Szerintetek ha létezne egy külön Székelyföld állam, mennyivel lenne intoleránsabb, konzervatívabb és keletiesebb Magyarországnál?
Kedves kérdező!
Te minek nézel minket székelyeket, hogy nyilvános akasztásokat s medvék elé dobást (!) alkalmazunk az itteni lakosok ellen. Ha nem bánod, ajánlok neked egy székelyföldi túrát, hogy felfedezd, nem lóval járunk az úton és ismerjük a mobiltelefont is (bocs ha kicsit nyers voltam).
Hogy a kérdésre is válaszoljak: szerintem is sokban hasonlítana Magyarországhoz, ami az esetleges belpolitikai felépítését illeti, valószínűleg mi is garantálnánk az alapvető emberi jogokat (és nem lenne halálbüntetés sem).
Ami viszont a Székelyföld függetlenségét illeti, az szerintem egyáltalán nem lenne egy kívánatos megoldás. A székelyföldi gazdaság önmagában nem alkalmas arra, hogy ellássa a térség gazdaságát, nem beszélve arról, hogy az itteni adófizetők pénzéből egyáltalán milyen hadsereget lehetne felállítani. Az itteni politikusok pedig legalább olyan korruptak, mint a magyarországiak.
Véleményem szerint Székelyföld autonómiája is csak akkor lenne megoldható, ha továbbra is szoros gazdasági kapcsolatban maradunk a többi romániai megyével.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!