Hogyan ünneplik a karácsonyt Romániában?
11:40-es:
ocsmány és hazug válaszod. Minősít téged. Egyébként Székelyföldön és a magyar szórványokban ugyanúgy, mint az anyaországban, csak több melegséggel, - a történelmi (regáti) Romániában pedig az ortodox kereszténység hagyományai szerint, január elején.
2/4 Időpont 2011-12-15 12:19
"ocsmány és hazug válaszod" és "csak több melegséggel" - ?
akkor
Iszonyatos nagy ->meleg<- grupen partyikat rendeznek karácsony címen. - ???
A humor a legegyedibb emberenként, ezért is nagyon nehéz megkülönböztetni a bántástól.
Én csipem az erdélyieket, úgy hogy ez nem bántás volt. Csak az itteni kuszaság tovább keverése.
Azt írtam valóban: "csak több melegséggel.."
Őszintén nem értem (és nem csak itt): hogy lehet az érzelmi, emberi melegséget akár csak kapcsolatba is hozni a homoszexualitással. Mivel tehát számomra a "meleg"-jelzőnek kizárólag egy jelentése van,(=magasabb hőfokú..érzelem, közeg, tárgy..) nem tudok "humoros kétértelműséget" érzékelni abban, amit az erdélyiek ünneplési gyakorlatával kapcsolatban megjegyeztem. Nem polemizálni akarok, csak mondom.
Ha nem lenne ez a meleg/homoszexuális.
Akkor is jönnénk a kályhával meg hasonlókkal.
Tudod ha valaki véresen komolyan vesz egy témát, azt más viccel üti el. SORRY!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!