Bulgária vagy Románia a fejlettebb ország?
Jártam már Bulgáriában.
Olyan, hogy mész az autópályán a kocsival és hirtelen jön egy fél kilométeres földút szakasz, utána meg megint autópálya jön. Mindenhol cigány putrik, nyomor, a gyerekek a szemétben játszanak.
Elég csövi hely, szóval szerintem Románia jobb. Már voltam ott is és azért ott ennyire nem vészes.
Nagyon szoros közöttük a verseny az utolsó helyért.
....
Romániában is vannak olyan helyek, ahol nincsenek megcsinálva normálisan az utak. Sőt cigány putriból is van néhány.
Románia.
Bulgária egy putri, kész katasztrófa, és a cigányok száma is jóval magasabb a lakosságszámhoz viszonyítva. Romániában hiába van 2 millió cigány, annyira azért nem tűnik fel a jelenlétük, részben azért, mert nagy az ország, részben pedig azért, mert (főleg az Erdélyen túl eső területeken) a mentalitásban a két nép között nincsen ekkora szakadék, mint Bulgáriában, vagy mint itthon.
Bulgáriában már országos lázadás volt a cigányok ellen, a politikusok vagy 10-szer rosszabbak, mint Magyarországon (és ez már elég nagy szó), és irdatlan magas a kivándorlás aránya. (évente -1,1%-kal fogy a lakosság)
"Bulgária vagy Románia a fejlettebb ország?"
Mindkettő volt már az utóbbi 10 évben a "legkevesebb GDP-vel rendelkező európai ország", szóval szoros a verseny.... Románia geostratégiailag jobb helyen van, Románia valamennyire bele tud szólni a rajta átfolyó orosz - EU-s kereskedelembe. Bulgária nem igazán.... :)
Románia.
Bár az IMF hitel miatt a románoknál most a közszférában megszorítások vannak, de a gazdaság és az ország legalább 10 évvel bulgária előtt van még így is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!