Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Szerintetek ez mekkora ostobaság?

Szerintetek ez mekkora ostobaság?

Figyelt kérdés

[link]

A britek pont miattunk fognak kilépni. Röhög a bolha....

Liberális média megint rázendített

2014. ápr. 9. 20:50
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Mi köze Angliának magyarországhoz? Semmi!! Ez csak a hülye mszp terve, az angolok egyáltalán nem is foglalkoznak velünk. Nem is érdekli őket a mi politikánk, mindenki szarik ránk. Ennél azért hihetőbb történetet kéne kitalálni!
2014. ápr. 10. 19:55
 12/13 anonim ***** válasza:

Kedves 10. hozzászóló!

Természetesen, nagyon szívesen. Itt tudod megnézni az eredeti cikket:

[link]

Én a magyar nyelvűben, amit a kérdező belinkelt, azon akadtam ki legjobban, hogy:

"És ne feledkezzünk meg arról sem, hogy Magyarország útlevelet adott félmillió határon túli magyarnak, akik rossz oldalra kerültek az Osztrák-Magyar Monarchia felbomlása után. Ha jogilag nem is, politikailag ezzel elvitatta a határok érvényességét."

A korrektség kedvéért hozzátenném, hogy az eredeti angol nyelvű cikkben ugyanennek a mondatnak végén, egy vessző után ott állt az is, hogy "és az 1920-as Trianoni békeszerződés után", csak ezt a napi.hu-n valamiért nem tartották olyan fontosnak, hogy ne ollózzák le a mondat végéről.

Az utolsó előtti bekezdés végén viszont az angolban van egy - szerintem nagyon nem lényegtelen mondat, amit a magyar cikkből kihagytak, mégpedig annak a gondolatmenetnek a végéről, miszerint:

"A kérdés ezek után a britek számára az, hogy tagjai kívánnak-e lenni annak EU-s klubnak, amelyben autoritárius rezsimek is vannak? Ne feledjük, hogy az európai szerződések alapján bármelyik magyar bíró letartóztatási parancsot adhat ki olyan brit - vagy német vagy francia - állampolgárokkal szemben, akik saját országukban tartózkodnak. Ehhez nincs szükség arra, hogy első látásra elfogadható, de cáfolható bizonyítékkal (prima facie) álljon elő vagy benyújtsa a bizonyítékait."

Az angolban közvetlenül ez ezután a gondolatsor után, annak mintegy frappáns lezárásaként ott áll a következő megjegyzés:

"And they do exactly that." - És pontosan ezt teszik. / És meg is teszik.

Ki tudja, miért (talán hely szűke miatt :-) ez a mondat a magyar cikkből kifelejtődött.

Ezt a mondatot olvasva az első gondolatom a Tobin ügy volt. Mikor a hozzászólásokat olvasgattam, láttam, hogy nem csak nekem jutott eszembe, mert már javasolta is valaki a cikkírónak - aki amiatt aggódik, hogy az autoritárius rezsimünkben működő magyar bíróságok komoly jogalap nélkül ártatlan brit és más nemzetiségű uniós állampolgárok kiadatását kérhetik, és MEG IS TESZIK, - hogy olvassa el legyen szíves a Wikipédián a Ciarán Tobin kiadatási ügy 14 éves történetét.

A The Telegraph online cikkéhez eddig 1.828 hozzászólást írtak.

Lehet őket időrend szerint is rendezni, meg aszerint is, hogy a hozzászólók hogyan értékelik őket.

Az eddigi legjobbnak megszavazott hozzászólás:

BrianTomkinson • 3 days ago

"Hungary is fast becoming the biggest single reason why we may have to leave the EU."

No, our right to democratic self-governance is the biggest single reason why we must leave the EU.

Vagyis - reagálva a cikk legutolsó mondatára, ami a napi.hu fordításában így hangzik:

"Magyarország egyre inkább a legfőbb okává válik annak, hogy Nagy-Britannia kilépjen az Európai Unióból."

a hozzászóló válasza:

"Nem. A demokratikus önrendelkezéshez való jogunk az, ami miatt ki kell lépnünk az EU-ból."

(Eddig 663-an pontozták fel ezt a hosszászólást, ezzel áll jelenleg az élen.)

2014. ápr. 11. 00:32
 13/13 anonim ***** válasza:

Hatalmas koszonet utolso kozben rajottem a kerdezo linkjeben megvolt az eredeti cikk is....elolvastam egy nagy tal mellet ...gondoltam ha hanyok ne menjen a szonyegre....

De a ket cikk kozotti kulombsegekre valo figyelemfelkeltesert hatalmas koszonet meg egyszer.

2014. ápr. 11. 12:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!