvék elé dobás stb.

2014. máj. 6. 19:10
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
48%

Kedves kérdező!

Te minek nézel minket székelyeket, hogy nyilvános akasztásokat s medvék elé dobást (!) alkalmazunk az itteni lakosok ellen. Ha nem bánod, ajánlok neked egy székelyföldi túrát, hogy felfedezd, nem lóval járunk az úton és ismerjük a mobiltelefont is (bocs ha kicsit nyers voltam).

Hogy a kérdésre is válaszoljak: szerintem is sokban hasonlítana Magyarországhoz, ami az esetleges belpolitikai felépítését illeti, valószínűleg mi is garantálnánk az alapvető emberi jogokat (és nem lenne halálbüntetés sem).

Ami viszont a Székelyföld függetlenségét illeti, az szerintem egyáltalán nem lenne egy kívánatos megoldás. A székelyföldi gazdaság önmagában nem alkalmas arra, hogy ellássa a térség gazdaságát, nem beszélve arról, hogy az itteni adófizetők pénzéből egyáltalán milyen hadsereget lehetne felállítani. Az itteni politikusok pedig legalább olyan korruptak, mint a magyarországiak.

Véleményem szerint Székelyföld autonómiája is csak akkor lenne megoldható, ha továbbra is szoros gazdasági kapcsolatban maradunk a többi romániai megyével.

2014. máj. 10. 12:35
 12/12 KillerHUN válasza:
Ezt te honnan veszed hogy kiherélnének vagy ilyesmi én is Székely vagyok és látom hogy te eltáposodott Magyarországi fejeddel igy elitéled a Székelyeket Az a gyerek amelyik azt mondta hogy a melegeket kinézik ö arra értette hogy egy kis faluban vagy Községeben ha valaki meleg annak elég gyorsan híre megy mert igy Falu szinten elég ritka az ilyen de város szinten mind pl Csíkszereda vagy Sepsiszentgyörgy ott az emberek nem ismerik annyira egymást és ott nem igazán nézik ki a melegeket.
2014. okt. 30. 17:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!