Egyébként Romániában ez nem olyan nagy dolog, már többször is előfordult, de persze ettől függetlenül örülünk neki. :)
A kisebbségi pártok hagyományosan részt vesznek a koalíciókban, ahol kapnak egy két miniszteri posztot (ezek a mostaniak az eddigi legfontosabbak), támogatják a kormányt, nem szólnak bele a dolgok menetébe, megszavazzák amit kell, cserébe ha kérnek valamit, azt teljesíti a kormány.
Szóval nem kell túlmisztifikálni, de persze örvendetes tény, hogy kormánypárt az RMDSZ, és így könnyebben érvényt szerezhet követeléseinek.
A negatív oldala, hogy így jegelni kell az autonómia kérdést egy darabig, hisz az feszültséget okozna a koalíción belül, amit senki sem akar.
T
Pont a legrosszabb időben kerültek be
Hát, ha bedől Románia, akkor remélem nem mi leszünk érte kikiáltva farkasnak.
Szerintem ez egy nagyon jó hír. Minden éremnek két oldala van, de ki gondolta húsz éve, hogy egy magyar kapja majd a román köztársaság kikiáltásának ünnepén a legmagasabb állami kitüntetést, és hogy magyarok lesznek a román kormányban.
Egyre jobb benyomásaim vannak a románokról.
"a románok csak románok maradnak"
Lám, a magyarok meg csak magyarok maradnak.
hat azzal nem ertek egyut h "a romanok" erre azt lehetne mondani h mind...
en roman allampolgar vagyok es sok roman vesz korul es szinte mind kedvel pedig 90%ba magyar vagyok.....
es van h jobban el tudok veluk beszelgetni mint egy magyarral....
inkabb a magyarok utaljak a romanok es nem forditva...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!