Melyik EU-s országokból legnagyobb a kivándorlás mértéke?
Szerintem is Romania.
Ev vegen olvastam egy cikket,
- valamivel tobb mint 1 millio roman el Olaszorszagban
- 900 ezer Spanyolorszag
- 200 ezer Franciaorszag
- 110 ezer Anglia
- 28 ezer Irorszag
- 20 ezer Ausztria
- 15 ezer Hollandia
EU-s országok közül Románia, Bulgária, és Lengyelország van az élmezőnyben. Magyarország utánuk jön.
A 40 milliós Lengyelországból már több millióan mentek el, bár igaz az is, hogy sokan egy idő után hazajönnek.
Románia rosszabbul áll. Az egykoron 22 milliós Romániából 4 év alatt 2 millió ember, azaz az ország 10%-a lépett le külföldre. Most az ország lakossága kb 20 millió. (és folyamatosan mennek ki az országból)
Bulgáriából (ami most 6-7 milliós) kb 1 millió ember lépett le, a bolgár demográfiai adatok katasztrofálisak. (Bulgáriában a bolgárok lélekszáma -1,1%-kal csökken, iszonyú magas a kivándorlás aránya)
Magyarország még azért nincs ilyen rossz helyzetben, bár tőlünk is egyre többen mennek ki. Ha jól tudom 1 év alatt kb 100ezer ember ment el, 40ezer meg ingázik át Ausztriába.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!