Ha 1881-ben nem jön létre Románia (mondjuk felosztották volna a törökök és az oroszok egymás), most nem lenne román állam?
A nyelv nem lenne kihalófélben, mert a cigányoknak egy ága beszéli továbbra is.
Egyébként Románia nem 1881-ben jött létre, hanem 1877-ben, amikor a parlament kinyilvánította a függetlenségét és a San Stefano-i béke azt elismerte, ugyancsak 1877-ben
Kedves 1.!
Nincs román nyelv? Akkor ugyan mit beszél 20 millió ember itt a szomszédban? Várj kitalálom, biztos magyart :). Nincs román nép? Szóval egy tök üres ország a szomszédban...
Felosztani magyarok, moldávok, bolgárok közt? Valamiről lemaradtam. Miért kéne onnan bármi is a bolgároknak? Ja és jelezném, hogy a moldávok is románok.
Frank akarat hozta életre? Tudtommal orosz segítséggel szabadult fel a török uralom alól, de biztos rosszul emlékszem.
Hogy a kérdésre is válaszoljak: Ha nem alakul meg akkor, legkésőbb az I. világháború végén mindenképp függetlenné vált volna (bár kérdés, hogy lett volna-e I. v.h. a balkáni államok nélkül). Arra esély se volt, hogy felosszák, az oroszok totális győzelmet arattak abban a háborúban, Isztambul külvárosaiban táboroztak a fegyverszünet pillanatában.
Én már nem is csodálkozok, hogy a románok miket gondolhatnak rólunk...Románia felosztásához csak annyit tennék hozzá, hogy Erdély önálló szeretne lenni, nem Mo-hoz tartozni. Nekem ezt mondták...elhittem.
És egy katonát nem adnék semmilyen földért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!